Klomenle hamile kalan varmı?

Uzman SühaN

Administrator
Klomenle hamile kalan varmı?
Klomen tedavisi, kısırlık (infertilite) şikayeti olan kadınların yumurtalıkların uyarılması amacıyla kullanılan ilaçtır.
Genellikle tüp bebek tedavisi öncesinde kadınlarda yumurtlamayı sağlamak amacı ile yumurta çatlatma iğnesi ile birlikte kullanılır. Bu tedavi sonucunda kadınların %75’inde yumurtlama görülmekte ve bu kadınların da yaklaşık %35’i (Klomen tedavisi uygulan 100 kadından yaklaşık 20 tanesi) bu yolla hamile kalabilmektedir. Toplum arasında her ne kadar ikiz bebek şansını artırdığı söylense de bu düşük bir ihtimaldir.

KLOMEN KULLANARAK HAMİLE KALANLARIN YORUMLARI AŞAĞIDA SİZLERİ BEKLİYOR



Tedavi ilk olarak Klomen hapı ile başlar. Bu tableti kullanmaktaki amaç olgunlaşmış yumurta elde etmek ve gebelik oluşmasını sağlamaktır. ilacın bitmesinin ardından hem kan tahlilleri hemde ultrason ile hasta takibi başlar.




01.jpg




GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR AŞAĞIDAKİ LİNKTE
https://www.meleklermekani.com/forums/gebelik.59/





Yumurta oluşumu gözlemlendiği zamanda doktor tarafından hastaya ilişki takvimi uygulanır ve çiftler belirlenen bu takvim günlerinde birlektelik yaşayarak oluşan bu yumurtanın döllenmesini sağlarlar. Bu sayede tüp bebek tedavisi gerekmeden hamile kalınır.


Klomen Tedavisi doktor tarafından uygun görülmesi durumunda 5 aylık bir zamana kadar kullanılabilir. Klomen tedavisinin yanıt vermemesi durumunda tüp bebek tedavisi başlatılabilmetedir. Ayrıca burada tam sonuç alabilmek için klomen ile birlikte yumurta çatlatma iğnesi birlikte kullanılmaktadır.




Klomen Kullanımı ve Sonrası

Klomen Tedavisi ile Hamilelik
Klomen tedavisi Adetin 3.-5. günü başlar. ideal olarak 50 mg x 2 olacak şekilde 5 gün boyunca kullanılır. Sürekli olarak yapılan ultrason incelemelerinden sonra 16-18 mm ye ulaşan yumurta görüldüğünde çatlatma iğnesi verilir. Bu aşamadan sonra ya planlı cinsel ilişki ya da aşılama tedavisi önerilir. Adet gecikmesi ve gebelik oluşması beklenir. Bu süre zarfında gebelik oluşmazsa başka bir tedavi seçeneği (Çatlatma iğnesi ile yumurtalık uyarılması ya da tüp-bebek) tercih edilir. Klomen Tablet doktor takibi olmadan kullanılmamalıdır.




Klomen Tablet Yan Etkileri

Doktor tarafından belirlenen dozda kullanılması durumunda yan etkileri çok ama çok az olan bir ilaçtır. Ancak bazı hastalar da bulantı, ateş basması ve kanama olması gibi yan etkileri görülebilmektedir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kızlar klomen kullandıktan 2 ay sonra hamile kaldım 1 ay tedaviye ara vermiştik o arada oldu
 
klomen yurmurtlamaya iyi geliyor. yumurtlama sorunu olup hamile kalmayanlar klomenle hamile kalabiliyor.
 
evet canım klomen kullanırken kasıklarında ağrı olması normal akıntında çok olur .ben klomen kullanırken su gibi akıntım olurdu doktora sorduğumda akıntının nedeni nedir diye doktorum yumurtlaman gerçekleşmiş ondan akıntın var demişti. hamile kalana kadarda kasıklarım çok ağırdı
 
sağol canım inşallah bende klomenle hamile kalırım başka bir şeye gerek kalmaz peki klomen kullandıktan sonra nasıl hamile olduğunu öğrendin.
 
en son hangi tarihte adet olduysan o adet tarihi bekle adet olmazsan test yap canım başka türlü hamilelik anlaşılmıyor hep fasa fiso bilgiler var . test yapmadan hamileik anlaşılmıyo ben belirtilerin hepsini 1 ay 1 hafta sonrası hissettim
 
Kesinlikle doğru . Gebelik belirtilere dayanarak teşhis edilmez. Belirtiler psikoliojik olabilir . Klomen ve çatlatma iğnesi ile tedavi olanlara tavsiyemiz , beklenen menste gecikme olursa test yapılması. En net ve doğru şekilde gebeliğin teyidi içinde HCG testiinin yapılmasını uygun buluyoruz.
 
11 aylık evliyim doktorum çocuk olması için klomen verdi bugün bitti yarın iğne vurcaz ama kasığım çok ağrıyor akıntım su gibi hamilemiyim çatlatma iğnesi zararlı olurmu ? tsk ederim
 
Geri
Üst