1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Ispanak Köftesi

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Ispanak Köftesi
    Malzemeler

    200 gr Ispanak
    200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
    100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    3 Çorba Kaşığı Un

    1 Küçük Soğan 1 Yumurta
    Tuz, Karabiber
    Kızartmak için Sıvı Yağ

    Yemeğin Tarifi

    Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğumuş ispanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun. Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak servis yapın.
    Afiyet Olsun! :)



     
  2. DarkAngeL

    DarkAngeL *MaWinin kankası Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    385
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Cehennem den
    Ce: Ispanak Köftesi
    adminimmm ellerine sağlık valllaaa yemiş kadar oldukk

    :horn:herkesssscikler yemeğee afiyet olsunnn meleklerrr.....

     
  3. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    7.147
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Ispanak Köftesi
    emeğine sağlık valla adminim karnımız açıkmaya başladı yemek tariflerini gördükçe:):)
     
Ispanak Köftesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ispanak Kavurmasi

    Ispanak Kavurmasi

    ispanak kavurmasi ıspanak kavurması pirinçli ıspanak kavurması kavurma Ispanak Kavurmasi Malzemeler 500 gr ispanak 2 orta boy sogan 1 çay kasigi tuz- karabiber 1 çay kasigi toz seker 1 tepeleme yemek kasigi margarin 2,3 yemek kasigi sivi yag yapılışı Ince dogranmis sogan ve yagi çelik tencereye koyun. Normal ateste sogan suyunu çekip börttügü zaman, yikanmis ve suyu...
  2. Ispanak

    Ispanak

    (Spinat / Spinach / Spinacia oleracea) Kis sebzesi olarak yetistirilen, iki evcikli, kazik köklü, otsu bir bitkidir. Mutedil, serin rutubetli havalardan hoslanir. -5 dereceden sonra zarar görmeye baslar. Kurak ve sicaklik ise yapraklarini sertlestirip tohuma kalkmasini tesvik eder. Bu sebeble ziraati sonbahar ile ilkbahar arasinda yapilir. Bir sap üzerinde salkim durumunda sarimsi renkte...
  3. Ayak köftesi

    Ayak köftesi

    ayak köftesi MALZEMELER 500 gr. köftelik kıyma 4 adet patates 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: 1 yemek kaşığı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, çatalla ezip püre haline getirin,...
  4. fellah köftesi

    fellah köftesi

    fellah köftesi fellak köftesi fellah nasıl yapılır video ıspanaklı Her ne kadar adı köfte de olsa salata olarak günlerde sunulan bir köfte....Hem lezzetli hem besleyici...:hungry: MALZEMELER 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı limonun suyu tuz sosu için; 1 yemek kaşığı nar ekşisi 3-4 adet rendelenmiş...
  5. Lor köftesi

    Lor köftesi

    lor köftesi Osmanlı mutfağından sizlere lor köftesinin tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. lor peyniri (tercihen sepet loru) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -4 adet yumurta -100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.) Yapılışı: 1.Lor peynirini bir kaba ince ince ufalayın. Kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. 2.Maydanozlu peynire...

Sayfayı Paylaş