Korse giymenin zararları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Korse giymenin zararları nelerdir ?
Korseler genellikle bayanlar tarafından şık ve ince görünmek için tercih edilir.Sarkan göbeği kapatmak yada balkon gibi dışarda olan göbekler için çok iyi kamufle edicidir.Bunun dışında sağlık açısından da kullanılmaktadır.Korse kullanımının hem zararı hemde faydaları bulunmaktadır.Korse neden zararlı,korsenin faydaları tüm detayları yazımızın devamın da bulabilrisiniz.Öncesi ; Doğumdan sonra korse takmak zararlımıdır , Lohusalıkta korse kullanılırmı adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.



Kilolu bayanların kilolarını kamufle etmek için alternatif çözüm yollarından biridir korse kullanmak.Giysilerin şık,vücudun ince görünümünü sağlar.Bu şık görünümü sağlamak için bedeniniz 40 ise 38 bedeni tercih etmelisiniz.Beden farkı önemlidir.Daha küçük bedende tercih edilirse dolaşım sistemine zarar verebilir.Bunun yanı sıra tercih edilen naylon korseler terleme den ötürü pişik,mantar gibi komplikasyonlara yol açabilir.Korseyi uyurken çıkarmayan hanımlar var.Kan dolaşımını bu şekilde engellemiş olursunuz gece uyumadan önce korsenizi çıkarın.Korseler sağlık alanında genellikle göbek fıtığı,bel fıtığında kullanılır.Korse alanlar için uyarımız mutlaka bedeninize uygun korseyi tercih edin ve hava alma özelliği olmasına dikkat edin.Korsenin fayda ve zararlarını uzmanlarından derleyerek sizler için bir araya gtirdik.Konu ile ilgil ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.


korsenin zararları.Jpeg






Korsenin Zararları



Korse giymenin zayiflamaya etkisi oldugu bir gerçektir. Korse terleyerek vücuttaki fazla yaglarin atilmasina yardimci olur. Eger uygun korseyi ve dogru sekilde kullaniyorsaniz kilo vermek için kullanabilirsiniz. Gündüz 8 saat boyunca sürekli korse giyip gece yatarken de sporcu korsesi giyerek uyumak çok etkili olacaktir. Korse giyerken bol bol su içmek korsenin etkisini daha da artiracaktir. Tabiki korse tek basina bir zayiflama yöntemi olarak kullanilamaz. Bu nedenle diyetinize dikkat etmeli yada bir diyetisyenden yardim alip, korseyi yardimci olarak kullanmalisiniz.

Korsenin Zararları, bilinçli kullanım halinde tamamen ortadan kalkabilir. Bazı durumlarda şıklık ve ince görünmek için takılan korseler, bazı zamanlarda ise sağlık için kullanılmaktadır. Özellikle bayanlar tarafından sıkça tercih edilen korse giyimi bilinçli olması halinde istenilen şıklık ve zayıf gözükmek için ideal bir seçimdir. Örneğin kişinin bedeni 40 ise giymesi gereken korsenin bedeni 38 olmalıdır. Sadece bir beden fark olmalıdır. Aksi taktirde dolaşım sistemini zora düşürecek korsenin bağırsak sistemini de sekteye uğratacağı unutulmamalıdır. Korse seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise şöyledir. Korsenin polyester malzemeden yapılmamış olması şattır. Polyester insan vücuduna yarardan fazla zarar getirmektedir. Isıyı ve teri dışarı bırakmadığı için vücut hava almaz ve bu da bazı sağlık sorunlarının habercisidir. Korsenin bütün vücudu sarması, diz kapaklarına kadar uzaması gerekmektedir. Aynı zamanda göğüs hizasında olması gerekir. Böylece bütün bedeni sarar. Korse kullanan kişilerin gece yatarken korselerini çıkarmaları gerekmektedir.

Kan dolaşımını yavaşlatır ve vücudu yorar.
Sıkı korse mideye baskı yapar ve kramplara yol açar.
Bağırsakları sıkıştırır ve bazı durumlarda bağırsak patlamasına yol açabilir.
Naylon korseler vücudu terleteceği için mantar ve bazı deri tahrişlerine yol açar.
Uzun süreli kullanımlarda pişik yapar.
Hangi Durumlarda Korse Kullanılır:

Korse takmanın faydaları nelerdir? Korse kullanmanın faydaları:

— Sporcuların kullandığı spor korseleri, sakatlanmayı önler.

— Korseler terlemede etkilidir, böylelikle zayıflatıcıdır.

— Hamilelikten sonra karın bölgesinin toparlanmasında etkilidir.

— Bel ağrılarında, fıtıkta,

— Göbek fıtığında,

— Vücudun derli toplu görünmesinde,

Korse etkilidir.
 
Geri
Üst