kayseri köftesi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
kayseri köftesi
Malzemesi:Ekmek (2 dilim bayat), yarım çay bardağı süt, 1 orta boy soğan, 1
demet maydanoz, 500 gram kıyma, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı
kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı yenibahar, 5 orta
boy patates (500 gr) 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy domates, 1 su bardağı
su (sıcak).
Yapılışı: Sebzeleri yıka. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini geniş bir kasede
sütle ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra.
Maydanozu ayıkla, ince ince kıy, 1/3'ünü ayır. Soğan, maydanoz, kıyma,
yumurta, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekmeğe ekle, iyice yoğur. Oniki
parçaya böl, yuvarla ve yassılt. Tepsiye yağı koy, ısıt. Patetesleri soyup
yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra diz ve çevirerek hafifçe
yumuşat, ocağı kapat, kalan tuzu serp. Köfteleri patateslerin üzerine
yerleştir. Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra,
köftelerin üzerine koy, suyu ekle. önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında
35-40 dakika pişir.
Aklınızda bulunsun: Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir. Bazı yörelerde
doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir. Ocak
üstünde, kapalı, yayvan bir tencerede de pişirilebilir.
 
Geri
Üst