İbrahim Saraçoğlu bebek cinsiyeti belirleme

Uzman SühaN

Administrator
İbrahim Saraçoğlu bebek cinsiyeti belirleme
Gebelikten önce uygulanan bazı yöntemlerle ve tekniklerle bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi eski tarihlerden günümüze kadar hep ilgi çeken bir konu olmuştur. Bundan dolayı her toplumda bu konu ile ilgili türetilmiş, halkarasında anlatılan çeşitli teknikler vardır. Ancak gerçek şu ki bu anlatılan önerilerin hiçbirisinin bebeğin cinsiyetini belirleme konusunda etkili olduğuna dair bir kanıt yoktur.




5.jpg


GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR AŞAĞIDAKİ LİNKTE

https://www.meleklermekani.com/forums/gebelik.59/




Yüzyıllardır doğmamış bebeğin cinsiyetini öğrenmek için çok farklı yöntemler uygulanmıştır. Bunların bir çoğu batıl inanç olarak görülse de bazılarının doğruluk payları bulunmaktadır. En basiti günümüzde bile hala hamile kadının karnının şekline bakarak kız veya erkek tahmini yapılır, ya da anne adayının hamile iken nelere aşerdiğinden yola çıkılarak cinsiyet tahmini yapılmaya çalışır.

Ünlü herbalist İbrahim Saraçoğlu ikinci bebeğin cinsiyetini belirlemek için birinci çocuğa bakılabileceğini katıldığı bir televizyon programında açıklamıştır. Peki, ikinci çocuğun cinsiyeti nasıl belirlenir?

Çocuğun cinsiyetini belirleme
İbrahim Saraçoğlu, birinci çocuğun ense köküne bakarak ikinci çocuğun cinsiyetini belirleyebileceğimizi söyledi. Bu duruma göre, birinci çocuğun ense kökündeki saçlar yukarı doğru ise, ondan sonra gelecek olan çocuk erkek oluyor, eğer ense kökündeki saçlar aşağı doğru ise bir sonraki gelecek çocuk kız oluyormuş.


Bunları belirten İbrahim Saraçoğlu bu şekilde cinsiyet belirlemenin bilimsel bir yol olmadığını sadece tahmini olduğunu eklemiştir.

Unutmayın ki bazı yöntemleri deneyenler ve istediği cinsiyeti elde edenler tamamen tesadüften ibarettir. Zaten kız veya erkek toplam iki ihtimal olduğu için hangi yöntem denenirse denensin yüzde elli ihtimalle tutma şansı vardır. Hiç tutmaması zaten imkansızdır. Bu nedenle bu tür hikayelere itibar edilmemelidir. PGD denilen genetik yöntem dışında bebek cinsiyetini belirleyebilecek hiçbir yöntem yoktur, hepsi zaman kaybından ibarettir.
 
Geri
Üst