Kristal Avize Nasıl Parlatılır?

Uzman SühaN

Administrator
Kristal Avize Nasıl Parlatılır?
Avizeler, salonlarımızın en önemli dekoratif parçalarından birisidir. Avizelerin salonumuza kattığı değer ve atmosfer sayesinde kişiliğimiz dahi etkilenebilir. Örnek olarak güzel bir atmosfer sağlayan bir avize bizi daha dinamik hissettirebilir. Özellikle sık sık misafir ağırlayan kişilerin misafirler üzerinde bile kalıcı bir etki oluşturabilir. Bu yüzden evimizin salonuna konulan şık bir avize göz ardı edilemez.


Söz konusu olan ve sınırları aşan derecede söz konusu olan avizelerin temizliği bir o kadar da önemlidir. Günümüz de artan avize sayısı artığı süre boyunca ortaya yeni modeller çıkmaktadır ve bu avizelerin temizliği geçen süre boyunca daha da zorlaşmaktadır. Peki, bu dekoratif parçanın temizliği nasıl yapılır?







Kristal Avize Nasıl Parlatılır.jpg







Işıltısını yitirmiş ve tozlanmış kristal avizeleri temizlemek çoğu zaman vakit alan bir işlemdir. Hem kristalin yapısı hem de tasarım karmaşıklığı bu hassas aksesuarların bakımını zorlaştırabilir. Avizelerinizi kısa sürede temizlemek ve parlatmak için işte adımlar!


Işıkları kapatın ve ampullerin tamamen soğumasını bekleyin.

Merdiveni uygun konuma ayarlayın. Kristal damlaların düşme ihtimaline karşı, zemine
battaniye ya da birkaç tane yastık koyun.

Avizeleri sökmeye başlamadan önce çeşitli açılardan fotoğrafını çekin. Bu mümkün değilse, damlaların sıralanışını hatırlamak için kalem ve kağıt kullanın.

Parçaları tek tek çıkarın ve yumuşak bir yüzeyin üzerine koyun.

Uygun büyüklükteki bir kabın içerisini sıcak su ile doldurup birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin.

Sıcak sudan geçirdiğiniz kristalleri deterjanlı su içerisine alıp yıkayın.

Tüm parçaları yıkayıp, tüy bırakmayan bir bez üzerine sıralayın.

Güderi ya da cam bezi yardımıyla, parçaları teker teker kurulayıp parlatın.

Parçaları avizeye monte etmeden önce, temiz ve kuru bir bez yardımıyla ampullerin ve diğer parçaların tozunu alıp temizleyin.

Öncesinde çektiğiniz fotoğrafa göre avizeye monte edin.


Ek İpuçları ve Öneriler


En iyi sonuç için üreticinin kullanma ve temizlik talimatlarını inceleyin.
Sirke cam yüzeyleri parlatmak için etkili bir yöntemdir. Ancak, metal veya pirinç parçalarla temas etmesi halinde oksitlenmeye neden olabilir.


Küçük kristal avizelerin temizliğini yapabilmek, sade avizelerin temizliğini yapmaktan çok daha zordur. Normal bir avizeyi nemli bir bez ile veya mikro fiber bez yardımıyla hızlı bir şekilde temizleyip ilk günkü parlaklığını elde edebiliriz.Kristal avizelerin temizliğini az önce de söz konusu olduğu gibi daha zordur. Kristal avize neden kirlenir? Bu sorunun cevabını hepimiz biliriz. Kristal avizelerin kirlenmesine neden olan olaylardan birisi biziz, birisi de doğal etkenler. Doğal etkenlerden kastım mesela sigara içerek kristal avizede ki kristallerin sararmasına ve sarardığı için ışığın engellenmesine neden oluruz. Diğer etken ise doğal yani tozdan falan dolayı kirlenmesidir.


Kristal avizelerin temizliğinde kristaller teker teker sökülüp sirkeli bir pamuk yardımıyla, kristaller birbirine değmeyecek şekilde silinerek parlaklığını tekrar elde edebiliriz.
 
Geri
Üst