kriz hayatı vurdu şimdide kaliteyi...

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
kriz hayatı vurdu şimdide kaliteyi...
Nereye gidio bu devlet herşeyin kalitesi düşüyo melekler sırf daha ucuza satılsın diye maliyeti düşsün alım gücü yükselsin diye kaliteli diye bildiğimiz ürünler bile iki günde dağılıyor..

Yeni bir çamaşır makinesi aldık iki günde bozuldu.. buzdolabını deişelim dedik soğutmuyo su akıtıyor! Daha aldığımız ufak tefek seylerden bahsetmiyorum bile kıyafet alırız bir giyişte salar kendini yada bir yıkarsın rengi atar çeker yada süner....




Türkiye'de kalite yönetim sistemleri ve servis belgelendirmeleri tetkik eğitim gözetim ve test faaliyetlerinde bulunan Societe Generale de Surveillance'nin (SGS) gerçekleştirdiği seminerde ekonomik krizin ürün kalitesinden insan kaynakları yönetimine kadar her alanda olumsuz etkileri masaya yatırıldı.

Merkezi Cenevre'de olan ve Türkiye'de kalite yönetim sistemleri ve servis belgelendirmeleri tetkik eğitim gözetim ve test faaliyetlerinde bulunan Societe Generale de Surveillance'nin (SGS) İTÜ Maçka yerleşkesinde gerçekleştirdiği 'ISO 9001 2008 Standardının Getirdiği Yenilikler & Ekonomik Kriz ile Kaliteli Mücadele' konulu seminerde ekonomik krizin ürün kalitesinden insan kaynakları yönetimine kadar her alanda olumsuz etkileri tartışıldı.

SGS'nin müşterileri arasında yaptığı araştırmaya göre yüzde 85'lik bir grup krizden etkilendi ve firmaların siparişleri de yüzde 61 oranında azaldı. Araştırmada yüzde 71'lik bir kesim ise krizin olumsuz etkisinin artacağı görüşünde.

Seminere konuşmacı olarak katılan Arçelik Kalite Sistemleri ve Altı Sigma Yöneticisi Bahadır Akın firmaların krizde kalite düşürmesinin büyük sorunlara yol açacağını tüketicinin ürüne olan güvenini ve marka bağımlılığını olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Kriz döneminde yeni dengelerin oluşacağına dikkat çeken Akın kalitesiz hizmetin maliyetinin çok daha yüksek olacağı kaliteye ve kalite yönetimine yatırım yapanların ise karlı çıkacağını vurguladı.
Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç ise özellikle hizmet sektöründeki kuruluşlar için İnsan Kaynaklarının çok önemli olduğunu belirterek kuruluşların ayakta kalabilmeleri ve ilerleyebilmeleri için hem kriz döneminde hem de kriz sonrasında da insan kaynaklarını iyi yönetmelerinin öneminin altını çizdi. Kaan Gürgenç kuruluşların karar alma mekanizmalarında ölçülebilir verilerle hareket etmelerinin alacakları aksiyonların etkinliğini artıracağını belirtti.

Konuyu finans piyasaları açısından değerlendiren Oyak Yatırım Yurtiçi Piyasalar Grubu Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Oral dünyada krizin sonlarına yaklaşıldığını ama Türkiye de bunu söylemenin henüz mümkün olmadığını Türkiye'nin krizin etkisinden çıkmasının faz farkı ile yaşanacağını belirtti.

Öte yandan dünya üzerinde 170'den fazla ülkede yaklaşık 1 milyon kuruluşun sahip olduğu ISO 9001'in yeni versiyonu ISO 9001:2008'in de tanıtıldığı seminerde SGS adına konuşan SGS Sistem Servis Belgelendirme Müdürü Zeynep Saka Mumcu firmaların kalite ilgili yatırımlarını askıya aldıklarını söylerken krizin bir gün mutlaka biteceğini ve kaliteden taviz vermeyen firmaların krizden sonra bir adım öne geçeceklerini vurguladı.

Belgelendirme konusunda Türkiye'nin iştah kabartan bir pazar konumunda olduğunu söyleyen Mumcu her geçen gün yeni belgelendirme kurumlarının ortaya çıktığını bunlardan bir kısmının kural ve prosedürlere uygun iş yapmaya çalışırken ne yazık ki birçoğunun hızlı ve kolay para kazanabilmek için sektörü de kirleten birçok uygulamaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Dolayısıyla kalite yönetimine önem veren firmaların belgelendirme firmasını seçerken hizmet kalitesine ve belgelendirme kuruluşunun güvenilirliğine dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkürLer BeLeN yeni gördüm...
gerçektende bu indirim yazıları çıldırtı bizi =))
ben genelde kıyafet alırken ucuzu alırım :D gerçi iyide gidio ama makinada çekio :D:Dhehe


güzel konuya değinmşsin tşkleer..
 
Geri
Üst