kadınların duymak istemedığı sözler

melegim

Yeni Üye
Üye
kadınların duymak istemedığı sözler
"Benimle konuşmuyorsun", "Beni dinlemiyorsun" kadınların en sık kullandıkları şikayet cümleleri. Kadınlar için önemli olan sorunlar erkekler için çoğunlukla ya "hiç mühim değil" ya da "pek mühim değil." Bu iki uyuşmazlık bir araya gelince ilişkilerin çıkmaza girmesi kaçınılmaz.

Eşlerden biri, her ne kadar sorunları tartışma ve uzlaşma zemini arama eğiliminde olursa olsun, uzlaşmak pek kolay olmuyor genellikle. Mali sorunlardan, akrabalık ilişkilerine birçok konuda, tartışmadan kaçınmak sorunları halletmiyor, aksine daha içinden çıkılmaz bir hale getirebiliyor. En kötüsü de, kimi konuları "yasak bölge" ilan etmek. Bu yasak bölgelerin sayısı artınca çiftler arasındaki iletişim de giderek zayıflıyor ve sonunda yüzeysel cümleler yumağına dönüşüyor. Sorunun çözümü, bu "yasak bölge"leri birer birer tartışma alanları (savaşma meydanı değil) haline getirmek ve konuşa konuşa, tartışa tartışa "yasak bölge"siz bir ilişki oluşturmak.

Para "yasak bölge" mi?

"Paranın ne önemi var" deriz ama paranın ne denli önemli olduğunu biliriz. Yine de, para konularını konuşmaktan pek hoşlanmayız. Ama, "hayat müşterek olunca" bütçede ortak ve mali konuları tartışmak kaçınılmaz. Diğer konularda olduğu gibi, bu konda canımızı sıkan şeyleri, konuşa konuşa halletmeye çalışmak gerekir.

İşlerini paylaşıyor musunuz?

Yeni evlendiğinizde ya da birlikte yaşamaya başladığınızda sevdiğiniz erkek için her şeyi yapmayı istersiniz. Fakat bir süre size yardımcı olmadığı için ona kızgınlık duymaya başlarsınız. İşi kendi başınıza yapmak için hızlı ve kolayken, paylaşmak, özellikle eşit koşullarda paylaşmak sabır ister ama bu gelecekte sizi bir çok ciddi anlaşmazlıklardan kurtaracaktır.

Ailelerinizi birlikte mi ziyaret ediyorsunuz?

Çocuğumuz için aile önemlidir ve ciddi bir ilişkiye girdiğimizde çoğunlukla eşimizin ailesinin de sahipleniriz. Kişilik çatışmalarından kaçınmak zordur ama annesiyle neden anlaşamadığını tartışırsanız uzlaşmanın yolunu bulabilirsiniz.

Cinsellik konusunda konuşabiliyor musunuz?

Sevişmek için hiçbir zaman bir kördüğüme dönüşmemelidir. Birçok çifte cinsellikten söz etmek zor değil. Eşinizle iletişim kurabilirseniz, sevişmek daha doyurucu olacak, sorunlar daha kolay çözümlenecektir. Cinsel ilişkide yeni bir fikir karşısında neler hissettiğinizi sözcüklere dökmek zor olabilir, hele eşinizin ne yapmasını istediğinizi söylemeye kalkışmak daha da zordur. Birçok kadın, eşlerinin bunu bir eleştiri olarak göreceğinden korkar, oysa istediğinizi söylemek ile de tehdit edici ya da moral bozucu olmak zorunda değildir. Olumlu olun, hoşunuza giden bir şeyi yaptığı zaman ona söyleyin. Geçmişteki şeyleri hatırlatmak, güzel bir ortamın yaratılmasına yardımcı olur.
 
Geri
Üst