Karın Germe Ameliyatı Ve Fiyatları

Uzman SühaN

Administrator
Karın Germe Ameliyatı Ve Fiyatları
karın germe ameliyatı nasıl yapılır,karın germe ameliyatı ücretleri,karın germe ameliyatı olanlar,karın germe ameliyatı hakkında bilgiler








Yaşanılan gebelik veya aşırı kilo alımı ve kaybı sırasında karın kasları deformasyona ugrar ve kendini tam olarak toparlayamaz. Egzersiz veya diyet ile bir türlü gitmek bilmeyen yağlar ve sürekli sarkık duran göbek problemi yaşayan insanların normal bir görünüme kavuşmalarını sağlamak amacıyla Karın Germe Ameliyatı yapılarak bu bölgede oluşan deformasyon düzeltilir . Düzeltmede deri ve yağ fazlalığının çıkarıldığı ve karın kaslarının sıkılaştırıldığı karın germe (abdominoplasti) ameliyatı uygulanır.

Yağlanma veya sarkma Karın bölgesinde kısmı olarak yer alıyorsa bu durumda kısmı Karın germe veya “mini karın germe” ameliyatı uygun olabilir. Karın Germe Ameliyatı ile birlikte Yağ aldırma ameliyatı olan Liposuction birlikte yapılabilir. Bazı Karın sarkmalarında Karın germe yerine Lipsakşın daha faydalı olabilmektedir. Karın bölgesinde ki sarkma yağ oluşumundan kaynaklanıyorsa burada Karın germe ameliyatından ziyade Liposakşın yapılması daha doğru olmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı süresi ve anestezi

Karın Germe Ameliyatı : Öncesi ve Sonrası
Karın Germe Ameliyatı : Öncesi ve Sonrası
Çoğunlukla Ameliyat yapılacak olan bölgenin büyüklüğüne ve yerine göre 2 ile 3 saat arası sürmektedir. Hastalara ameliyat öncesinde kas gevşekliği ve rahatlık sağlamak için sedasyon (sakinleştirici ilaçlar) verilir. Ameliyat geniş bölgede yer algı ve oldukça hassas bir ameliyat olduğu için Genel anestezi ile yapılmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır

Genellikle iki kalça kemiği arasında ve kasık bölgesinin üstünden itibaren, izi Bikini bölgesinin içinde kalacak sekilde yapılır. Karın germe ameliyatında Kaburgalara kadar yer alan kısımlarda bu işlem uygulanabilir. Geneliikle ikinci bir operasyon yapılır ve bu operasyon Mini Karın germe operasyonudur.
Daha sonra karın derisi, yağ dokusu ile birlikte kaburga kenarına kadar, alttaki karın kaslarının üzerinden kaldırılır. Hamilelik veya fazla kilolara bağlı olarak gevşeyerek yanlara açılmış olan karin kasları, orta hatta bir araya getirilerek karın ön duvarı sağlamlaştırılır. Böylece daha sıkı bir karın duvarı ve daha ince bir bel hattı elde edilir. Karın üzerinden kaldırılan deri aşağıya doğru gerilir, fazla deri ve derialtı yağ dokusu kesilerek alınır. Karın kasları birbirine yaklaştırılır.

Gerdirilen karın derisinde göbek için yeni bir delik açılarak, sapıyla serbestleştirilmiş olan göbek buraya yerleştirilip dikilir. Kesi hatları uygun bir şekilde dikilerek operasyon tamamlanır.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası

Karın germe Ameliyatı : Öncesi ve Sonrası
Karın germe Ameliyatı : Öncesi ve Sonrası
Ameliyat sonrası biraz ve ödeme bağlı olarak şişlik olabilir.Karın derisinde fazla olan bölgeler aşağı çekilerek alınır. Ameliyat sonrası oluşan ağrıların dindirilmesi için doktor tarafından ağrı kesici verilir. Hastanın yürümesi süreci olumlu yönde etkileyeceği için erkenden yürümeniz istenebilir. Karın germe ameliyatından sonra bölgede küçülme meydana geldiği için yemekler az miktarda ve sık sık tüketilmesi gerekir.

Karın germe Ameliyatının riskleri

Ameliyat bölgesinde enfeksiyon, deri altında kan birikmesi (hematim) her operasyondan sonra görülmesi muhtemel durumlardır. Bu olumsuzluklar tedavi edilebilir. Bazı durumlarda ( Kötü Yara iyileşmesi) ameliyat izi kalabilmektedir. Dikişlerin erken ayrılmasına bağlı yara açılabilir. Yara iyileşme problemleri genellikle yaranın fazla gergin kapatılmasına bağlıdır. Dikkatli bir planlama ile yara iyileşme problemi olasılığı azaltılabilir. Ayrıca sigara yara iyileşmesini bozan etkenlerden biridir. Bu nedenle ameliyattan önce sigara içilmesine son vermek gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe fiyatları ameliyatın yapılacağı bölgenin genişliğine,Sarkma miktarına ve yağ oranına ve elbette gideceğiniz doktor ve Kliniğe göre Fiyatlarda değişiklikler görülebilmektedir. Genel olarak iki bölümden oluşan Karın germe Ameliyatları Fıyatlandırılırken de Buna göre Yapılmaktadır. Karın Germe Ameliyatı Fiyatları 3500 tl ile 10.000 tL arasında değişmektedir. Arada bu kadar uçurum olmasının sebebi bazen Mini Karın germe ameliyatının yeterli olmasıdır. Tam karın germe ameliyatının fiyatları ise 5000 tl nin üstündedir.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst