Kaybolan kadınsı duruş

FiRaRi_MeLeK

Daimi Üye
Üye
Kaybolan kadınsı duruş
kadın, kadınsı duruş, kaybolan kadınsı duruş, iş, güç vs. derken kadınlığı bir yana bırakmaya çok eğilimli kadınlar. Oysa hayattan zevk almanın, dahası hayata lezzet katmanın yollarından biri de kadınlığı hatırlamak. Şimdi size aşağıda söyleyeceklerimizi muhtemelen üzerinde hiç durmaksızın yapıyorsunuz zaten. Ama farkında olarak geliştirme şansına da sahipsiniz…kadın olmak çok zor...

145394eb1f586de3e6.jpg



Sevin : Öncelikle kadın olmayı sevin. Yalnızca doğurganlık vs. üzerinden değil, kadın olmayı kadın olmayı sevdiğiniz için sevin. Kendinize bakın ve kadın olduğunuz için ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlayın.




Sorumluluklar : Kadınlığı sorumluluklardan ibaret görmeyin. Aksine erkeklerin sahip olmadıkları pek çok ayrıcalığa sahipsiniz. Oturup bunların bir listesini çıkartın.


Ayna : Sakın ola aynalara küsmeyin. Dahası her sabah, her öğlen ve her akşam kendinize en az bir kez alıcı gözleriyle bakın.




Dokunmak : Kendinize dokunun. Kimse size bakmazken saçlarınızı şefkatle okşayın mesela, bedeninizin kıvrımlarını dokunarak keşfedin.


Estetik : Kadın olmak güzel olmak anlamına geliyor. Bedeninizle uğraşın ama onunla savaşmayın. Onu mutlu ederek kendinizi de mutlu edebilirsiniz.




Eda : Yukarıda bahsettiğimiz şeylere biraz dikkat ederseniz kendiliğinden kadınsı bir duruş gelip üzerinize yerleşmeye başlayacak.




Edalı olmak : Ama edalı olmak kırıtmak, olur olmaz yerde işveli cilveli davranmak anlamına gelmiyor. Aksine hafifliği de, ağırlığı da kadın gibi yaşamak demek. İçinizden geldiği gibi davrandığınızda kadın gibi davranmış olacaksınız.




Ağdalı : Özellikle sizinle filört edildiğini hissettiğinizde, kelimelerinizi daha kibar bir konuşma tonu ve şekli seçin. Ama ağdalı ifadelerden de uzak durun. İfadeleriniz duygularınızı, yaşınızı ve kültürel birikiminizi yansıtmalı.


Cilve : Cilvesiz kadın olmaz. En azından filört ettiğiniz adama karşı bir miktar cilveli olmaya çalışın.




Bakım : Ne kadar yoğun ve yorgun olursanız olun, kendinize bakmaktan asla vazgeçmeyin.


Zerafet : Her ne olursa olsun bir kadın zerafetinden asla ödün vermemeli. Zarifliğinizle geride kalan herşeyin görmezden gelinmesini sağlayabilirsiniz.




Makyaj : Boya fıçısına girip çıkın demiyoruz tabii ki. Ancak yine de renksiz ve kötü hissettiğiniz günlerde yüzünüze bir miktar renk katmanız, size de iyi gelecektir.


Kıyafetler : Bir kadın nerde nasıl giyinmesini iyi bilmeli ve ona uygun bir tarz oluşturmalıdır. Hemen hemen her gittiğiniz yerde spor ya da klasik giyinmekten vazgeçin.





Tarz : İster modayı takip edin, ister marka giyinin, isterse pazardan. Mutlaka kendi tarzınızı oluşturun ki insanlar daha uzaktan endamınızı gördüklerinde sizi ayırdedebilsinler.


Şarkı : Sesinizin mükemmel olması gerekmez, ara sıra kendinizi eğlendirmek için bile olsa şarkı söyleyin. Bu sizi kadın yapmaz tabii ama bir miktar işve katmaya yeter.




Kırılganlık : Özellikle etrafınızda filört ettiğiniz biri varken, bir miktar kırılgan görünümün hiçbir zararı olmaz.Ama işi abartıp kendinize cam bebek muamelesi de yapmayın. Yeri geldiğinde ayakkabılarınızı çıkarıp yürüyebilemli, uzun sohbetlere dayanıklı olabilmelisiniz.


Spor : Bedeninizden vazgeçmeyin. Sarkma ve yağlarınıza engel olmak için spor yapın.




Kıvrak olun : Yanlış anlaşılmasın, sürekli kıvırtmayın sakın. Azıcık yuvarlak ve kıvrak bir duruşa sahip olmanız kadın olmanızın doğasında var, gözden kaçırmayın. Sadece bedeninize izin verin yeter…




Yumuşak : Dokunuşlarınızın yumuşak ve ipeksi olmasını sağlayın. Bunu ister kremlerle ister bitkilerle yapın.




Yemek : Her kadın biraz olsun yemek yapabilmeli. Çalışan bir kadın olmanın arkasına saklanıp kadınsı becerilerden kendinizi muaf görmekten vazgeçin. Derhal bir kaç yemek yapmayı öğrenin.


Gözünüz açık olsun : Adaylara ve filört edenlere karşı gözünüz her daim açık olsun. Bunları görmemeniz ya da görmezden gelmeniz, kadınsı duygularınızın tamamen köreldiğine işarettir. Bu nedenle gözünüzün bu durmlara karşı açık olması şart.




Koku : Unutmayın ve eksik etmeyin, bir kadın mutlaka güzel ve temiz kokmalıdır.




Saçlar : Saç bakımı bir kadının vazgeçilmezidir. Asla atlamayın.




Moda : Moda diye herşeyi almaya kalkışmayın, ama modayı takip edin.




Topuklar : Unutmayın gerçek bir kadın, yeri geldiğinde topuklu ayakkabı giyebilmelidir.


Mantıklı : Mantıklı kararlar almayı kendinize öğretmelisiniz. Acele ve anlamsız kararlar almaktan kaçının.




Kapris : Abartmamak şartıyla bir miktar kaprisli olmanızda fayda var.




Argo : Yeri geldipğinde bir miktar kabalaşabilirsiniz ancak argoyu bir alışkanlık haline getirmemelisiniz.




Zor olun : Erkeklerin kolaylıkla ulaşabildiği değil, elde etmek için uğraştıkları bir kadın olmaya özen gösterin.




Tadilatlar : Anlamanızda sakınca yok tabii ki, ancak bir kadın olarak lavabo tamir etmeniz gerekmez. Herşeyle tek başınıza başetmek yerine yardım almayı deneyin.


Kız arkadaşlar : Size kadın olmayı en çok kız arkadaşlarınız öğretir. Onlarla zaman geçirin ve sohbet edin.




Erkek arkadaşlar : Mutlaka yakın bir erkek arkadaşınız olsun ve onunla arada bir kadınlık erkeklik meseleleri konusunda tartışın ki kendinizi bir erkeğin gözünden tartma şansınız olsun.




Anne olmak : Doğum yapmak güzel bir şey. Ama evlat da edinebilirsiniz. Annelik sizi bir cazibe merkezine dönüştürür.




Kaba kuvvet : Kaba kuvvet gördüğünüz yerden uzaklaşın. Asla kimseye elinizi kaldırmayın.


Dans : Dans etmeyi öğrenin. Bilmiyorsanız bile kalkıp iki yana sallanın. Bir kadın en çok dans ederken kadındır.




Gülümseyin : Vara yoğa değil, gerçekten yeri geldiğinde gülümseyin. Tebessümünüzü bedavaymış gibi dağıtmayın, ama ihtiyacı olandan da esirgemeyin.




Gözler : Erkekler başka türlü söyleyebilirler ama bir kadınla iletişim kurmaya başladıklarında ilk baktıkları yer gözlerdir. Gözlerinizi kaçırmamayı, gereksiz utangaçlık pozlarına girmemeyi öğrenin.


Renkler : Kadın olmanın en güzel yanlarından biri de renkler konusundaki özgürlük. Abartmayın ama renk kullanmaktan korkmayın.




Ses : Sesinizde hem şefkat hem ilgi hem de mesafe olsun.












 
Geri
Üst