Kadınlarda Adet Regl Döneminde İbadet Edilir mi

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Kadınlarda Adet Regl Döneminde İbadet Edilir mi
Adet Döneminde İbadet Edilir mi
adetliyken idabet etmek


Merhaba hanımlar... Bu sayfamızda adet döneminde ibadet edilir mi, hangi dualar okunur, hangi dualar okunmaz ve buna benzer bir çok soruya yanıt veriyor ve adet döneminde ibadet etmek konusunda bilgiler paylaşıyoruz Melek'ler.
dua-103.jpg



İslamiyet kolaylık dinidir. Kadınların bu dönemlerinde kolaylık olsun diye ibadet mükellefiyeti kalkar. Bunun illeti Allah'ın bu şekilde emretmiş olmasıdır. Hikmeti ise temizlik ve kolaylık yönündendir.

Adet hali ile lohusa olan kadınların bu durumları son bulunca yıkanmaları farzdır. Cünüp olan bir kişinin yıkanması gibi. Kadınlar gerek hayızlı günlerinde, gerekse lohusalık müddeti içinde kılamadıkları namazları kaza etmezler. Cenab-ı Hak bir lütuf ve kolaylık olarak kadınların bugünlerdeki namaz borçlarını affetmiştir. Çünkü Allah kullarına kolaylık ister, zorluk istemez. Oysa kadın ortalama olarak ayda bir hafta âdet görmekte ve bu durum yılda üç ayı bulmaktadır.

Kadınlar hayız-nifas hâlinde oldukları müddet zarfında, namaz kılmaları kendilerine haram olur. Hayız ve nifas hâlinde iken kılamadıkları bu namazları; kadınlar sonradan kaza etmek mecburiyetinde de değillerdir.
 
Geri
Üst