ICSI:İntrasitoplazmik Sperm Enjeksionu

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
ICSI:İntrasitoplazmik Sperm Enjeksionu
Hastanın ilaç kullanımı ,yumurtaların oluşturulması ve toplanmasına kadar olan aşamalar tüp bebek tedavisi ile aynıdır.Tek fark mikroenjeksion işleminde seçilen tek bir sperm hücresinin yine tek bir yumurtanın içine enjekte edilmesidir. Özellikle son yıllarda çocuk arzu eden birçok ailenin bu yöntem sayesinde umutları gerçekleşmiştir.
Az sayıda spermi olan, sperm hareketliliğinin yeterli olmadığı veya morfolojisi ( yapısı) bozuk sperme sahip bireylerde mikroenjeksion yönteminin uygulanması ile oldukça başarılı sonuçlar alınmıştır. Yine sperm hücrelerinin kadın yumurtasına ulaşamadığı yada yumurta zarını aşamadığı durumlarda da özellikle yeni bir tüp bebek yöntemi olan mikroenjeksion uygulamasi tercih edilmektedir.Azospermik vakalar olarak nitelendirdiğimiz menisinde hiç spermi olmayan erkeklerde de TESA ve TESE işlemleri ile elde edilen sperm hücrelerindede bu yöntem kullanılmaktadır.Mikroenjeksion uygulamalarında sperm sayısının hiç önemi yoktur. Menide birkaç tane sperm hücresinin varlığında dahi döllenme mümkün olabilmektedir .Spermin hareket yetersizliğinden veya normal olmayan morfolojisi dolayısı ile yumurta zarını aşamadığı durumlarda bu teknik ile başarı şansı artmaktadır.
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg

İntrasitoplazmik sperm enjeksionu adınıda verdiğimiz bu teknikte mevcut spermler özel mikroskop altında yumurta içine ince bir iğne aracılığı ile enjekte edilir. Döllenmiş olan yumurtalar daha sonra tüp bebek işleminde olduğu gibi rahim içine yerleştirilir.


alıntdır
 
Geri
Üst