Karnabaharın faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Karnabaharın faydaları nelerdir ?
Sağlık yararları söz konusu olduğunda karnabahar güçlü bir yumruk atıyor. Karnabahar fitokimyasallar, yüksek düzeyde anti-enflamatuar bileşikleri ile dünyanın en sağlıklı besinlerinden biridir. Karnabahar kanser, kalp ve beyin bozuklukları riskini azaltmaya yardımcı olur. Gözlerinizi sağlıklı tutar, hormonal dengeyi korur, kilo vermenize yardımcı olur ve toksinleri vücudunuzdan temizler. Ayrıca karnabahar da vücudunuzu ultraviyole radyasyon, diyabet, kolit, solunum problemleri ve hipertansiyonun zararlı etkilerinden korur. Karnabahar, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antioksidanlar içerir.Bu anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip bir sebzedir, ayrıca çok yönlü ve lezzetlidir.Karnabahar vücudunuzun çeşitli şekillerde detoksifikasyon yeteneğini artırır.Karnabahar sindirim sağlığı için önemli bir diyet lifi kaynağıdır. Ancak sevgili okurlar karnabaharın faydaları bu kadarla sınırlı değil. Makalemizin devamında karnabaharın faydalarına tüm detayları ile değineceğiz..




karnabahar faydaları.jpg






Karnabahar C vitamini, potasyum ve folat dahil olmak üzere anahtar vitaminler ve mineraller ile doludur. İnflamasyonla mücadele, kalp ve dolaşım sistemi sorunlarının azaltılması, kanser riskinin azaltılması, vücuda K vitamini sağlanması, sindirimin iyileştirilmesi ve vücudun detoksifiye edilmesi, sağlıklı kilo kaybının desteklenmesi, beyin sağlığının desteklenmesi, hormonların kontrol altında tutulması gibi bir çok faydası vardır.Karnabahar,bir dizi besinle doludur. Aynı zamanda Vitamin K , tiamin, riboflavin, niasin , manganez fosfor, lif, B6 vitamini, folat, pantotenik asit, potasyum ve manganezin iyi bir kaynağıdır. Karnabahar ayrıca kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olur. . Bu sebzenin tüketimi, akciğer kanseri , mesane kanseri , prostat kanseri , yumurtalık kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin risklerinin azaltılmasına yardımcı olur .Karnabaharda bulunan sülforafan, kan basıncını ve böbrek fonksiyonunu artırmaya yardımcı olur.


Karnabahar, kan damarlarının korunmasına yardımcı olan ve sağlıklı kan dolaşımını sağlayan gliko fanilin ve K Vitamini içerir . Karnabahar lif açısından zengindir. Kolin, beyin sağlığında ve gelişiminde rol alan bir B vitamindir. Karnabahar kolin bakımından zengindir.Karnabaharda en güçlü antioksidanlardan bazıları beta-karoten, kuersetin, sinnamik asit ve beta-kriptoksinindir. Bunlar vücuttaki oksidatif stresi azaltmaya ve inflamasyonla mücadele etmeye yardımcı olur. Aynı zamanda, kanseri bloke eden enzimleri uyaran ve vücut hücrelerini oksidatif stres ve serbest radikallerin neden olduğu hasardan koruyan fitokimyasallar içerir . Karnabaharın sağlık yararlarından biri de vücudunuzun detoks yapmasına yardımcı olmasıdır . Karnabahar, sindirime yardımcı olan ve vücudunuzdaki toksinlerin giderilmesini kolaylaştıran yüksek lif içeriği içerir.

Karnabahar , Solunum problemleri savaşır. Diyetinize karnabahar eklenmesi, C vitamini içerdiği için kemikleriniz için faydalı olabilir. Bu vitamin, kemikleri ve eklemleri enflamatuar hasara karşı koruyan kollajen üretimine yardımcı olur. Karnabaharda sülforafan, C vitamini ve folat ile birlikte kilo kaybına yardımcı olabilir. Karnabahar sindirim sağlığını geliştirir. Yeterli lif alımı, kabızlık, inflamatuar bağırsak hastalığı ve divertikülit gibi sindirim sorunları riskini azaltabilir. Karnabaharda ki fitokimyasallar, toksik maddeleri parçalamaya yardımcı olur ve böbrek hastalığının tedavisine yardımcı olabilir. Karnabahar, cildi ultraviyole radyasyonun zararlı etkilerine karşı korumaya yardımcı olan sülforakran içerir. Sulforafan ayrıca vücudunuzu iltihap, cilt kanseri , UV kaynaklı eritem ve hücresel hasarlardan korur.

Şimdiye kadar, inflamasyonun birçok kronik hastalığın temel nedeni olduğunu duymuş olabilirsiniz. Kötü beslenme, kirlilik ve toksinlere maruz kalma, iltihap kaynaklı hastalıklara katkıda bulunur. Bununla birlikte, antioksidanlar açısından zengin bir diyet tüketerek bu tehlikeli inflamasyona karşı savaşmaya yardımcı olabilirsiniz. Karnabaharın yararları arasında, oksidatif stres ve vücuttaki serbest radikallerle savaşmak için gerekli olan bu antioksidanların yüksek içeriği bulunmaktadır.Karnabahar gibi antioksidanlardan yüksek gıdalar, hormonları dengelemeye yardımcı olabilir.



Karnabaharın En İyi 8 Sağlık Faydaları



Kanser Riskini Azaltmaya Yardımcı Olur

Enflamasyonla Savaşır

Kalp Hastalığı ve Beyin Bozuklukları Riskini Azaltır

Yüksek Düzeyde Vitamin ve Mineraller Sağlar (Özellikle Vitamin C ve Vitamin K)

Sindirim ve Detoksifikasyonu artırır

Kilo Kaybına Yarımcı Olur

Hormonları Denegeler

Göz Sağlığını Korur


Sinir bozukluklarını tedavi eder. Kanser ve kardiyovasküler hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur ve kalbinizi iyi durumda sağlıklı tutar.. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir, beyin sağlığını iyileştirir ve aynı zamanda kadınlarda ve erkeklerde kemik kaybını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, karnabahar tüketimi mide kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca cildinizi zararlı UV ışınlarından korumanıza yardımcı olur.Karnabahar tüketiminin birkaç yan etkisi vardır. Sindirim sisteminde tamamen parçalanmayan kompleks karbonhidratlar içerir . Bu karbonhidratlar bağırsak bakterileri tarafından beslenir. Sonuç itibari ile şişkinlik ve gaz meydana gelebilir...



Karnabahar çok iyi bir lif kaynağıdır. Yüksek lifli diyetler tüketen kişiler, daha sağlıklı ağırlıkları muhafaza etme eğilimindedir ve kalp hastalığı ve diyabet geliştirme riskini azaltmaktadır. Karnabahar bir çocuğun büyüyen kemikler, kaslar ve sindirim sistemi için iyidir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici C vitamini kaynağıdır. Karnabahar, kolesterolün karaciğerde birikmesini önlemeye yardımcı olan ve metabolizmayı ve sağlıklı bir sinir sistemini destekleyen temel bir besin maddesi olan Kolin'den yüksektir. Karnabahar, hamileliğiniz sırasında en iyi mineral kaynağıdır. Bir annenin rahminde sağlıklı bir çocuğun korunmasına yardımcı olan çinko, fosfor, selenyum ve sodyum içerir.



Karnabahardaki C vitamini dahil antioksidanlar, yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltabilir. Ve sebzedeki sülforafan retinayı hasardan ve oksidatif stresten korur. Kataraktı da önleyebilir. Karnabahar gibi antioksidan bakımından zengin sebzeler tüketmek sağlıksız yüksek östrojen seviyelerini düşürebilir.Karnabahardaki C vitamini kollajen üretimini iyileştirirken, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi yaşlanma belirtilerini geciktirir. C vitamini ve antioksidanlar saç sağlığınada katkıda bulunmaktadır. C vitamini ve diğer antioksidanlara ek olarak, karnabahar da K vitamini için iyi bir kaynaktır. K vitamini iskelet yapısının sağlıklı tutulmasından sorumludur ve osteoporoz gibi kemik mineral yoğunluğunda kayıp ile ilgili durumların önlenmesine yardımcı olur .


Karnabahar kemik kaybını önlemeye yardımcı olabilecek K vitamini ile C vitamini içerir . Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.Kanser riskini azaltmaya yardımcı olur. Karnabahar iyi bir lif ve vitamin kaynağıdır .Bir dizi çalışma karnabaharın meme kanserini önlemede çok yardımcı olduğunu göstermiştir. Karnabahar son derece düşük kaloridir. Bu nedenle diyet listenizin başında olmalıdır. Karnabahar ayrıca iyi bir folat kaynağıdır. Karnabahar amino asitler içerir ve kanser önleme, kilo verme, kolesterol seviyelerini düşürme ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Karnabaharı salataolarak, çorbalarda ,tencere yemeklerinde tercih edebilirsiniz. görüldüğü üzere karnabaharın sağlık üzerinde sayısız faydası var. Bu faydalardan yararlanmak için diyetinize mutlaka karnabaharı dahil edin..
 
çiğ karnabahar faydaları
karnabahar suyunun faydaları nelerdir
karnabahar faydaları ibrahim saraçoğlu
karnabahar faydaları diyetisyen
karnabahar hangi hastalıklara iyi gelir
brokolinin faydaları
karnabahar nasıl tüketilmeli
karnabahar nedir


Karnabahar benim en çok sevdiğim sebzelerden biri. Bana çok lezzetli geliyor ayrıca sağlık için bir çok fayda sunuyor. Vücudumuz çeşitli toksinlere maruz kaldığında bağışıklık sistemimiz çöküyor ve kolayca hastalana biliyoruz. İşte bu noktada karnabahar tüketimi vücudu detokslayacaktır.Yani vücudunuz kirleticilerden arınacaktır. Karnabahar ayrıca meme kanserinide önleyebilir. Lif içeri kabızlığı giderebilir. Fazla kilolar karnabaharla verilebilir. Yalnız karnabaharı kızartmayın. Haşlanmış olarak tüketin daha çok faydasını görürsünüz. Ben genelde buharda pişmiş karnabahar tüketiyorum ve bu pişirme şekli çok sağlıklı öneririm
 
Geri
Üst