Kilo almak için nasıl beslenmeliyim?

Uzman SühaN

Administrator
Kilo almak için nasıl beslenmeliyim?
Herkesin sorunu fazla kilolarından kurtulmak ve zayıflamak değil. Toplumun hatırı sayılır bir bölümü ise zayıflıktan şikayetçi ve kilo almak için ne yapılabilir bunu araştırıyor. Elbette bir ayda 10 kilo almak hedefi biraz iddialı bir hedef ancak iddialı olmanın hiç bir sakıncası olmaz. Tam aksine hedefi ne kadar yüksekte tutarsak hedefe ulaşmak için motivasyon ve konsantrasyonumuz o denli yüksek olur. Zayıflıktan kronik olarak şikayetçi olanların kilo alması elbette kolay bir şey değildir. Ancak aşağıda verdiğimiz önerileri yaparak 1 ayda 10 kiloya kadar kilo almak pekala mümkün görünmektedir.


Kilo almak için en temel biçimde bilinmesi lazım olan husus, harcadığınızdan daha fazla kalori almanın yolları ve ipuçlarıdır. Her kişinin bazal metabolizma hızı, günlük hareket ve aktivite oranı, yaşadığı iklim veya vücuttaki kas oranı gibi etmenler farklı olduğu için harcadığı kalori de farklı olabilir. Bu nedenle öncelikle bazal metabolizma hızınızı öğrenerek ihtiyacınız olan günlük kalori miktarını öğrenmeniz gerekecektir. Bunun ardından ise kilo aldıran doğru bir beslenme diyeti uygulamalısınız.








7.jpg





İyi beslenme ise kilo almanın en etkili ve can alıcı yoludur. Egzersiz yaparken vücudumuz sadece yağ değil, aynı zamanda protein, vitamin ve mineral madde de harcar. Bu nedenle vücudun kilo alması için bu maddeleri takviye edecek türden besinler tüketmeliyiz. Şayet vitamin ve mineral alımını dengeli ve yeterli yapmazsanız ne kadar yemek yerseniz yiyin kilo alamazsınız.



1 su bardağı soğuk süt, bir yumurta ve biraz da bal (yoksa pekmez) karıştırılıp mikserden geçirilir ve günde 1-2 defa içilir. Belki ilk zamanlar mide bulandırır ama zamanla alışılıyor. Alışamazsanız yumurtasızda olabilir.


Günde 3 ana öğün ve 2 de küçük ara öğün şart. Öğünü kaçırdım sonra telafi ederim demeyin, öğün yapamıyorsanız dahi fındık, ceviz, kuru üzüm gibi kalorisi yüksek besinleri tüketin.


Yemeklerden hemen önce ve yemek sırasında su içmeyin, içilen su tokluk hissi uyandırır ve daha az yemek yemenize sebep olur. Yemekle beraber su içmek bazı kişiler tarafından önerilse de bu yanlıştır


Tatlılardan daha fazla kalorili olanları seçin, fıstıklı tel kadayıfı gibi.

Arada birde olsa kalorisi düşük besinlerle midenizi şişirmeyin. Her zaman yüksek kalorili besinleri tercih edin.

Yemeklerde pilav, makarna gibi yüksek karbonhidrat ürünlerini her zaman tüketin. Bunları bol tereyağlı tercih edin.

Hergün aynı şeyleri yemeyin. Değişiklik yaparsanız daha iştahla daha fazla yersiniz. Dolayısıyla kilo alırsınız.

Meyve suları yüksek kalori içerir. Özel daha yüksek kalorili içeceklerde vardır. Su yerine bunları tercih edin.

Sigarayı bırakın. Hem iştahınızı azaltır, hem sağlığa zararlıdır.

Sonuç olarak ister ayda 1 kilo almaya çalışın isterseniz 10 kilo, yukarıdaki tavsiyeleri disiplinli bir biçimde uygulamanız şarttır.
 
İyi günler ne yaparsam yapayım kilo alma sorunum vardı.Gece yatarken kaymaklı büskivi ve süt yiyorum 2 kilo almışım tavsiy ederim .paylaşım için teşekürler.
 
Merhaba , Yorumunuz için teşekkür ederiz.Kilo alma probleminiz için bir beslenme uzmanına görünebilirsiniz.
 
Geri
Üst