İncirin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
İncirin faydaları nelerdir ?
İncir büyük bir lif kaynağı ve vitaminler ve mineraller dolu, kurutulmuş ve taze incirlerin uzun ve şanlı tarihi var. Sağlıklı ve çok yönlü olan inci kutsal kitabımız Kuranı Kerimde de geçiyor ; Yüce Allah buyuruyor: İncire, zeytine, Sina Dağına ve şu emin belde (Mekke) ye andolsun ki, biz insanı gerçekten en güzel bir şekilde yarattık. (Tin – 1 – 2 – 3 – 4) Dünyanın bazı yerlerinde yetişen incir, olgunlaştığında tatlı ve sulu olur. Kırmızı, sarı veya mor renkli veya yeşil çizgili olabilirler, ki bunların her biri kendi benzersiz lezzetlerine sahiptir.

incir.jpg





Ancak, ideal olgunluğa erişmeden önce, incirler ciddi cilt tahriş edici madde içerir. Cilde temas eden madde kaşıntıya allerjiye yol açabilir. İncir kuru ve yaş olarak tüketilmektdir. Yaş incir çabuk bozulmaya meyillidir. Bundan dolayı çabuk tüketilmelidir . İncir antioksidan bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca yüksek miktarda lif içerdiğinden kabızlığa iyi gelmektedir.

İncirde bulunan vitamin ve mineraller

İncir birçok vücut sistemine sağlık faydaları sağlayan birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırır. . Çok çeşitli renkte ve dokuda çeşit çeşit incir vardır. İncirler, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve bakır gibi mineraller bakımından zengindir. Sağlığa katkıda bulunan A, E ve K antioksidan vitaminleri için iyi bir kaynaktır . Kuru incir, kalsiyum , bakır, potasyum, manganez, demir , selenyum ve çinko gibi minerallerin mükemmel kaynaklarıdır. Kuru incirlerin yanı sıra taze incir , niasin, piridoksin, folatlar ve pantotenik asit gibi B-kompleks bir vitamin grupları içerir. Buna ek olarak, taze incir, vitamin-A, E ve K gibi anti-oksidan vitaminlerin yeterli seviyelerini içerir. Tamamen incir meyvesindeki bu fitokimyasal bileşikler, zararlı oksijen türevi serbest radikalleri insan vücudundan temizlemeye yardımcı olur ve böylece bizi kanserler, diyabet, dejeneratif hastalıklar ve enfeksiyonlar dan korur ..

İncirin faydaları

İncirler mükemmel potasyum kaynaklarıdır, kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olan bir mineral içerir. Bu meyvede bulunan çözünebilir lif, kolesterolü önler. İncir yaprakları vücudun trigliserid seviyelerini düşürdüğünden kalp krizi ve inmeyi de önlüyor. Kuru incir, fenol, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri içerir ve bu yağlar koroner hastalık riskini azaltır.

Daha İyi Sindirim Sağlığı İçin:

Belirtildiği gibi, incirde lif bulunması doğal bir müshil olarak hareket etmesini sağlar. Böylece, kabızlık çekenler için faydalıdır. Ayrıca irritabl bağırsak hareketini iyileştirdiği bilinmektedir. Ayrıca sindirimi iyileştiren, bağırsaktaki iyi bakterileri destekleyen prebiyotikleri içerir.

Kanseri Engelliyor

İncirdeki antioksidanlar, kanseri önleyen, vücuttaki serbest radikaller ve diğer kansere neden olan maddeleri yok eder. Menopozdan sonra meme kanserinden korunması da biliniyor.

Makula Dejenerasyonunu Önler

Günlük üç ya da daha fazla incir yemek yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azalttığı bilinmektedir. Yüksek miktarda antioksidan, karotenoidler ve Vitamin A, C ve E içerir; bu daha iyi görme sağlar.

Anti-diyabetik Özellikler

İncir yaprakları şeker hastaları tarafından ihtiyaç duyulan insülin miktarını azaltma özelliğine sahiptir. İncirde bulunan potasyum, yemeklerden sonra emilen şeker miktarını düzenlemeye yardımcı olur.

Daha Güçlü Kemikler İçin:

İncir, kemik yoğunluğu için gerekli olan iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Buna ek olarak, incirdeki potasyum yüksek tuzlu diyetin neden olduğu kalsiyum kaybını önler ve kemiklerin daha hızlı bir şekilde incelmesini engeller.

İncirin cilde faydaları

İncir cilt dostu mineraller , bakır, fosfor, A vitamini, C ve E vitaminleri içerir.İncirde bulunan omega 3 yağ asitlerinin yüksek seviyesi, cildi nemli ve iyi durumda tutmaya yardımcı olur. İncirin cilde uygulanması iltihaplanma, kaynama ve apse gibi cilt koşullarının iyileştirilmesine yardımcı olur.Aynı zamanda egzama ve sedef hastalığını tedavi eder ve size sağlıklı ve parlak bir cilt kazandırır.

İncirin saça faydası

İncir yağı kuru, hasarlı saçları yatıştırmak için idealdir. Kafa derisini nemlendirerek saçları parlak ve hacimli hale getirir. İncir saçın sağlığını korumak için gerekli magnezyum, A, C ve E vitaminleri gibi besin maddelerini içerir. Bu besinler kafa derisinde kan dolaşımını harekete geçirerek saç büyümesini hızlandırır. C vitamini kollajen oluşumuna katkıda bulunur. Böylece saç kırılmasına ve saç dökülmesine bağlı saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.
 
Sindirim sistemi, endokrin sistem, üreme sistemi ve solunum sistemi ile ilişkili 40 tan fazla hastalık, incir meyvesi ile tedavi edilmiştir. Araştırmalar, incirin kansızlık, karaciğer hastalığı, gastrointestinal sistem, kanser, felç, diyabet, cilt hastalıkları, cüzzam, ülser ve üriner sistem enfeksiyonu tedavisinde iyi bir kaynak olduğunu gösteriyor. İncirde mevcut olan lif, bağırsakların sağlıklı hareketini arttırması nedeniyle özellikle kolondaki serbest radikallere ve diğer kansere neden olan maddelerin yok edilmesine yardımcı olur. İncir, doğal bir antibakteriyel ve antifungal madde olarak işlev görürler. Yapılan araştırmalar incirin bir dizi mantar ve bakterilerle savaştığını ortaya koymuştur. Görüldüğü üzere incirin sayısız faydası vardır. Sağlıklı bir yaşam için beslenmenizde incire yer verin..
 
Eşsiz lezzetinin yanı sıra incir, besin maddeleri, vitaminler ve minerallerin iyi bir kaynağıdır. İncir, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum, potasyum ve klor gibi yararlı besin öğeleri bakımından zengindir. İncirin doğal tıbbın tedavisi de dahil olmak üzere birçok sağlık sorunu için bir tedavi olarak geleneksel tıpta itibarı vardır. İncir sindirim sistemine yardımcı olur, kalp rahatsızlığı riskini azaltır ve tok hissetmenize yardımcı olarak kilo vermeye yardımcı olur. İncir yemek cildinizin genç ve parlak görünmesine yardımcı olabilir. Yüksek omega-3 yağ asitleri cildi besler. Eski zamanlardan beri, yaygın bir rahatsızlığı tedavi etmek için bir incir kullanılmıştır.
 
Ben incire bayılırım. Hem yaşını hem kurusunu çok severim. Hamur işi tatlılarını pek sevmem genelde ya sütlü tatlı yada incir tatlısı yaparım. Hem sağlıklı hemde besleyici özelliği yüksek . Bu nimetlerden faydalanmak lazım. Özellikle sabah kahvaltısında mutlaka incir kayısı ve ceviz tüketilmesini öneriyorum.
 
İncir o kadar faydalıdırki Kutsal kitabımız Kuranı Kerim bile incire yemin etmektedir. Yaz aylarının meyvesi olan incirin sağlığımız üzerinde sayısız faydası vardır. Kemik sağlığından ,cilt sağlığına, saç sağlığından göz sağlığına kadar bir çok olası sağlık sorunlarını önlemektedir. Erkeklerde sperm sayısını kadınlarda yumurta sayısını artırmaktadır. Ayrıca kadının kaliteli yumurta yapmasını sağlar. Yumurtlama porblemi olanlar, düşük sperm sayısına sahip olanlar mutlaka incir tüketmelidir. Antioksidan özelliği bulunan incir kanseri önlemektedir. A, C , E vitamini bakımın dan zengin olan incir görme problemlerini önlemektedir. İncirin kurusuda yaşıda aynı özelliklere sahiptir. Genel sağlığınızı korumak, bağışıklığınızı güçlendirmek istiyorsanız mutlaka incir tüketmeye özen gösterin.
 
İncirlerin eşsiz bir tadı ve dokusu vardır.Şekiller oval veya armut şeklindedir ve beyaz, yeşil, kırmızı, sarı, mor ve siyah renklerde olmaktadır.Lif zengindirler ve magnezyum, manganez, kalsiyum, bakır, potasyum ve K ve B6 vitaminleri gibi birçok önemli mineral içerirler. Eşsiz lezzetinin yanı sıra incir, besin maddeleri, vitaminler ve minerallerin iyi bir kaynağıdır. Potasyum uygun kalp, kas ve sindirim işlevi için gereklidir. Vücudunuz kan pıhtılaşması için K vitamini, güçlü kemikler ve dişler ve bağışıklık sistemi, kalp ve sinir fonksiyonu için magnezyum için kalsiyum kullanır.Tüm vücudunuza hayati vitaminleri ve mineralleri geri kazandırırlar. Bunlar iyi bir A vitamini kaynağı, pantotenik asit (B5 vitamini), B6 vitamini ve potasyumdur.


Gözlerimiz yaşlandıkça sağlığını korumak için çok miktarda kritik besin maddesine ihtiyaç duyarlar. Besin açısından zengin bu meyvede yüksek bir diyetin, maküler dejenerasyonun önlenmesine yardımcı olduğu görülmüştür İncir, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum, potasyum ve klor gibi yararlı besin öğeleri bakımından zengindir. İncirin doğal tıbbın tedavisi de dahil olmak üzere birçok sağlık sorunu için bir tedavi olarak geleneksel tıpta itibarı vardır.



İncir kabukları, ölü hücreleri deriden çıkarmak için bir peeling ajanı görevi görür. İncir içerisindeki yüksek lif içeriğinin varlığı, serbest radikallerin ve diğer kansere neden olan maddelerin yok edilmesini teşvik etmede yardımcı olur.İncirlerde bulunan lif içeriğinin, göğüs kanseri ve menopoz sonrası meme kanserine karşı korumada etkili olduğu bilinmektedir .İncir geleneksel olarak zührevi hastalıklar için sakinleştirici bir merhem olarak kullanılmıştır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların giderilmesi için topikal uygulama veya beslenme için gidebilirsiniz.Makula dejenerasyonu genellikle yaşlılarda görme kaybına yol açar. Incir , yaşlanmaya bağlı maküler dejenerasyonunu önler


İncir, en alkali gıdalar arasındadır ve vücudun pH ını dengelemeye yardımcı olur. Lif açısından çok zengin olduklarından, incirler bağırsaklara mükemmel bir beslenme sağlar. Yüksek seviyelerde potasyum içeren İncir, aynı zamanda kan basıncını kontrol etmeye de yardımcı olur. İncir yapraklarının antidiyabetik özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir ve diyabetiklerin ihtiyaç duyduğu insülin miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. İncir sindirim sistemine yardımcı olur, kalp rahatsızlığı riskini azaltır ve tok hissetmenize yardımcı olarak kilo vermeye yardımcı olur. İncir yemek cildinizin genç ve parlak görünmesine yardımcı olabilir. Yüksek omega-3 yağ asitleri cildi besler. Eski zamanlardan beri, yaygın bir rahatsızlığı tedavi etmek için bir incir kullanılmıştır.
 
Geri
Üst