*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kırmızı renkli meyvelerin isimleri ve faydaları
Kırmızı renk, enerjinin rengini temsil etmektedir. Kırmızı meyvelere rengini antosiyanidin ve likopen adlı bileşenler vermektedir. Kırmızı meyvelerde bulunan likopen bileşimi, kanserin birçok türüne karşı koruyucu bir özellik gösteriyor.
Kırmızı meyvelerin hangileri olduğuna kısaca göz atalım; Çilek, siyah dut, erik, ahududu, böğürtlen, elma, karpuz, vişne, kiraz, greyfurt, yabanmersini, nektarin ve üzüm meyvelerini sayabiliriz.
Hatta market reyonların da eminim ki dikkatinizi çekmiştir kırmızı meyvelerden oluşan meyve suları satılmaktadır. Ama uzmanlar her zaman meyve ve meyve sularının taze bir şekil de tüketilmesi taraftarı olmuştur.
Hazır yaz mevsimi de gelmişken, kırmızı meyveleri bol bol tüketmeli ve kırmızı meyve sularını da sıklıkla içmeye özen göstermeliyiz.
Kırmızı meyveler, antioksidan yönünden de oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu içeriği sayesin de hastalıklara karşı inanılmaz bir şekil de savaşır, cildin güzelleşmesini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Diğer meyvelere göre kırmızı meyveler de bulunan kalori oranı daha düşüktür. Kırmızı meyvelerin içeriğinin fazlası sudan oluşmaktadır.
Tüm kırmızı meyvelerin için de %85 su ve 5 15 oranın da lif bulunur. özellikle diyet yapıyorsanız kırmızı meyveleri bol bol tüketmenizi tavsiye ederiz. Bu meyveler ayrıca kişiye tokluk hissi de vermektedir.
Kırmızı meyvelerin pek bilinmedik faydalarından biri de alzhemier'in önüne geçmesidir. Kırmızı meyvelerin için de bulunan polifenoller beyin üzerin de alzheimer hastalığına neden olan toksinlerin iyileşmesin de olumlu etki etmektedir.
Kırmızı meyveler, antibakteriyal özelilğe sahip oldukları için özellikle kadınların korkulu rüyası varise karşı koruyucu bir etki gösterir. Dut ve çilek içeriğin de bulunan antosiyanin insan sağlığına olumsuz etkisi olan zararlı bakterilerin gelişmesine engel olmaktadır.
O zaman ne yapıyoruz; hazır yaz mevsimine girmişken ki çoğu yaz meyvelerinden oluşan kırmızı meyveleri evimizinden eksik etmeyerek bol bol hem kendisini hemde sularını tüketmeye başlıyoruz
Kırmızı meyvelerin hangileri olduğuna kısaca göz atalım; Çilek, siyah dut, erik, ahududu, böğürtlen, elma, karpuz, vişne, kiraz, greyfurt, yabanmersini, nektarin ve üzüm meyvelerini sayabiliriz.
Hatta market reyonların da eminim ki dikkatinizi çekmiştir kırmızı meyvelerden oluşan meyve suları satılmaktadır. Ama uzmanlar her zaman meyve ve meyve sularının taze bir şekil de tüketilmesi taraftarı olmuştur.
Hazır yaz mevsimi de gelmişken, kırmızı meyveleri bol bol tüketmeli ve kırmızı meyve sularını da sıklıkla içmeye özen göstermeliyiz.
Kırmızı meyveler, antioksidan yönünden de oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu içeriği sayesin de hastalıklara karşı inanılmaz bir şekil de savaşır, cildin güzelleşmesini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Diğer meyvelere göre kırmızı meyveler de bulunan kalori oranı daha düşüktür. Kırmızı meyvelerin içeriğinin fazlası sudan oluşmaktadır.
Tüm kırmızı meyvelerin için de %85 su ve 5 15 oranın da lif bulunur. özellikle diyet yapıyorsanız kırmızı meyveleri bol bol tüketmenizi tavsiye ederiz. Bu meyveler ayrıca kişiye tokluk hissi de vermektedir.
Kırmızı meyvelerin pek bilinmedik faydalarından biri de alzhemier'in önüne geçmesidir. Kırmızı meyvelerin için de bulunan polifenoller beyin üzerin de alzheimer hastalığına neden olan toksinlerin iyileşmesin de olumlu etki etmektedir.
Kırmızı meyveler, antibakteriyal özelilğe sahip oldukları için özellikle kadınların korkulu rüyası varise karşı koruyucu bir etki gösterir. Dut ve çilek içeriğin de bulunan antosiyanin insan sağlığına olumsuz etkisi olan zararlı bakterilerin gelişmesine engel olmaktadır.
O zaman ne yapıyoruz; hazır yaz mevsimine girmişken ki çoğu yaz meyvelerinden oluşan kırmızı meyveleri evimizinden eksik etmeyerek bol bol hem kendisini hemde sularını tüketmeye başlıyoruz