gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113

    kayseri köftesi

    Konu, 'Köfteler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemesi:Ekmek (2 dilim bayat), yarım çay bardağı süt, 1 orta boy soğan, 1 demet maydanoz, 500 gram kıyma, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı
    kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı yenibahar, 5 orta
    boy patates (500 gr) 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy domates, 1 su bardağı
    su (sıcak).
    Yapılışı: Sebzeleri yıka. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini geniş bir kasede
    sütle ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra.
    Maydanozu ayıkla, ince ince kıy, 1/3'ünü ayır. Soğan, maydanoz, kıyma,
    yumurta, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekmeğe ekle, iyice yoğur. Oniki
    parçaya böl, yuvarla ve yassılt. Tepsiye yağı koy, ısıt. Patetesleri soyup
    yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra diz ve çevirerek hafifçe

    yumuşat, ocağı kapat, kalan tuzu serp. Köfteleri patateslerin üzerine yerleştir. Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra,
    köftelerin üzerine koy, suyu ekle. önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında
    35-40 dakika pişir.
    Aklınızda bulunsun: Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir. Bazı yörelerde
    doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir. Ocak
    üstünde, kapalı, yayvan bir tencerede de pişirilebilir.

     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: kayseri köftesi

    paylaşım için tşklerrrr.......
     
kayseri köftesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayserİ yüzölçümü tarihi önemli yerleri bilgiler burada

    Kayserİ yüzölçümü tarihi önemli yerleri bilgiler burada

    KAYSERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 16.917 km² Nüfus: 943.484 (1990) İl Trafik No: 38 Kayseri tarih boyunca Anadolu'nun önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Ticaretin yanı sıra, görkemli Erciyes Dağı ve gelişen kış turizmi potansiyeli ve lezzetli yemekleriyle görülmeye değer bir orta Anadolu şehridir. İLÇELER: Kayseri (merkez), Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar,...
  2. Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi

    Ispanak Köftesi Malzemeler 200 gr Ispanak 200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir 100 gr Kaşar Peyniri Rendesi 1 Çorba Kaşığı Margarin 3 Çorba Kaşığı Un 1 Küçük Soğan 1 Yumurta Tuz, Karabiber Kızartmak için Sıvı Yağ Yemeğin Tarifi Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle...
  3. Ayak köftesi

    Ayak köftesi

    ayak köftesi MALZEMELER 500 gr. köftelik kıyma 4 adet patates 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için: 1 yemek kaşığı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın, çatalla ezip püre haline getirin,...
  4. fellah köftesi

    fellah köftesi

    fellah köftesi fellak köftesi fellah nasıl yapılır video ıspanaklı Her ne kadar adı köfte de olsa salata olarak günlerde sunulan bir köfte....Hem lezzetli hem besleyici...:hungry: MALZEMELER 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı limonun suyu tuz sosu için; 1 yemek kaşığı nar ekşisi 3-4 adet rendelenmiş...
  5. Lor köftesi

    Lor köftesi

    lor köftesi Osmanlı mutfağından sizlere lor köftesinin tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. lor peyniri (tercihen sepet loru) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) -tuz -4 adet yumurta -100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.) Yapılışı: 1.Lor peynirini bir kaba ince ince ufalayın. Kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. 2.Maydanozlu peynire...

Sayfayı Paylaş