Kan değerlerinin yüksek çıkması nedir

R

Rüveyda<<

Forum Okuru
Kan değerlerinin yüksek çıkması nedir
Kan değerlerinin yüksek çıkması nedir ne anlama gelir

Merhaba

Benim kan değerlerim genelde düşük olur ve düşük çıkar . Bu yüzden kan hapları demir hapları doktor verir. Ama bu sefer tam tersi oldu doğum yaptım 7 ay sonra kan testlerimi yaptırdım .Kan testlerinde Kan değerlerim yüksek çıktı kan değerleri yüksek çıkanlar bunun böyle yüksek şekilde çıkması ne demek neden yüksek çıkar sebepleri nedir. Ne anlama gelir. Bunun bir zararı var mı ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir mi kafamı kurcaladı buraya da yazmak istedim
 
Yani siteyi takip ediyorum ama şunu anlamadım kan değerinin yüksek çıkması olarak neyi soruyorsun. Kan oranın mı yüksek hangi değer yüksek çıktı kanında yani senin kanın mı fazla anlamadım soruyu _?
 
Merhaba

Genelde biz kadınlarda kan değerimiz düşük olur Çünkü Düzenli adet gördüğümüz için kan değerimiz düşük çıkar kan değeri yani hemoglobin kısaca HGB değeri olarak bilinen kan değerleri kadınlarda belli periyotlarda düşebilir senin dediğin gibi doğumdan sonra bazı kadınlarda kan değerlerinin yükseldiği görülüyor .

Bu iyi beslendiğini de gösterebilir ama çok yüksek olması da sorun yaratabilir ciddi yüksekliklerden tabii bahsediyorum öyle 3-4 puan ya da 2-3 puan yükselmesi göz ardı edilebilecek yüksekliklerdir .

Çok yüksek değerlere ulaşması ciddi şekilde susuz kalmak kalp yetmezliği ya da diğer kalp hastalıkları amfizem ve diğer akciğer hastalıkları böbrekte ciddi rahatsızlıklar karaciğerde ciddi rahatsızlıklar kova yani akciğer ve kalıcı rahatsızlıklar ya da sigara veya tütün ürünleri tüketmek ya da çok yüksek yerlerde az oksijen bulunan irtifalarda bulunmak kan değerlerini yükseltebilir.

Kan değerleri çok yüksekse zaten doktor buna müdahale edecektir . Eğer doktor herhangi bir şey demedi ise çok yüksek değerler değil de bir normalin biraz üzerindedir endişe etmenize gerek yok.
 
Kan değeri diye genelde hemoglobine diyorlar ayrıca belirtmedim ama admin anlamış cevap vermiş zaten
 
Geri
Üst