Klima kullanırken tasarruf nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Klima kullanırken tasarruf nasıl yapılır ?
Yaz aylarının sıcak kavurucu etkisin den klima sayesin de korunuyoruz. Ofislerin , cafelerin , evlerin , işyerlerinin olmaz sa olmazıdır klimalar. Gün boyu kullandığımız klimalanın kullanım dan ötürü fatura yüksek gelebilir. Yazımızın devamın da klima kullanırken tasarruf etmenin yollarını bulabilrisiniz.

Teknolojik nimetlerden biridir klima. Yazın sıcaktan , kışın soğuktan bizi korur. Her iki mevsimde de kullanım gereksinimin den ötürü fatura yüksek gelebilir.Faturayı en aza indirmenin yolalrını sizler için aralştırdık.Klima kullanırken nasıl tasarruf etmeli,klima kullanımı nasıl olmalı ? Detaylar yazımızın devamın da yer alıcak. Önce küçük ve önemli bir bilgi paylaşalım. Klima kullandığınız zaman ara ara odanızı mutlaka havalandırın. Bunun yanısrıa klimanızın bakımını mutlaka yapın, yaptırın. Kilma da binlerce virüs var. Bu virüsler bağışıklık sisteminizi çökertebilir. Bu yüzden aylık periodlarda klima temizliği yapılmalı. Şimdi bütçenizi sarsmadan klima kullanımı hakkın da bilgiler verelim..

Öncesi ; Klima Bakımı Nasıl Yapılır? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


klima tasarruf.jpg




Klima Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Klimanızı çalıştırırken uygun bir oda sıcaklığı seçmeniz önerilmektedir. Çok düşük sıcaklık seçimi yapmanız odayı çok soğutacağı gibi gereksiz enerji tüketimine yol açacaktır. Ayrıca sık sık derece değiştirmemeniz önem taşıyor.

Ev ve işyerlerinde 23°C sıcaklık ve %50 nem, ideal iklimlendirme koşullarıdır. Klimanızı çalıştırırken bu konumları seçmeniz önerilmektedir.

Klimanızı uzun süre kullanacaksanız zaman zaman pencere veya kapıyı açarak odanızı havalandırınız.

İç ünitede yer alan hava kanatçıklarının soğutma konumunda yatay, ısıtma konumunda dikey olmalarına dikkat edilmelidir.

Dikey menfez kanatlarını sağ ve sola ayarlayarak havanın odaya eşit şekilde dağıtılmasına özen gösterilmelidir.

Soğutma ya da nem alma konumunda odanın neminin %80’in altında olmasına dikkat ediniz. Yüksek nemde uzun süre cihazın çalıştırılması yoğuşmaya yol açar ve hava çıkış kanallarından su damlayabilir.

Soğutma konumunda, ortamda ısı yayan cihazların kullanılmamasına özen gösteriniz. Bilgisayar, TV, müzik seti gibi elektronik cihazlarla ampul, avize ve abajurlar ortama ısı yayarlar ve klimanın enerji sarfiyatını artırırlar.

Dış ünitenin direkt güneş altında olduğu yerlerde, bir gölgelikle direkt güneşten korunması enerji sarfiyatının artmasını engeller.

Her yaz ve kış sezonu öncesi klima cihazınızın bakım, temizlik ve kontrolleri çok önemlidir. Isı değişim parçalarının kirlenmesi veya tıkanması, klimanızın istediği soğutma-ısıtmayı gerçekleştirmek için daha çok çalışmasına, dolayısıyla enerji sarfiyatının artmasına sebep olur. Bu nedenle, klimanızı yılda en az bir veya iki defa yetkili servisler aracılığıyla bakım yaptırmanız klimanın fazla enerji tüketmesini engeller.
 
Ben kilmayla ısınıyorum Bu ay elektrik faturam 300 TL geldi .Yazın daha azmı yakıyor ne anlayamadım. Yazın faturam 150-170 aralığındayken kışın fatura cep yaktı.Verdiğiniz bilgileri dikkate alıcam .Şahsen ben hiç klimamı temizletip bakımını yaptırmamıştım .Bakalım işe yarayacakmı .Faturam az gelirse tekrar yazarım adminim .;)
 
Geri
Üst