İş Görüşmelerinde Sorulan 10'Tuzak' Soru!

fırtına

Yeni Üye
Üye
İş Görüşmelerinde Sorulan 10'Tuzak' Soru!
iş görüşmesinde sorulan sorular iş görüşmesinde sorulacak sorular sorulan ve cevapları sorulacak ve cevapları görüşmesi soruları
İş Görüşmelerinde Sorulan 10'Tuzak' Soru!
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]
[FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]İş görüşmesi yaparken, dikkat etmeniz gereken 10 soru var. 'Tuzak' soru olarak tanımlanabilecek bu soruları nasıl yanıtlamanız gerektiğini öğrenmek için bu yazıyı mutlaka okuyun.

1.En güçsüz olduğun nokta neresi?
'Güçsüz olduğum bir nokta yok' yanıtı vermekten kaçının. Bu yanıt, bu sorudan korktuğunuzu gösterir. Korku ise, gerilimli ortamlarla başa çıkamayacağınızın göstergesi olabilir. Onun yerine iyi olduğunuz ama yine de geliştirilmesi gerektiğini düşündüğünüz bir özelliğinizden söz edin.

2.En güçlü olduğun noktalar hangileri?
Her konuda çok iyi olduğunuzu söylemeyin. Bu, herhangi bir konuya odaklanamadığınızın ya da görüşmeye hazırlıksız geldiğinizin göstergesi olabilir. Onun yerine, şirketin işine yarayacak bir özelliğinizi, en güçlü oldunuz alan olarak seçin.

3.Seni işe almam için, 2 dakika içinde beni ikna edecek ne söyleyebilirsin?
Dikkatli olun. Gardınızı düşürerek, sizi önceden hazırladığınız yanıtlardan uzaklaştırmak istiyorlar. Bu 'ani' soru karşısında bocalamanız, gerilimli ortamlarda başarı sağlayamayacağınızın işareti olabilir.

4.Ne kadar rekabetçisin?
Kendinizi, rekabet ortamlarında başarı sağlamak için elinden geleni yapan birisi olarak görüyor olabilirsiniz. Ama bu soruya, bunu bütün çıplaklığıyla sergileyecek bir yanıt vermekten kaçının. İşin sırrı, aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu olduğunuzu gösterebilmekte.

5.İş hayatında bugüne kadarki en büyük başarısızlığın neydi?
Başarısızlıklarınızı kabul edin ama hatalarınızdan nasıl ders çıkardığınızı ve kendinizi nasıl geliştirdiğinizi anlatın. Bu, negatif durumları, pozitife dönüştürme kabiliyetinizin göstergesi olacaktır.

6.Son işinde seni hayal kırıklığına uğratan neydi?
Sorunun amacı, gerçekten sizi neyin hayal kırıklığına uğrattığını ortaya çıkarmak değil. Çalışma özelliklerinizi, zorlu ortamlarla nasıl başa çıktığınızı öğrenmek istiyorlar. Zorluklarla nasıl başa çıktığınızı gösteren bir yanıt verin.

7.Hiç işten atıldınız mı?
Dürüst olun. Ve en önemlisi: İşten atılmanızın kaynağı patronunuz ya da yıldızınızın bir türlü barışamadığı yöneticiniz olsa bile, bunun sizin hatanız olduğunu söyleyin.

8.İş hayatınızdaki başarılarınızdan size en çok gurur veren hangisi?
Spesifik bir başarınızı seçin ve rakamlarla destekleyerek, nasıl gerçekleştirdiğinizi açıklayın.

9.İş hayatınızda çözemediğiniz bir sorun oldu mu?
Yaptığınız hatalardan birini seçin ve o sorunu o zaman neden çözemediğinizi, şimdi olsa nasıl çözeceğinizi anlatın.

10.Son yöneticini arasam, bana senin hakkında ne söyler?
Negatif unsur barındıracak bütün yanıtlardan kaçının. Eski yöneticinizin, sizin hakkında haksız bazı izlenimleri olabileceğini de söylemeniz, sorumluluktan kaçtığınızın göstergesi olacaktır. Doğru yanıt şöyle olabilir: 'Bugün gelse, onu yine işe alırım.'

[/FONT]
 
Gerçekten çok yararlı ve aydınlatıcı ayrıca herkesin işine yarayacak bilgiler teşekkürler canım :)
 
Geri
Üst