Kilo almaya neden olan hastalıklar

Uzman SühaN

Administrator
Kilo almaya neden olan hastalıklar
Kilo sorunu , kadın erkek her cinsin her yaş gurubunun kabusu.Sağlık açısından zararlı olan aşırı kilo kontrol altına alınmaz ise ciddi rahatsızlklara yol açabiliyor.Su içsem yarıyor ,kilo alıyorum diyorsanız yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.Zira aldığınız kiloların nedeni bir takım rahatsızlıklar olabilir.Kilo almanın nedenleri sıralamadan önce ; Kilo veremiyorum nedeni nedir ? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Günümüzün en ciddi sorunlarından biridir obezite.Kötü beslenme, yaşam şekli,genetik faktörler, hormonal bozukluklar aşırı kilo almaya neden olabilir.Ayrıca streste kilo almaya neden olabilmektedir.Bazıları sürekli yiyerek kilo alrıken , kimiside hiç bir şey yemediği halde kilo aldığından yakınır.Bende yemeyen ama kilo alanlardanım diyorsanız bunun altında yatan hastalıklar olabilir.Bunu anlamanın yoluda uzman bir hekime görünmek olucaktır.Yapılan tetkitler kilo almanıza neden olan problemleri saptayacaktır.Biz nedensiz kilo alma hakkında bir araştırma yaptık ve çarpıcı detaylara ulaştık.Kilo almanın nedenlerini yazımızın devamın da bulabilirsiniz.




kilo yapan hastalıklar.jpg





Obozite sadece fiziksel bir problem değil, farklı birçok nedenden dolayı oluşabilecek oldukça ciddi bir problemdir. Düzenli olarak beslenmiş olduğunuz, sizlere uygun oranlarda yemek tükettiğiniz ve düzenli bir şekilde de spor yaptığınız halde yinede kilo almanın önüne geçemiyorsanız bir türlü, muhtemelen sizde gelişen bir tür hastalık problemleri olabileceği ilk bu bağlamda aklımızdan geçen olacaktır. %65 oranında kilo almanın asıl nedeni olarak hastalıklar gösterilmektedir. Bundan dolayıdır ki uzman bir hekime başvurarak yapılacak olan tetkikler sonucunda fazla kilo almanıza hangi probleminizin yol açtığı saptanmalıdır.

Polikistik Over

Kadınlarda sıkça rastlanan yumurtalık kistleri, aşırı kilo problemlerini de beraberinde getirmektedir. Elma türü yağlanmaya yol açan yumurtalık kistleri akabinde karin ve bel bölgelerinde yağ oluşumlarının birikmesine neden olmaktadır. Kalça ve beldeki kilo artışları, vücutta bozulmuş şeker dengesini göstermektedir. Bundan dolayıdır ki polikistik over hastalığı taşıyan kadınlar kilo vermekte oldukça zorlanmaktadırlar. Kist problemi bulunan kadınların karbonhidrattan fakir bir beslenme alışkanlığı geliştirmeleri gerekmektedir.

Hipotiroidi

Tiroit normalinden oldukça az faaliyet gösterdiği ve yeteri kadar hormon üretmesi demek olan hipotiroidi aşırı kilo almaya yol açan en yaygın hastalıklardan bir tanesidir. Fazla sıcağa dayanamıyor, ellerinizde aşırı titremeler oluşuyorsa, duygusal bağlamda oldukça ciddi değişmeler gözlüyorsanız, sürekli bir huzursuzluk kilo3içindeyseniz ve bir türlü konsantre olamıyorsanız muhtemelen tiroit beziniz de yavaşlamalar olmuş demektedir. Obozite problemi yaşayanların her 4 kişiden birinde gizli tiroit yetmezliği oluştuğu gözlemlenmiştir.

D Vitamini eksikliği

Güneşin Uv ışınlarının insanlara sağlamış olduğu faydalardan bir tanesi olan D vitamininden yoksun kalınması durumunda kemik ve iskelet sistemlerinde zayıflamalar ve ağrılarla karşı karşıya kalmaktayız aynı zamanda ne yaparsak yapalım fazlalık olan kilolarımızdan bir türlü kurtulamıyoruz. Vücutta D vitaminin yoksunluğu, hormon dengelerini değiştirerek insüline olan direnci arttırmaktadır ve şeker hastalığı riskini de böylelikle tetiklemektedir. Erime gösterdikleri ortama göre 2 tarafa ayrılan vitaminlerden C vitamini suda eriyen vitaminlerken, D vitamini güneş ışınlarıyla birlikte sentezlenerek yağda erirler. Bu yüzden özellikle yaz aylarında bolca aşırıya kaçmadan güneş ışınlarının velinimetlerinden faydalanılması gerekmektedir.

Uyku apnesi

Karşınızda ki kişiler sürekli size her gece horladığınızı, hatta ve hatta uyurken nefesinizin kesildiğini söylüyorsa, sabahları kalktığınız da yorgun ve sanki dayak yemiş gibi kalkıyorsanız, sabahları yoğun bir baş ağrısı ile uyanıyorsanız uyku apnesi hastası olabilirsiniz. Hiç gecikmeden bir uyku laboratuarına yatarak uyku kalitenizi baktırmalısınız. Uyku apneniz varsa muhtemelen kilo almaya eğilimli veya kilolusunuzdur.
 
Geri
Üst