Keten tohumunun faydaları
keten tohumu keten bitkisi resmi tohumunun resmi tohumu
DOGADAN NE GELİRSE YARAR GETİRİR DİYE İNANIRIM HEP AMA DOZUNU BİLMEK SARTIYLA BENCE ÇÜNKÜ HER BÜNYE AYNI DEGİLDİR HERKES KENDİNE GÖRE ARASTIRIP KULLANMALI BAKALIM KETEN TOHUMU NEYE YARIYORMUŞ
10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
Keten tohumunun yararları
* Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır
Keten tohumu ne içerir?
Keten tohumu nasıl tüketilir?
* Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
bir tada kavuşur.
* Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.
KAYNAK KETENTOHUMU.ORG

10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
Keten tohumunun yararları
- Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
- Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
- Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
- Kalp-damar hastalıklarından korur
- Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
- Yüksek tansiyonu düşürür
- Romatizmal hastalıkları önler
- Sinir sistemini güçlendirir
- Hafızayı güçlendirir
- Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
- Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
- Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
- Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
- Nasırlarda kompres olarak kullanılır
- Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
- Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
- Öksürüğü giderir
- Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
* Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır
Keten tohumu ne içerir?
- Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
- Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
- Protein
- Lignanlar (kansere karşı maddeler)
- Vitaminler
- Mineraller
- Aminoasitler
Keten tohumu nasıl tüketilir?
- Kaynatılarak içilebilir.
- Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
* Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
bir tada kavuşur.
- Tohum şeklinde de tüketilebilir.
- Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
* Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.
KAYNAK KETENTOHUMU.ORG