Kamkat nedir , kamkatın faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kamkat nedir , kamkatın faydaları nelerdir ?
Kamkat narenciye ailesinin dikkat çekici üyelerinden biridir. Son derece küçük olmasına rağmen, bu portakal benzeri meyve, beslenmenin bir altın madeni. Kamkatın sağlığa faydaları arasında sindirimi düzenleme , cilt , diş, göz ve saç bakımında yardımcı olma ve bağışıklık sistemini güçlendirme yetenekleri bulunmaktadır . Ayrıca , diyabet geliştirme şansınızı azaltır, kolesterol seviyenizi düşürür , kemiklerinizi güçlendirir ve sinir sağlığını iyileştirir.C vitamini nin en iyi kaynağıdır. C vitamini yeterli bir günlük alımı da sorunsuz bir kalp, inme önleme ve osteoartrit ve romatoid artrit risklerinin azaltılmasını sağlar.Bu etli meyve, vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için gerekli olan demir, potasyum ve bakır ve diğer çeşitli mineraller için mükemmel bir kaynaktır .

kamkat.jpg





Kamkatın başlıca işlevlerinden biri sindirimi düzenlemedeki rolleridir . Kabızlık , aşırı gaz , şişkinlik ve kramplara iyi gelmektedir.Vücuttaki insülin ve glikoz dengesinin optimize edilmesine yardımcı olur, böylece insanları diyabetten korur. C vitamini beslenmemizde çok önemli bir besin maddesidir kamkat bağışıklık sisteminizi korur. Kamkat düşük kalorili bir meyvedir , sarı ve turuncu renktedir. Kalsiyum, bakır, potasyum, manganez, demir, selenyum ve çinko bakımın dan zengindir. Antioksidan vitaminler A, C , E ve B vitaminine sahiptir.Son derece lezzetli olmanın yanı sıra, kamkat çok sağlıklı bir meyvedir. Düşük sodyum ve yağ ve kolesterol içermezler. Lif, sindirim sistemi için birçok iyi bilinen faydaya sahiptir ve bunun eksikliği, kabızlık, hazımsızlık, ishal, şişkinlik ve mide ağrısı gibi birçok yaygın şikayete yol açabilir. Kamkat gibi yüksek lifli yiyecekler bu problemleri önler.Kamkat küçük olabilirler ancak sizi çeşitli hastalıklardan koruyabilecek sağlıklı bir meyvedir.




Kamkat küçük bir meyvedir, ancak birçok şaşırtıcı sağlık yararları içerir. Sadece yüksek kolesterol seviyelerini kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda diyabetle ilişkili semptomları da geliştirme olasılığını azaltır. Bu turuncu meyvenin tek bir porsiyonu, vücudunuza enerji kazandırmak için gerekli olan çeşitli mineraller ve vitaminlerle yüklüdür.


Kamkatın Besin Değeri


Karbonhidrat 16 gram

Fiber 7 gram

Protein 9 gram

Şeker 9 gram

Toplam Yağ 9 gram

Kalori 71

Kalsiyum% 6

Potasyum 186 mg

Magnezyum% 5

Demir% 4

A vitamini% 5

C Vitamini% 73


kamkat yarraları.jpg







Zengin bir C vitamini kaynağı olan kamkat grip, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlardan (mikrobiyal) korumaktadır. C vitamini, yeni hücrelerin büyümesi ile birlikte gelişim için önemlidir ve vücut mekanizması olarak görev yapar.Lif bakımından zengin olan kamkat sindirim sağlığı için çok iyidir. Kamkat katarakt oluşumunu ve maküler dejenerasyonu da önler.Kilo vermek isteyen biri için ideal bir besindir.




Güneşin zararlı ışınları cildinize çeşitli cilt problemlerine neden olur. Zararlı ışınlar nedeniyle cildimiz, yaşlanmanın erken belirtilerine, ince çizgilere ve kırışıklıklara neden olur. Diğer narenciye meyvelerine kıyasla, Kumquat cildinizin ışıltısını ve görünümünü artırır.Normalde meyveler karbonhidratlardan düşüktür, ancak Kamkat güçlü bir istisnadır. Karbonhidrat bakımından daha yüksek bir enerji kaynağıdır. Hayati bir C vitamini kaynağı olan kamkat , enfeksiyonları önler ve uzun süreli bağışıklık kazandırır. Hücre zarının derinlerine nüfuz eder ve vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.



Daha sağlıklı veya daha güçlü kemikler için Kamkat , hayati bir kalsiyum kaynağıdır. A Vitamini açısından da zengindir.Kamkatın diyabetle mücadelede önemli bir rolü vardır. Glikoz ve insülin seviyelerini kontrol altında tutar. Antioksidanlar cilt sağlığında önemli bir rol oynar.Antioksidanlar, hücre hasarına karşı korunmaya yardımcı olur . Kamkat tüketerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kamkat sadece cilt sağlığınızı korumakla kalmak saçlarınız üzerinde de aynı etkiyi sağlar.


Yaşlandıkça, kemikleriniz zayıflamaya başlar, ancak bu meyveyi günlük olarak yemeniz, size yaşla ilişkili kemik hastalığı, akut ve kronik eklem ağrısından uzaklaşmanıza neden olabilir.İyi bir miktar C vitamini tüketmek daha güçlü bir bağışıklık sistemine katkıda bulunur. Vücudunuzdaki tüm bakterilerle savaşır, sizi bir dizi sağlık probleminden kurtarır. Bu yüzden beslenme uzmanları C vitamini ile yüklü meyveler üzerinde durmaktadır.Uzmanlara göre kolesterolün iki türü vardır; HDL (iyi) ve LDL (kötü). Her ikisinin de gerçekleştirmesi gereken işlevleri var, ama dengeli kalmaları gerekiyor. Ancak, vücudunuzda çok miktarda LDL kolesterol varsa, örneğin çeşitli kalp rahatsızlıklarına, hipertansiyona neden olabilir.Vücudunuzdaki kolesterol ayrıca felç ve kalp durması yol açabilir damarlarınızda, kan pıhtılaşma sorununa yol açabilir. Kamkat Fiber içeriği HDL üretimini teşvik ederken , LDL yi kontrol eder.


Viral enfeksiyonlar genellikle ateşi ve ishali de beraberinde getirir, bu da enerjinizi düşürür.Bu mucizevi meyve vitaminler ve minerallerle doludur sizi hastalıklardan korur.Her ne kadar meyve küçük olsa da, bir dizi sağlık yararı içerir ve bunlardan biri de iltihap gidericidir. Hem A vitamini hem de C vitamini sayesinde enflamasyonu etkin bir şekilde azalttığı bilinmektedir.Yaşlandıkça, makula dejenerasyonuna veya kataraka karşı korunmak gerekiyor.Bu nefis ve sulu meyve göz sağlığınızı korumaktadır.Vücudunuzun bir dizi görevi yerine getirmek için enerjiye ihtiyacı vardır. Vücudunuzdaki tüm karbonhidratlar, glikoz formunda enerjiye dönüştürülür, bu nedenle insülin üretimi çok önemlidir. Gerekli miktarda karbonhidratın güvenli bir kaynak ile tüketilmesi şarttır. Enerji seviyenizi sağlıklı bir şekilde artırmak için kamkat tüketin.



Kırmızı kan hücreleri kansızlığı önler, ancak bunları üretmek için demir gerekir. Kamkat bol demir içerir. Bu nedenle, bunu günlük diyetinize dahil edin ve anemi ile ilişkili semptomları önleyin.Ağız sağlığınızı sadece dişlerinizi günde iki kez fırçalayarak koruyamazsınız. Sağlıklı beslenmekte gereklidir. Kamkat tüketerek diş sağlığınızı koruyabilirsiniz.Sağlıklı bir vücut sağlıklı yaşama katkıda bulunur. Diyetinize kamkatı dahil ederekgenel sağlığınızı koruyabilirsiniz.
 
Taze meyveler, vitamin A, C ve E gibi bazı antioksidan vitaminleri yeterli seviyede içerir. Kamkat meyvesindeki bu fitokimyasal bileşikler, insan vücudundaki zararlı oksijen kaynaklı serbest radikalleri temizlemeye ve böylece kanserlerden korunmaya yardımcı olur. diyabet, dejeneratif hastalıklar ve enfeksiyonlar gibi..Kamkatta, thiamin, niasin, piridoksin, folat ve pantotenik asit gibi B-kompleksi vitamin gruplarının iyi seviyeler vardır. Bu vitaminler, karbonhidratlar, protein ve yağların metabolizmasında yardımcı faktörler olarak işlev görür. Ayrıca kamkatta kalsiyum , bakır, potasyum, manganez, demir , selenyum ve çinko gibi mütevazı bir mineral kaynağıdır .


Kamkat meyvesini açıklamak istediğimizde, onu oval bir şekle, turuncuya benzeyen ama oldukça küçük olan bir meyve olarak görürüz. Yenilebilir ve hem vücut hem de cilt için mükemmel olan bir narenciye meyvesi olarak kabul edilir. Kış aylarında ve yaz aylarında kullanılabilir. Kamkat, bağışıklığınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Kamkat, sizi kansere karşı koruyacaktır - kamkat, Vitamin A, Vitamin C ve E Vitamini gibi yüksek miktarda antioksidandan oluşur. Bu antioksidanlar ile birlikte, karoten, tanen, zeaksantin gibi fitozan ve flavonoidlerin mükemmel bir miktarını içerir.Kamkat, kalp-damar sağlığınızı güçlendirecektir - bu durum, kamkatın vücuttaki LDL kolesterol seviyelerini ve kandaki trigliseridleri azaltacaktır.


Bunun sonucu olarak, sinir sisteminde kan akışını arttırır ve felç ve kalp krizi riskini azaltır. Kamkat, sıvı seviyesini arttıran müthiş bir potasyum miktarından oluşur. Bu nedenle, kan basıncını ve kalbin sağlığını korumasını sağlar. Ayrıca, omega 3 ve omega 6 nın çok büyük bir miktarını taşır, bu nedenle, kardiyovasküler sisteme tüm bir sağlık yararı sağlar. Kamkat erken yaşlanmayı önleyecektir zengin bir antioksidan A vitamini ve C vitamini kaynağıdır. Kamkat, dişlerin ve kemiklerin sağlığını iyileştirecektir - A vitamini, mine ve kemiklerin gelişimi için çok gereklidir. Ayrıca, hem kemiği hem de mineyi güçlendiren kalsiyum içerir.
 
Yazın mersine gitmiş dönüşte kamkat ağacı aldım. İki ay sonra çiçeklenmeye başladı balkonum mis gibi koktu. Sonra meyvelendi meyveleri başta küçük zeytin gibiydi sonra turuncu renk halini aldı valla koparmaya kıyamadım kendi kendine düşünce yedim .8 adet meyve vermişti. İlk defa yemiştim . Tadı muhteşemdi .Faydalarını bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum :)
 
Geri
Üst