Kuran tevrat ve incili inkar ediyorum !

J

jacob pastor

Forum Okuru
Kuran tevrat ve incili inkar ediyorum !
Dindar bir kişi için, Tanrı'nın var olmadığını ve İncil Kuran /Tevrat'ın sadece kutsal anlamı olmayan kitaplar olduğunu söylersem rahatsız olur mu?
 
Sevgide özgürlük,saygıda mecburiyet demişler.. Çokta doğru demişler. Budistlere panteistlere , ateistlere, deistlere vs. vs.. kısacası her inanca saygı duyarım kendi inancımada saygı beklerim. Dolaysıyla kurduğunuz cümleden rahatsızlık duyduğumu belirtmek isterim. Çok hadsizce..
 
Dindar kişinin rahatsızlığı konusundan çok siz bu halinizden nasıl rahatsız olmuyorsunuz onu konuşmak lazım derim. Bir kimse mantıkla düşündüğü zaman Allahın varlığına çok kolay ulaşabilir. Bu kadar alemin varlığı ve alemdeki nizam ve intizamın devamını düşünen kişi bu kadar varlığın ve düzenin mutlaka bir var edeni olduğu kanısına varır. Çok basit bir eşyanın dahi bir mucidi ve imal edeni olduğunu düşündüğümüzde O eşya ile beraber o mucidin aklını dahi yaratanı bulmak hiçde zor olmasa gerek.
 
İnanmak ya da inanmamak tabiki size kalmış birşey. Genelde herşeyi bilim ile açıklayan ve Ateist olup hiç bir şeye inanmayan insanların olmasından sıkıntı duymuyoruz. Nihayetinde Cehennem'in de oduna ihtiyacı var. Size " odunsunuz " dersem eminim sizde bundan rahatsız olmayacaksınızdır. Lütfen yanlış anlamayın madde olarak, bana göre odundan bahsediyorum. Kişiliğinize birşey dediğim yok. İnancım gereği odun olduğunuzu düşünüyorum.

Google ortamında biraz araştırırsanız özellikle youtube üzerinden videoları biraz izlerseniz, kendini zeki zanneden, herşeyi ama herşeyi bilim ile açıklayabileceğini düşünen Ateist olan bir kişinin gerçek anlamda bilimi bilen bir Doktorun seminerine katıldığını ve tüm sorularına cevap aldığı buradaki video, hani olur ya belki dikkatinizi cezbeder ve izlemek istersiniz. Eee izledim ama bana bişi olmadı aynı düşüncedeyim de diyebilirsiniz. Hidayet te alabilir inanabilirsinizde, bu tamamen size kalmış birşey... Video toplamda 22 dakikadır emin olun tüm sorularınızın cevabını burada alacaksınız. İzleyip izlememek dediğim gibi size kalmış.

Yazdığınızı kayda değer bularak, belki hani olur ya sizi de inananların arasına katabilirmiyiz diye bu kadar uzun yazıyorum. Haa ben üzerime düşeni fazlası ile yerine getirdim. Gerisi sizde... Rahatsız olma noktasını da zaten size açıkladım. Amacım sizi üzmek ya da yermek değil kırdı isem sizden bütün samimiyetimle özür diliyorum.

Saygılar.
 
Belki linke tıklamayı da bilmiyorsunuzdur diye. Hizmeti ayaklarınıza kadar getirelim ve videoyu buraya ekleyelim.... Allah herkese hidayeti vermez. Hidayet alarak inanmanızı diliyorum.


 
Gerçek tanrı, iradesini yaymanın en kötü ve en kolay çarpıtılmış yolunu seçmez.Eğer bizi yarattıysa ve söyleyecek bir şeyler varsa, bunu söylerdi ki hepimiz aynı şekilde anlayacağız. Hangi ırktan veya milletten olursa olsun.
 
Sevgili Jacop,

Kurduğunuz cümleleri tam olarak anlamlandıramıyorum. Gerçek tanrı diye başlamışsınız anlamadığım bu işin sahtesi de mi var ? Tam olarak demek istediklerinizi daha açık ve anlaşılır şekilde yazarsanız güzel bir muhabbet olur diye düşünüyorum. Zira fikrinizi söylediniz biz de fikir beyan ettik. Etmeye de devam ederiz Zaten Allah var ve diyeceklerini Kuran ile bizlere iletmiş söylemiş durumda. İkilik gözetmeden ırka bakmaksızın söylemiştir. Hz. Peygamberimiz ( S.A.V) Veda Hutbesi'inde, " “Ey İnsanlar!.. Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız.

Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah’tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız Ondan en çok korkanınızdır.” şeklinde açıklama yaparak hiç kimsenin kimseye üstün olmadığını zaten bildirmiştir.

Dediğim üzere, konuşmak istemezseniz ya da yazmak anlayabilirim. FAkat biraz daha açıklayıcı şekilde yazarsanız ona göre biz de birşeyler söylemebiliriz. Bu arada amacım, size bir şeyleri ispat etmek te değildir bununda altını önemle çizmek istiyorum.
 
Bence herhangi bir dini kitabın Tanrı'nın Sözü olduğuna dair güçlü bir delil yoktur Neden hep kuranı savunuyorsunuz incili tanrınız yazmadı mı ?
 
Sen inanmamaya ve dinsizliğinde sebata devam et kardeşim. Kuran Allah'ın Melekleri vasıtası İle Peygamberimiz Hz. Muhammed'e dolayısıyla da bütün insanlığa gönderdiği en son Kelamı mahfuzdur. Şuan ki İncil ve Tevrat Tahrif edilip Aslı Yok edildiği için Hz Allah Kuranı göndermiş ve onu kendi muhafazasına almıştır. Tabi biz bunu inanan kesime anlatırız. Senin anlamak istediğin ve isbata çalıştığın bir durum olmadığı için sen fazla Kafanı kurcalamasın. Gösterilen deliller fazlası İle Kuranı Kerim'in Hz. Allah'ın Kelamı olduğunu gösterir. Sen Kendini inanmamaya Ve Din Düşmanlığına adamışsın biz ne diyelim daha. Şeri Şerif'e göre Farklı bir uygulama var ama şuan Darul islamda değiliz ne çare
 
Geri
Üst