Kalipta Maydanozlu Tavuk

Kalipta Maydanozlu Tavuk
Tavsiyeler
Kalibin kenarlarindan çikmis parçala parmaginizla düzeltin. Kalibi 1-2 dak. çok sicak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin. Jelatinli karisimi kesip küçük küçük yaninda servis yapin
Malzemeler
2
Tavuk Budu (herbiri 275 gr. agirliginda)
1 küçük sogan(dörde bölünmüs)
1
defne yapragi
Tuz ve
karabiber
1 yemek kasigi toz jelatin
3 yemek kasigi soguk su
2 kati
yumurta (dogranmis)
40 gr iyice dogranmis
maydanoz


Yapilis Tarifi
850 ml.’lik bir metal kalibi soguk suyla islatin ve buzdolabina koyun.
Tavugu, sogan ve defne yapragiyla birlikte bir tencereye koyup üzerine soguk suyu ekleyin. Tuz ve biberle tatlandirip bir tasim kaynatin. Üste çikan köpükleri alin, üstünü kapatip 45. dak. pisirin. (Tavuga bir sis veya çatal batirildiginda berrak bir su akmali).
Pisme suyunun 600 ml’sini ayirin
Tavugun derisini ve kemikleri ayirip, esit parçalar halinde kesin.
Jelatini suya döküp 5 dak. süngerlesinceye kadar birakin. Kaseyi bir tencerenin içinde sicak suda birakin 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek karistirin. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandirin.
Bir kasede tavugu haslanmis yumurtalarla dikkatlice harmanlayin. Maydanozun 2/3’ünü ekleyip karistirin.
Tavuk karisimini sogutulmus kaliba yerlestirin. Jelatinle kalibi doldurun. Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karistirin.
Kalibi ve maydanozlu jelatini ayri ayri buzdolabina koyup 6 saat veya bir gece sogutun.
 
Üst