Kekik çayının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kekik çayının faydaları nelerdir ?
kekik,kekik çayı,kekik faydaları,kekik çayı neye iyi gelir,


kekik çayı.jpg





Kekik et yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Güçlü aroması ete lezzet katıyor. Lezzetinin yanında sağlık yararlarıda çok fazla. Soğuk algınlığı ve mide rahatsızlıklarını gideren kekik çayı ayrıca bir çok sağlık probleminide iyileştiriyor ve önlüyor. Güçlü aromasına ek olarak, kekik yaprakları birçok tıbbi aktif bileşik içerir. Kekik ayrıca önemli antiseptik özelliklere de sahiptir.Kekik yaprakları taze veya kuru halde kullanılır. Kurutulmuş kekiğin , taze olanlardan daha güçlü bir tadı vardır.Taze kekik yaprakları düzenli olarak yemek bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.Kekik A vitamini, demir ve manganez için iyi bir kaynaktır.Kekik, K vitamini açısından zengin bir kaynaktır. K vitamininin kardiyovasküler sağlığı desteklediği bilinmektedir. Kekeğin faydaları bunlarla sınırlı değil. Makelmizin devamında kekiğin sayısız faydalarına ulaşabilirsiniz.




Güçlü aromaya sahip kekik , öksürük, astım , krup ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarında kullanılır . Ayrıca mide ekşimesi ve şişkinlik gibi gastrointestinal bozukluklarda kullanılır . Diğer kullanımlar menstrüel krampları , romatoid artriti , idrar yolu enfeksiyonlarını , baş ağrılarını ve kalp rahatsızlıklarını içeren idrar yolu rahatsızlıklarını tedavi etmeyi içerir . Kekik yağı bağırsak parazitleri , alerjiler , sinüs ağrısı, ve yorgunluğa iyi gelmektedir.Kekik, öksürüğü ve spazmları azaltmaya yardımcı olabilecek kimyasallar içerir. Kekik A, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra lif, folat, demir, magnezyum, B6 vitamini, kalsiyum ve potasyum içerir.Kekik antienflamatuar, anti-mikrobiyal ve anti-fungal etkiye sahiptir. Kekik esansiyel yağı soğuk algınlığı ve grip gibi solunum rahatsızlıkları için faydalı olabilir.




Kekik, yemek pişirmede kullanmak ve gerektiğinde terapötik olarak kullanmak için harika bir bitkidir. Kekik, güçlü antioksidanlar, anti-inflamatuar, antikanser ve antibakteriyel özellikleri sayesinde çok önemli sağlık yararları sunan önemli bir mutfak ve şifalı bitkidir Kekik ayrıca potansiyel anti-viral aktiviteye sahiptir . Kekik, sıcak yemek ve salatalara lezzet katmak için mutfaklarda yaygın olarak kullanılmasına rağmen, faydalarından en iyi şekilde yararlanabileceğiniz en lezzetli yöntemlerden biri, lezzetli bir çay olarak içilmesidir. Vitamin A, C, E ve K, kalsiyum, lif, folat, manganez, niasin, demir, karotenoidler lutein, kriptoksantin ve zeaksantin. Hastalıkları önlemek, bedeni detoksifiye etmek ve hormonları dengelemek için inanılmaz bir kapasiteye sahiptir. Aynı zamanda güçlü bir parazit savaşçısı olarak kabul edilir.Burada okuyabileceğiniz gibi , kekik pek çok sağlık durumu ve rahatsızlığı için yararlı bir ilaçtır. Kekik çayının size yardımcı olabileceği bazı koşulların kısa bir listesi:






Öksürük ve soğuk algınlığı

Astım

Artrit

Sindirim bozukluğu

Kas ağrısı

Akne

Kepek

Bronşit

Diş ağrısı

Şişkinlik

Baş ağrısı

Kalp rahatsızlığı

Mide ekşimesi (asit reflü)

Alerjiler

Bağırsak parazitleri

Yorgunluk

Böcek öldürücü

İdrar yolu enfeksiyonlar

Adet krampları




Kekik diyet lifinin zengin kaynağı kandaki kolesterol seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur. Kekikteki iki güçlü bileşim sindiirm sağlığını destekler ve korur. Aynı zamanda kaliteli uyku alımına yardımcı olur.Bu bitki, potasyum, magnezyum, manganez, demir ve kalsiyum gibi mükemmel bir mineral kaynağıdır.Magnezyum ve kalsiyum kemik metabolizması için önemli unsurlardır.Manganez güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve demir anemi oluşumuna yardımcı olur.Düzensiz adet kanaması için etkili bir yardımcıdır ve menopozun olumsuz etkisini azaltır.Kekik yağı, alerjilerin aşırı duyarlılığı üzerinde sakinleştirici etkiler sağlar.Kekik yağı, potansiyel bir antioksidandır.Sindirim organlarındaki safra akışını uyarır. Hafif hazımsızlık durumunda, iki veya üç damla kekik yağıyla karıştırılmış bir bardak süt, meyve suyu veya ılık su içebilirsiniz.Kekik çayı, sindirim sistemi ve solunum sistemi gibi vücudun çeşitli kısımlarına avantaj sağlar. Ek olarak, antioksidanlar, hastalıkların önlenmesine yardımcı olmanın yanı sıra savunma mekanizmalarının geliştirilmesine yardımcı olabilir.Ağızdaki ağrılı yaralar için gerçekten etkilidir.



Kekik çayı vücuda bir çok fayda sağlamaktadır. Demir, manganez ve kalsiyum gibi minerallere ek olarak A, C, K vitaminlerinden oluşur. Omega-3 yağ asitleri ve flavonoidler gibi ek besinler de çayın büyük katkı maddelerini içerir.Hamilelik sırasında, büyüyen bebeğinizin sağlığını korumak için birçok gıdadan kaçınılmalı veya sınırlandırılmalıdır.Gebelikte kekik çayının zararı olmadığı söylensede küçük miktarlarda tüketin ve tüketmekden önce doktora danışın.Kekikte bulunan aktif maddeler bir gün osteoporoz , kanser ve şeker hastalığının tedavisine yardımcı olabilir .Nane alerjisi olan kişiler kekik tüketirken dikkatli olmalıdırlar.Kekik çayı omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.Omega-3, vücudun her tarafındaki inflamasyonu azaltmak için iyi çalışır.



Kekik ayrıca ağrı kesici olarak da bilinir ve adet sancısından müzdaripseniz mutlaka kekik çayı içiniz. Kekik sağlığının yararları arasında, enfeksiyonların azaltılması, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesinin önlenmesi, soğuk algınlığının tedavisi, menstüral krampların tedavisi, kanserin önlenmesi, enflamasyonun hafifletilmesi ve bağırsak parazitlerinin öldürülmesi yer alır. Diğer faydalar arasında bakteri ile savaşmak, kalp sağlığını desteklemek, vücudu besleyici maddelerle desteklemek, kilo kaybını desteklemek ve sindirimi arttırmak bulunur.Kekikte bulunan antioksidanlar, vücudunuz üzerinde zararlı etkiler bırakan viral enfeksiyonları önlemek için güçlü bir rol oynarlar.


Kekik çayı eşsiz sağlık faydalarına sahiptir. Kekik, yemeğimize koyduğumuz aromatik baharat dışında, ot olarak kullanıldığında sağlığımız için harikalar yaratabilir. Kekik, şifalı özellikleri nedeniyle eski çağlardan beri kullanılmasına rağmen, araştırmalar, minerallerin ve vitaminlerin kaynaşmasını içerdiğini, birçok nedenden ötürü mükemmel bir tamamlayıcı içecek haline getirdiğini doğrulamaktadır. Besin maddelerinin bir kısmı vitamin A, C, K, demir, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller ile birlikte bulunur. Omega-3 ve flavonoidler gibi ek besinler faydalı özelliklerine katkıda bulunur.Kekik çayı, astım atağının semptomlarını azaltmak için kullanılabilir. Nazal ve solunum sistemini temizlemeye yardımcı olmak için günde 1 fincan kekik çayı tüketebilirsiniz. Yemekten hemen sonra bir fincan kekik çayı midenizi rahatlatır.



Kekik Çayı Ek Sağlık Faydaları:



Kekik çayı, parazitler, egzama, kulak ve mantar enfeksiyonlarına karşı etkili bir şekilde tedaviye yardımcı olacaktır.

Bağırsak gazlarını , gastrointestinal bozuklukları, dispepsi ve idrar sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.

Yiyeceklerin sindirimini ve emilimini artırır.

Bu çay büyük bir C vitamini kaynağı olduğundan, vücudun savunma mekanizmalarını güçlendirmeye yardımcı olur.

Sıcak bir fincan kekik çayı, dönem krampları, şişkinlik ve karın ağrısının azaltılması için etkili bir tedavidir.

Romatizmadan muzdarip insanlar bal ile karıştırılmış sıcak kekik çay içerek rahatlayabilir

Sinir sistemi için yatıştırıcı olarak davranır.

Soğuk algınlığı, grip ve hafif ateşin tedavisine yardımcı olur.






Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerden kaynaklanan hasarlarla mücadele eden bileşiklerdir. Serbest radikallerin önemli hasara yol açabileceği yaygın bir bilgidir . Kekik güçlü bir antioksidan kayanğıdır.Kekik ayrıca sistemimizden toksinleri yok etmek için güçlü antiseptik özelliklere sahiptir. İçindeki antioksidanlar oksidatif stresi onarır ve önler. Bununla birlikte, bir dizi kalp hastalığının tedavisinde de birçok olumlu etki göstermiştir. Zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağı olduğundan , inflamasyonu büyük ölçüde azaltır ve kalp komplikasyonlarının riskini azaltır. Diyetinize kekik ekleyerek, zengin bir diyet lifi kaynağı elde edersiniz. Yeterli lif alımı, kilo vermede önemli bir rol oynar; Yani bağırsağınızı sağlıklı tutabilirsiniz.Bağırsak parazitleri, gastrointestinal sistemin istenmeyen sakinleri olup, çeşitli hastalıkların riskini ciddi şekilde artırabilir. Bu zararlı parazitleri öldürmek için, kurutulmuş kekiketkilidir.



Bu aromatik bitki, yüksek miktarda sodyumun neden olduğu hızlı kalp atışını ve kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olan hücre ve vücut sıvılarının önemli bir bileşeni olan mükemmel bir potasyum kaynağıdır.Kekikte bulunan hastalıklarla mücadele eden antioksidanların, oksidatif stres ve kalp hastalığını önlemeye ve onarmaya yardımcı olduğuna inanılmaktadır .Ayrıca, kekik, doğal bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Omega-3 yağ asitleri vücuttaki inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca kalp hastalığı riskini de azaltır. Kalp sağlığınızı iyileştirmek için günlük bir fincan kekik çayı içebilirsiniz.Kekik demir ve manganez gibi minerallerle doludur . Kekik, antiviral, antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bunlarda sizi bir çok hastalıklardan koruyacaktır. Kekik çayı yapmak için suyu kaynatın kaynayan suyu ocaktan alın ve içine kekik yapraklarını dökün. 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra balla tatlandırarak kekik çayını tüketebilirsiniz. Kekiğin faydalarından sadece bir kaçına değindik. Genel sağlığınıza katkıda bulunmak için ılımlılıkla kekik çayı tüketin.
 
Kekik Mineraller, fenoller, flavonoidler ve uçucu yağlar bakımından zengindir. Bu nedenle, kekik çayının sağlık açısından inanılmaz faydaları vardır. Antioksidan özelliği nedeniyle, düzenli olarak bir bardak kekik çayı içmek sağlığınız için son derece faydalı olabilir. Kekik, yüksek seviyede C vitamini içerir ve bu da doğal bir bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini, vücudun bağışıklık sistemindeki ilk savunma hattı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır. C vitamini ayrıca hücrelerin, kasların, dokuların ve kan damarlarının oluşturulması ve onarımı için gerekli olan kollajen üretiminde önemli bir rol oynar. Kekik ayrıca kas spazmlarını durdurur, astım tedavisinde, boğmaca ve karın ağrısında çok faydalıdır.Zararlı serbest radikalleri azaltmaya yardımcı olabilir ve vücudunuzun hücrelerine ve organlarına oksidatif hasarı önleyebilir.Ayrıca, daha yüksek potasyum ve mangan seviyelerine sahiptir ve bu minerallerin her ikisi de kardiyovasküler sağlık için gereklidir.Kekik katarakt ve maküler dejenerasyonu olan insanlar için iyi bir seçenek olabilir göz sağlığını korumaktadır.
 
Kekik, kan rahatsızlıklarını ve kalp rahatsızlıklarını tedavi etmede uzun bir kullanım geçmişine sahiptir.Bazı kanıtlar kekik bitki özlerinin yetişkinlerde öksürük tedavisinde kullanılabilir olduğunu göstermektedir.Kekikte bulunan bileşiklerin çoğunun, belirli hastalıkları önleme ve bağışıklık sistemini geliştirme kabiliyetine sahip olduğu bilinmektedir .Kekik antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Aft veya ağız ülseri varsa, iltihabı azaltmak ve bölgeyi dezenfekte etmek için sıcak veya soğuk kekik çayı içebilirsiniz .Ek olarak, Thymol sayesinde bu güçlü bir antiseptik olduğundan, bu çayı yaraları, göz enfeksiyonlarını ve ciltteki kesikleri iyileştirmek için kullanabilirsiniz.Kekik çayının içerdiği antioksidanların miktarı ve flavonoidlerin büyük katkısı sayesinde , sağlıklı hücre fonksiyonlarını koruyabilir ve hücrelerde ve organlarda erken yaşlanmayı önleyebilirsiniz.Buna karşılık, bu içecek bağırsaktaki mukozayı gidermeye hizmet eder. Ayrıca karın şişkinliğini ve şişkinliğini de azaltabilir .Günde bir kez çayını içmek, tansiyonu düzenleyebilir .Ağız kokusu çekiyorsanız , bu problemden kurtulmak için kekik çayı içebilirsiniz. Kekik, aşırı şişkinlik, bulantı, kolik, hazımsızlık ve iştahsızlık gibi sindirim problemlerini tedavi eder. Sağlık yararlarının listesi uzundur ancak sürekli olarak tüketmeyi düşünüyorsanız mutlaka bir uzmana danışınız.
 
kekik çayının faydaları ve yapılışı
kekik çayı tarifi
kekik çayı zayıflatırmı
kekik çayının cilde faydaları
kekik çayı adet söktürürmü
kekik çayı günde kaç bardak içilir
kekik çayının faydaları saraçoğlu
kekik çayı tansiyon

ben kekik çayını hem adetimi düzene sokmak hemde kilo vermek için tüketiyorum. Tükettiğim zaman adetim çok düzenli oluyor aynı zamanda kekik çayıyla tam 5 kilo verdim 3 ayda . Annemde tansiyon hastası ve kekik çayı içiyor tansiyonu dengeliyor. Hamilelik şüpheniz varsa yada hamile kalmak istiyorsanız kekik çayı içmeyin. Bu problem yaratabilir. Kekik çayının tadı biraz ağır bal ve limonla tatlandırarak tüketebilirsiniz. Bir haftadır eşimde kekik çayını kilo vermek için tüketmeye başladı henüz bir hafta oldu bakalım kekik çayı eşime de iyi gelecekmi ? Tabi kekik çayı sihirli bir içecek değil biliyorum eşimin boğazını da tutması lazım, egzersiz yapması da gerekiyor. Arkadaşlar sizler kekik çayını ne için tüketiyorsunuz acaba bilmediğim başka faydaları varmı ? Makalede yazanların hepsini biliyorum ama belki farklı kullanımları da vardır .
 
Geçmişten günümüze kekik bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalığa karşı daha dirençli hale getirir ve kasları güçlendirir. Ağrıyı hafifletir ve kan dolaşımını uyardığı için vücudu içerden temizler. Önemli ölçüde idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi eder.Sindirim sistemi için çok faydalıdır. Kekik, çeşitli yaşlanma belirtilerinin yanı sıra kansere karşı koruyan antioksidan bakımından zengin bir bitkidir. Ateş veya hastalıklardan herhangi biri durumunda vücutta terleme sürecini uyarır.Kekik, antioksidan kapasiteye sahip flavonoidlerle doludur. Aynı zamanda antioksidan korumayı sağlayan iyi bir mangan ve K vitamini kaynağıdır. Antioksidanlar, kanser ve kalp hastalığı riskini artıran ve yaşlanma sürecini hızlandıran serbest radikal hasarlarına ve oksidatif strese karşı korur.Kekik, solunum sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur ve öksürük ve bronşit gibi göğüs ve solunum koşullarını tedavi etmek için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Kekik ayrıca kemik sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olabilir çünkü mükemmel bir K vitamini kaynağıdır ve uygun kemik gelişimini teşvik etmek, güçlü, sağlıklı kemikleri korumak ve kemik hastalıklarını önlemek için gerekli olan iyi bir demir, kalsiyum ve manganez kaynağıdır.
 
Geri
Üst