Kağıtta Peynirli Patates

kaprisli

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Kağıtta Peynirli Patates
Malzemeler


4 Adet tazee iri boy patates
100 gr otlu peynir veya rokfor peyniri
8 Adet ceviz içi
8 Adet adaçayı veya nane yaprağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kıyılmış maydanoz


556.jpg




Hazırlanışı
  • Patateslerin dışını ovarak iyice temizleyin.
  • Peçete ile silip eşit aralıklarla enine keserek derin yarıklar açın.
  • Tuz serpin ve her bir patatesi kare kesilmiş yağlı kağıdım ortasına yerleştirin.
  • Herbirini alüminyum kağıtla paket sarar gibi kapatın.
  • 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Patateslerin pişip pişmediğini anlamak için üzerine kürdan batırın.
  • Eğer kolayca giriyorsa pişmiş demektir.
  • Peyniri ince ince dilimleyin.
  • Cevizleri iri parçalara ayırın.
  • Patatesleri fırından alıp alüminyum kağıdı açın.
  • Keskin bir bıçağın ucu ile kestiğiniz yerleri iyice genişletip kestiğiniz peynir dilimlerini yerleştirip ceviz, kırmızı pulbiber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
  • Tekrar fırına verip peynir eriyene dek pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.



alıntı
 

Benzer İçerikler

kaprisli
Cevaplar
0
Görüntüleme
831
kaprisli
kaprisli
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
766
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
988
*MeleK*
Üst