Kivinin sağlığa faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kivinin sağlığa faydaları nelerdir ?
İnsanlar, parlak yeşil rengi ve egzotik tadıyla kiviye ilgi duyuyorlar. Ancak kivi tadının gerçek benzersizliğinin yanında sağlık yararları da sağlıyor. Kivinin yüksek C vitamini içeriği ve diğer antioksidan bileşiklerin bağışıklık sistemini artırdığı kanıtlanmıştır. Yapılan bir araştırma , kivide antioksidanların eşsiz kombinasyonunun hücre DNA sını oksidatif hasardan korumasına yardımcı olduğunu gösterdi. Bazı uzmanlar bunun kanseri önlemeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

kivi.jpg



Kivi etli tatlı ve mayhoş bir meyvedir. C vitamini, K vitamini, E vitamini, folat ve potasyum gibi vitaminleri bünyesinde barındırır. ayrıca antioksidan özelliğine sahiptir. Ve çok iyi bir lif kaynağıdır. Kivi yılın her mevsiminde manav tezgahlarında görülebilmektedir.

Kivinin faydaları

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve soğuk algınlıklarının veya hastalıkların önlenmesi.
Astım, öksürük ve hırıltı kontrolü gibi solunum problemlerine karşı korunma
Sağlıklı cilde sahip olmak
Sindirim sistemini desteklemek
Sağlıklı bir hamileliğin teşvik edilmesi
Kalp sağlığını korumak
Vizyonu teşvik etmek ve göz sağlığını korumak
Anemi önleme
DNA hasarına ve oksidatif strese karşı koruma



Sağlıklı görünümlü cilt


Cildin destek sistemi olan kollajen , C vitamini bağımlıdır . Bu vitamin, gerekli besleyici ve antioksidandır; güneşin, kirliliğin ve dumanın neden olduğu hasarı önlemeye yardımcı olur, kırışıklıkları pürüzsüzleştirir ve genel cilt dokusunu geliştirir.

Uyku kalitesini artırır

Yapılan çalışmalara göre uykusuzluk problemi çekenlere kivinin iyi geldiği söyleniyor. Gece uyumadan kivi yemeniz kaliteli uyku almanıza yardımcı olur.

Böbrek taşı

Yüksek potasyum alımı, azaltılmış inme riski, kas kütlesi kaybına karşı koruma, kemik mineral yoğunluğunun korunması ve böbrek taşlarının oluşumundaki azalma ile de ilişkilidir .

Tansiyon düşürücü

Yüksek potasyum içeriğinden dolayı kivi yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olabilir . Yüksek sodyum alımının yüksek tansiyon için bir risk faktörü olduğu iyi bilinmektedir; Bununla birlikte, düşük potasyum alımı da bir risk faktörüdür.

Kabızlığı önler

Birçok çalışma, kivinin hafif bir müshil etkisi gösterebileceğini ve özellikle de kabızlık yaşayan bireylerde diyet takviyesi olarak kullanılabileceğini bildirmiştir .

Bu leziz tropik meyve, sağlığınız için son derece yararlı vitamin C, vitamin A, vitamin B6, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi çeşitli besin maddeleri ile doludur. C vitamininin cildimiz için ne kadar faydalı olduğunu biliriz. Bu nedenle cilt bakını sağlamanız için pahallı kozmetiklere para vermeniz gerekmez. Düzenli olarak kivi tüketerek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.Kivi, lezzetli ve besleyici açıdan zengin bir meyvedir, aynı zamanda cilt bakım rutininiz için büyük bir doğal bileşentir. C vitamini ve E vitaminleri ve antioksidanlar gibi çeşitli cilt dostu besleyiciler içerir. Bunlar cildinizin sağlığını güçlendirmek ve canlandırmak için şarttır


Kivi, C vitamini, polifenoller ile yüklüdür ve iyi bir potasyum kaynağıdır hepsi kan pıhtısı riskini azaltmak, kan damarlarını ve kalbi korumak için birlikte çalışır ve vücudu oksidatif strese neden olan serbest radikallerden korur. Kivide yaygın olan K vitamini, sağlıklı kemiklerin korunması için mükemmeldir. Kivi , kornea kalp hastalığını, inme riskini azaltabilen ve çocuklarda DEHB, otizm ve diğer gelişimsel problemlerin önlenmesinde yardımcı olabilecek mükemmel bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır.Araştırmalar ayrıca, kivi nin gribin astım ve nefes borusu gibi solunum güçlüğüne karşı koruyucu bir etkisi olduğunu gösterdi. Kivi tüketimi, oksidatif stresin yol açtığı hastalıkların gelişimini ve bozulmasını önlemede yararlı olabilir.
 
Taze kivi meyvesi çok sağlıklı elektrolit potasyum kaynağıdır.Potasyum, sodyumun zararlı etkilerine karşı koyarak kalp hızı ve kan basıncını düzenleme yardımcı hücrenin ve vücut sıvılarının önemli bir bileşenidir.Ayrıca, manganez, demir ve magnezyum gibi iyi miktarda mineral içerir. Magnezyum, kalsiyum gibi önemli bir kemik güçlendirici mineraldir.Meyve mükemmel bir antioksidan C vitamini kaynağıdır . C vitamini bakımından zengin besinlerin tüketimi vücudun bulaşıcı ajanlara karşı direnç geliştirmesine ve zararlı serbest radikalleri temizlemesine yardımcı olur.Araştırma çalışmaları, kivide bazı kimyasal maddelerin aspirine benzer kan inceltici işlevleri olarak işlev gördüğünü göstermektedir; Böylece kan damarlarındaki pıhtı oluşumunu önler ve inme ve kalp krizi riskinden korur.
 
Kivi meyvesi yüksek besin içeriğinden dolayı son derece faydalıdır. Bu besinler, yaşlanmaya neden olan serbest radikallerin cilt hasarını korur. Kivi meyvesi yüksek miktarda C vitamini ve antioksidan içerir.C vitamini, mükemmel ve güçlü antioksidan olduğundan serbest radikallerden ve oksidatif streslerden korur.A vitamini, E vitamini ve K vitamini gibi diğer besin maddelerini de içerir.Kan basıncını ve kalp atışını muhafaza eden iyi miktarda potasyum içerir. Böylece, kalp krizi ve inme riskinden kivi yiyerek korunabilirsiniz. Bir araştırmada, kivi meyvesini tüketmenin gözün görme kaybını engellediğini ortaya koymuştur. Bu nedenle yaşa bağlı maküla dejenerasyonundan korur.Kivi meyvesinin haftada iki kez yemesi astım hastasına fayda sağladığı bulunmuştur. Görüldüğü üzere kivinin sayısız faydası vardır. Bu meyveyi tüketerek sağlığınızı koruyabilirsiniz.
 
Geri
Üst