Kağıtta Peynirli Patates
Malzemeler
4 Adet tazee iri boy patates
100 gr otlu peynir veya rokfor peyniri
8 Adet ceviz içi
8 Adet adaçayı veya nane yaprağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
alıntı
4 Adet tazee iri boy patates
100 gr otlu peynir veya rokfor peyniri
8 Adet ceviz içi
8 Adet adaçayı veya nane yaprağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
- Patateslerin dışını ovarak iyice temizleyin.
- Peçete ile silip eşit aralıklarla enine keserek derin yarıklar açın.
- Tuz serpin ve her bir patatesi kare kesilmiş yağlı kağıdım ortasına yerleştirin.
- Herbirini alüminyum kağıtla paket sarar gibi kapatın.
- 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
- Patateslerin pişip pişmediğini anlamak için üzerine kürdan batırın.
- Eğer kolayca giriyorsa pişmiş demektir.
- Peyniri ince ince dilimleyin.
- Cevizleri iri parçalara ayırın.
- Patatesleri fırından alıp alüminyum kağıdı açın.
- Keskin bir bıçağın ucu ile kestiğiniz yerleri iyice genişletip kestiğiniz peynir dilimlerini yerleştirip ceviz, kırmızı pulbiber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
- Tekrar fırına verip peynir eriyene dek pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
alıntı