Kalp Çarpıntısı Nedenleri Hakkında Bilgiler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kalp Çarpıntısı Nedenleri Hakkında Bilgiler
çarpıntı nedenleri, çarpıntı tedavisi, kalp çarpıntısı nedenleri

Kalp çarpıntısını günümüz de kadın ve erkek birçok kişi yaşamaktadır. Kalp çarpıntısı nedenleri altında farklı sağlık sorunları yatabilir. Kalp pastalıkları, panik atak ve stresli bir yaşam ve çok fazla kafeinli içecekler kalp çarpıntısına neden olabilir.
Detaylı bir şekil de sizlere kalp çarpıntısı hakkın da merak ettiğiniz sağlık bilgilerini sunuyoruz.
carpinti.jpg

Günümüzde çok fazla insanın yaşamış olduğu şikayetler arasında yer alan çarpıntı, kalp atımının kişiye bir şeylerin yolunda gitmediğini belli etmeye çalışan kalp ritm bozukluğu olarak tanımlanabilir. Çarpıntının nedenleri kalp hastalıklarından olabileceği gibi, kalp sağlığı dışında pek çok problemden kaynaklı olarak da husule gelebilir. Çarpıntı neden olur mutlaka bir uzmana danışarak öğrenmek ve soruna bir çözüm bulmak gerekir, aksi durumda sağlığınız açısından ciddi tehlikeler husule gelerek yaşam kalitenizi düşürebilir.

Kalp atımının düzenli-düzensiz bir biçimde hızlanması veya yavaşlaması sonucunda husule gelen çarpıntının nedenleri ekseri kalbi alakadır eder sağlık sorunlarıdır; ancak az önce de dediğimi gibi kalp dışında başka sorunlarda çarpıntı sebepleri arasında yer almaktadır. Psikolojik sorunlar, kansızlık, otonom sinir sistemindeki sempatik sinirlerin düzensizlikleri, sinir sistemi gerginliği, kalp ritm bozukluğu hastalığı, bir takım ilaçların yan etkisi çarpıntıya yol açan faktörlerdir.

Tüm bu faktörlerin yanı sıra aşırı efor sarf etme, sigara ve alkol kullanımı, heyecanlanma, üzülme gibi aşırı yaşanan duygular, çay ve kahve gibi kafein içeren içeceklerin aşırı tüketimi de geçici çarpıntıya neden olur. Fakat kişi sağlığına, yediklerine, içtiklerine dikkat etmezse, psikolojik sorun yaratacak olaylardan kendini uzak tutmazsa sürekli olarak kalp çarpıntısı ile karşılaşır ve bu durum giderek çığırında çıkan bir hal alır. İşte o zaman çarpıntı başka problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur ve genel sağlığı bozar. Bu sebeple çarpıntıya neden olan faktörlerden uzak durmak, çarpıntıya yol açan hastalıklardan kurtulmak gerekir.
 
erkek arkadaşımda doğuştan kalp kapakçığı eksiliği var ilk evre ile ikinci evre arasında neler yapmamızı önerirsiniz ve tedavisi nedir ne derece etkilidi hastalıktan kurtulsa bile tekrarlama ihtimali varmı
 
Geri
Üst