Keten tohumu nedir ? Keten tohumunun faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Keten tohumu nedir ? Keten tohumunun faydaları nelerdir ?
Medeniyetin başlangıcından beri yetiştirilen keten tohumu, en eski besinlerden biridir. Anti-inflamatuar omega-3 yağ asitleri süper zengin ve güçlü antioksidan etkileri sunan keten tohumu en besleyici gıdalardan biri olarak kabul edilebilir. Keten tohumu içindeki güçlü besinler, kardiyovasküler hastalıklar, iltihaplanma, artrit , alerji , astım ve diyabet gibi birçok hastalık ve hastalık ile savaşmaya yardımcı olabilir . Keten tohumu, çeşitli kanser riskini azaltır ve dişilerde üreme sağlığını iyileştirir. Keten tohumu canlı bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır, aslında omega-3 yağ asitlerinin az sayıdaki bitki kaynaklı kaynaklarından biridir. Ayrıca lif, antioksidanlar ve eterler gibi diğer bazı besinler açısından da zengindir. Keten tohumu, vücut ve saç içinde oldukça faydalıdır. Keten tohumu, güçlü antioksidan ve östrojen özelliklerine sahip lignalar adı verilen bir grup besin içerir. Meme ve prostat kanserinin yanı sıra diğer kanser türlerini önlemede yardımcı olabilirler. Keten tohumun faydaları ile ilgili detaylı bilgileri makalemizin devamın da bulabilirsiniz.







keten tohumu.jpg







Keten tohumu, son yıllarda, özellikle bireylere yüksek miktarda Omega-3 yağ asitleri ile bitki bazlı bir diyet sağlama yeteneği ile ilgili olarak pek çok nedenden ötürü popüler olmuştur . Postmenopozal kadınlar üzerinde yapılan çeşitli çalışmalar, keten tohumu ile birlikte diyetlerin takviye edilmesinin meme kanseri riskini azaltabildiğini göstermiştir . Tohumlar ayrıca meme kanseri olan hastalarda tümör büyümesini azaltabilir. Tohumlardaki omega-3 yağ asitleri, çeşitli kanser formları riskini azaltabilen antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Kalp hastalığı , kanser , inme ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır . Keten tohumu en olağanüstü yararlarından biri kabızlığı gidermesidir.


Keten tohumu, hem çözünebilir hem de çözünmez lifte inanılmaz derecede yüksektir - önemli bir insan besinidir ve sindirim, kan şekeri ve metabolik sağlık düzenlemesi için inanılmaz derecede önemlidir . Keten tohumu içindeki omega-3 yağ asitlerinin koroner kalp hastalığı riskini azalttığı bulunmuştur. Ayrıca arterlerin işleyişini de geliştirirler . Keten tohumu lif bakımından zengin olduğu için, kilo yönetimine yardımcı olabilir. Keten tohumu içindeki çözünür lifler sindirime yardımcı olur. Yumurtlama sorunları kadınlarda infertilitenin önde gelen sorunlarından biridir. Çalışmalara göre, keten tohumu tüketmek yumurtlamayı düzenleyebilir. Diyetinize keten tohumu eklenmesi de adet kramplarını azaltabilir.



1. Diyabeti yenmeğe için yardımcı olur



Keten tohumu tüketen diyabetikler, insülin direncinde büyük bir düşüş olduğunu gördüler. Keten tohumu kan şekeri seviyelerini stabilize ettiği için yararlıdır.




2. Sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur



Keten tohumu, sağlıklı sindirime yardımcı olan yüksek miktarda lif içerir. Ayrıca vücudunuzdaki besin maddelerinin emilimini artırmaya yardımcı olur ve daha uzun bir süre boyunca kendinizi tok hissetmenizi sağlar.



3. Yüksek kolesterolü düşürür



Keten tohumu, kolesterol seviyelerini düşürmek, kalp hastalıklarını ve obeziteyi kontrol etmek için mükemmeldir.


4. İnsanlarda iltihapla savaşır



Keten tohumlarının yutulması insan vücudundaki şişlik ve kızarıklıklarla savaşmaya yardımcı olur. Bu, inflamasyon insidansına giren ve bu konuda ne yapacağını bilmeyen insanlar için çok iyidir.




5. kalbi sağlıklı tutar


Keten tohumu, kan basıncını düşük tutmaya yardımcı olur. Bunu yaparken, arterlerin sertleşmesini önler. Ayrıca plak birikimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Bu nedenle, keten tohumu vücut için son derece sağlıklıdır.




6. sivilce ile mücadele eder


Keten tohumu tüketilmesi ciltteki akne ve sivilcelenmeyi önlediği gibi iyileştirir. Her gün 1-2 çorba kaşığı keten tohumu yemek, akneye eğilimli olanlar için iyi bir fikir.



7. Kanseri uzak tutmak için Faydalı


Keten tohumu antioksidan bakımından zengindir. Bu, kanserin, özellikle de meme, kolon ve prostat kanserinin uzaklaşmasına yardımcı olur.



8. Kepeği önler


Saç için keten tohumu yağı, kafa derisinin beslenmesini ve nemlendirilmesini sağlar. Bu iyi sağlıklı saçları teşvik eder ve kafa derisindeki kepekleri ortadan kaldırır. Yağı uyguladıktan sonra iyi bir kepek önleyici şampuan kullanın.



9. bağırsak hareketinin korunmasına yardımcı olur


Uygun bağırsak hareketi cilt hastalıklarını önler ve daha yeni sağlıklı cilt hücrelerini teşvik eder. Keten tohumu, bağırsak hareketini sağlar. Kabızlığı olanlar için mükemmel bir müshildir.



Keten tohumu zengin bir lif ve omega-3 kaynağı iyi bir protein kaynağıdır ve hamile bir kadın tüm bu besin maddelerini tüketmelidir.. Lif, hamilelik sırasında sıklıkla ortaya çıkan kabızlığı tedavi etmeye yardımcı olur. Protein ve omega-3'ler çocuğun sağlığı için önemlidir. Keten tohumu, manganezde yüksektir , kemik ve kan sağlığı için önemli bir mineraldir. Keten tohumu günlük önerilen manganez miktarının % 100'ünden fazlasını içerir ve anemi ve osteoporoz gibi problemlerle savaşarak kan sağlığının ve kemik sağlığının kalitesini önemli ölçüde arttırmak için kullanılabilir.


Birçok sağlıklı bitkisel bazlı gıdalarda olduğu gibi Keten tohumu da antioksidan ajanlarda inanılmaz derecede yüksektir. Keten tohumu keten bitkisinden elde edilen bir tohumdur. Çeşitli sağlık yararları vardır ve düzenli ve uygun bir şekilde tüketildiğinde diyetinize çok şey katılabilir. Yüksek lif içeriğine ve düşük karbonhidratlara sahip olduğu bilinmektedir, daha sağlıklı cilt ve saç, kilo kaybı, kolesterolün düşürülmesi ve sindirim sağlığını destekler. Diğer faydaları arasında gluten içermemesi, Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olması, içlerinde yüksek miktarda antioksidan bulunması, menopoz semptomlarına yardımcı olması ve adet dönemlerini düzenlemesi ve hatta bazı kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olması sayılabilir. Bu yüzden keten tohumu bir süper gıda olarak bilinir.Adından da anlaşılacağı gibi keten tohumu küçük tohumlar, ve genellikle altın, ten rengi veya kahverengi renklidir. Ayrıca, bu tohumu öğünlerinize son derece değerli bir katkı haline getiren lignanlar açısından son derece zengindirler.


Keten tohumu, obeziteyi önlemek ve yönetmek ve sağlıklı kilo vermek için etkilidir. Ayrıca saç dökülmesini önleyen B vitamini açısından zengindir. Kanda yüksek miktarda kötü kolesterol bulunması, arterlerin tıkanmasına, kalp hastalığına ve felçlere neden olabileceğinden endişe kaynağı olabilir. Keten tohumu , vücuttaki toplam kolesterolü düşürür. Çözünebilir keten tohumu lif içeriği, sindirim kanalı içinde kolesterol ve yağ yakalayabilir ve vücut tarafından emilmesini engelleyebilir. Günümüzde çoğu sağlıklı diyetler glütensiz olmalıdır. Keten tohumu, buğday gibi glüten içeren tahıllar için harika bir alternatiftir . Bu gluten alerjisi olan veya çölyak hastalığı olan kişiler için idealdir . Keten tohumu, vücuda, anti-aging , hücresel sağlık ve hormon dengesi gibi antioksidanların faydalarını sağlayan, esas olarak fiber ile ilişkili polifenoller olan lignanlar içinde yüksektir . Ayrıca sistemde daha fazla probiyotik yetiştirmeye yardımcı olurlar, bu da vücutta bulunan kandida ve mayayı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.


Keten tohumu, daha iyi sindirim sağlığını teşvik ettiği için diyete dahil edildiğinde kişinin vücuduna çok şeyi değiştirebilir. Crohn hastalığından muzdarip ya da bağırsak ile ilgili herhangi bir rahatsızlığı olan kişiler için oldukça iyidir, çünkü bu, iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olur. Keten tohumu, sindirim sistemi için büyük ve aynı zamanda yüksek miktarlarda magnezyum içeren yüksek miktarda çözünemez ve çözünür liflere sahiptir. Keten tohumu kolon, yumurtalık ve meme kanserine karşı savaşmak için bilinir ve bu nedenle diyetinize dahil etmek için harika bir besindir. Keten tohumu içinde bulunan lignanlar, menopoz semptomlarını yönetmeye yardımcı olur. Çünkü onlar, östrojenik özelliklere sahiptir. Bu östrojenik özellikler de osteoporoz riskini azaltabilir . Tıbbi olarak, keten tohumu, boğaz ağrısını, solunum yollarının enfeksiyonu ve öksürük gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılabilir . Aynı zamanda romatoid artrit , sıtma ve mesane enfeksiyonlarını tedavi eden ilaçlarda da kullanılır .

Keten tohumu, östrojen ve antioksidan özelliklere sahip olan ve kanser riskini azaltabilen lignanlar içerir. Gözlemsel bir çalışmaya göre, keten tohumu tüketenlerde meme kanseri riski daha düşüktür. Antioksidanlar bakımından zengin olan keten tohumu, yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir ve hücresel sağlığı ve hormonal dengeyi geliştirebilir. Keten tohumu, sindirim sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı olan lif bakımından zengindir. Tohumlar gastrointestinal sistemin sağlığını korur.Daha sağlıklı saç ve cilt elde etmek için diyetinizde iki yemek kaşığı keten tohumu ekleyin. Keten tohumu veya keten tohumu yağı tüketebilirsiniz. İyi yağ bakımından zengin olan keten tohumu, saçınızın ve cildinizin sağlığını korumak için gerekli olan temel besin maddelerini sunar. Keten tohumunu tüketmeden önce mutlaka bir uzamana danışmanızı tavsiye ediyoruz.
 
keten tohumu nasıl yenir
keten tohumu zararları
keten tohumu tarifleri
keten tohumu faydaları ibrahim saraçoğlu
keten tohumu zayıflamak için nasıl kullanılır
keten tohumu yoğurt
keten tohumu yağı faydaları
keten tohumu ne kadar


Ben keten tohumunu hem zayıflamak hemde kabızlığımı gidermek için kullanıyorum. Haftada iki defa dışkımı yapıyordum keten tohumu sayesinde günde iki defa tuvaletimi yapıyorum. Alakası varmı bilmem ama rahmimde iltihap vardı onu bile giderdi. Omega 3 içeriğinden dolayı vücudumuza çok sayıda faydası var. Biraz sümüksü kıvama sahip olduğu için tüketirken zorlanabilirsiniz. Ben yoğurda karıştırınca tiksinmeden yiyebiliyorum tadı daha güzel oluyor. Ayrıca keten tohumu sayesinde 7 kilo verdim . Aşırya kullanmamak kaydıyla keten tohumunu güvenle tüketebilirsiniz.
 
Geri
Üst