Kuyruk Sokumu Rahatsızlıkları

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Kuyruk Sokumu Rahatsızlıkları
kuyruk sokumu pöcük batması pöçük nasıl çekilir pöçük kemiği ağrısı düşmesi

kuyruk sokumu ağrısı, hastalıkları, nedenleri, sebepleri,tedavisi nasıl olmalıdır, kuyruk sokumu batması hakkında genel bilgiler burada

Oturarak çalışanların büyük sıkıntı çektiği bu ağrılar, yolculuk sırasında ve uzun süre oturmak zorunda kalanlarda sıkça görülüyor.Felaket bir ağrısı olan bu kuyruk sokumu hakkında detaylı bilgiyi sizlere aktarıyorum.

kuyruk sokumu ağrısı.jpg

Enjeksiyon ile tedavi ediliyor
Sürekli oturarak çalışanlarda, kuyruk sokumu üzerine düşenlerde ve bu bölgeyi sert bir yere çarpanlarda daha sık rastlanan kuyruk sokumu ağrıları enjeksiyon yöntemiyle giderilebiliyor.
Kadınlarda daha sık görülüyor
Özelikle kadınlarda görülen ve toplumda sıkça rastlanan kuyruk sokumu ağrıları, verdiği uzun süreli ve şiddetli ağrılarla kişilerin yaşam konforunu büyük ölçüde bozuyor.
Alman Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanlarından Dr. Elif Gürkan, kuyruk sokumu ağrılarını ve tedavisinde uygulanan bu özel enjeksiyon yöntemini şöyle anlattı:
"Tıptaki adıyla Koksigodini olarak bilinen kuyruk sokumu ağrıları deyim yerindeyse kişiye hayatı çekilmez hale getiriyor.
Uzun süre oturmak sorun
Oturarak çalışanların büyük sıkıntı çektiği bu ağrılar, yolculuk sırasında, sinemaya ve tiyatroya gidenlerde ve uzun süre oturmak zorunda kalanlarda sıkça görülüyor.
Bu ağrıları yaşayanlarda daha çok kırık gelişmesinden şüphelenilse de ağrının meydana geldiği bölgede daha çok çıkık gelişimine rastlanır. Ağrı başlayınca uzun sürer 1 - 2 yıl rahatsız edebilir."

İhmal edilmemesi gerekiyor
Kuyruk sokumu ağrıları kişilerde zaman zaman rahatsızlık hissi uyandırsa da, çoğu zaman da şiddetli ağrılara yol açabiliyor.
Ağrı bazen kendiliğinden de geçebildiği gibi tedavi de gerektirebiliyor. Bu nedenle de çoğu zaman ihmal edilebiliyor.
Ancak ihmal, ağrının tedavi sürecini daha da artırıyor. Ağrılara her yaşta ve her zaman rastlanabiliyor.

Kadınlarda daha sık görülüyor
Ağrıya kadınlarda erkeklere oranla 5 kat daha fazla rastlamak mümkün. Bunun nedeni ise kadınlarda pelvis bölgesinin yapısının kuyruk sokumunu daha korunmasız bırakmasından kaynaklanıyor.
Genellikle oturunca ortaya çıkan ağrılar sonrasında ise şiddetlenebiliyor. Kuyruk sokumu ağrıları düşme sonrasında ve doğum sonrasında görülebildiği gibi, tekrarlayan zorlanmalar veya sebep olmaksızın da başlayabiliyor.

Enjeksiyonla ağrılara son
Kuyruk sokumu ağrıları günümüzde o bölgeye yapılan enjeksiyonla sorunsuz bir şekilde tedavi edilebiliyor.
Enjeksiyon tedavisinde öncelikle hasta seçimi çok önemli. Bu tedaviye uygun hastalarda özel bir teşhis ve tedavi yöntemi olan kuyruk sokumu (koksiks) enjeksiyonları kullanılıyor.
Tedavide önce ağrının kuyruk sokumunda hangi parçadan kaynaklı olduğu bulunmakta ve bu bölgeye skopi dadı verilen cihazla x ışını verilerek enjeksiyon yapılıyor.
5 dakikada işlem tamam
Bu yöntem, doğrudan o bölgenin X ışını altında görülmesi, problemli bölgenin tespit edilmesi ve ilacın enjekte edilmesi esasına dayanıyor.
Enjeksiyon süresi 5 dakika olup, bu bölgede sinir ve damarsal yapıların yoğun olmaması nedeniyle risk yok denecek kadar az.
Enjeksiyondan sonraki 1 - 2 hafta içinde ağrı hızla geriler ve nadiren de olsa ikinci enjeksiyon gerekebiliyor.
Alternatif tedavi
Kuyruk sokumu ağrılarının tedavisinde, tıpta manuel tedavi (elle tedavi) olarak bilinen yöntem de kullanılıyor.
Burada, ağrıyan bölgeye el ile yapılan bazı uygulamalarla o bölgenin ağrısının dindirilmesi amaçlanıyor.
Ancak bu yöntem, manuel tedavi alanında özel bir eğitim ve tecrübe gerektiriyor. Bu tedavi yöntemi, halk arasında geçmişte ebelerin uyguladığı ‘kuyruk kemiğini çekme’ yöntemi olarak biliniyor.
Ancak manuel tedavide de hasta seçimi oldukça önemli ve ancak belli bir hasta gurubu üzerinde uygulanabilen bir çeşit manipülasyon.
Cerrahi tedavi nadiren gerekiyor
Kuyruk sokumu ağrısı çekenlerde cerrahi tedaviye nadiren gerek duyuluyor. Hastada ilk tedavi olarak kemiğin çıkarılması düşünülmüyor çünkü bu kemik leğen kemiğinin içindeki organları alttan destekleyen kasların yapışma noktası.
Bu ağrılarla ilgili yanlış bilinen bir konu ise kuyruk sokumu ağrılarının kullandığı oturma simiti konusunda.
Oturma simiti uzun süre oturanlarda yardımcı bir yöntem olup, tedavi edici değil ve sadece koruma amaçlı.


Daha detaylı bilgi için m.mde bulunan bu konularada göz atmanızı tavsiye ederim..

https://www.meleklermekani.com/herseyin-basi-saglik/186929-kuyruk-sokumu-kemigi.html
https://www.meleklermekani.com/hast...6360-kuyruk-sokumu-agrisi-basimin-belasi.html
https://www.meleklermekani.com/herseyin-basi-saglik/186639-kuyruk-sokumunda-agri.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Foruma ilk kez giriş yaptım bu gece,yeni üyeyim. O kuyruk sokumu ağrısı denen ağrının ne iğrenç bir şey olduğunu eminim benim kadar kimse bilemez.2 yıl hiç ama hiç oturamadım.Üstelik ayakta yarım saat durup yemeğimi bile yapamıyordum.2 yıl boyunca denemediğim doktor,doktor dışı kişiler kalmadı.Ortopedisi,fizik tedavisi,beyin cerrahisi,akupunkturu,kulaktan dolma tavsiye edilen tıp dışı yöntemler,57 seans akupunktur tedavisi ve sonuç koca bir sıfır.Hayatımın en korkunç günleriydi. Çekilen MR vs bişey bulunmadı hiç ama hiç kimse kuyruk sokumu ağrımın ve oturamayışımın nedenini çözemedi.
Acıdan ağlıyor ve sakat kaldığımı düşünüyordum,psikiyatrim de etkilenmişti. Taaa ki yüzme havuzunda diğer bir kişiden Prof.Dr.Turan Uslu'nun adını duyana kadar.O ismi duyduğum güne sonsuz şükrediyorum. İnternetden araştırdım ve prof Turan Uslu'yu buldum. Onca zaman hiç kimsenin tarif edemediği ve teşhisini koyamadığı ağrılarım ve acılarımı şak diye tarif etti,ilk teşhisi doğru koydu.Bence teşhis tedavinin yarısı demek.Yoksa teşhis doğru olmazsa ne uygulanırsa uygulansın faydasız. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof.dr.Turan Uslu'nun uyguladığı kuru iğne tedavisi ile hayata döndüm.sağolsun,varolsun. Sebebi ise bilgisayar başında çok uzun saatler oturmam,yoğun bilgisayar çalışması,kas kısalması,kas spazmı. Tüm arkadaşlara önerim;bilgisayar kullanırken hiç olmazsa 45 dakikada bir kalkıp dolşıp 5 dakika ara verip dinlenmeleri,yürüyüş ve yüzme,egzersiz vs yapmaları,gerçekten de uzun saatler oturmak insanı mahvediyor.Çağımız da bilgisayar çağı ve eğer dikkat edilmezse benim çektiğim acılar çekilebilir ve korkunç günlerdi o ağrılarım. Şükürler olsun bugünkü halime.
 
GEçmiş olsun sevgili Gülbeyaze umarız bir kez daha yaşamazsınız ve buradan verdiğiniz bilgiler işığında diğer bu ağrıyı çekenleri kurtarmış oluruz.
 
Sınıfta yerler (nasil oluyosa artik) bi anda kayganlasiyo ve YÜRÜRKEN kayip bu trajediyi yasiyorum.
(ÜSTELİK TEOGA BİR HAFTA KALMİS!)


Bana yazik...


:,(



çare bulun bana
 
Merhaba,
Kuyruk sokumu ağrısı için öncelikle hekime görünün + ağrıyan yere sıcak su torbası koyun günde 3-4 defa.+Kuyruk sokumu ağrısı çeken hastalar için özel minderler var onlardan tedarik edin + işin uzmanına ağrıyan bölgeye masaj yaptırın + ani hareketlerden kaçının.Geçmiş olsun ,sınavınız da başarılar ..
 
Geri
Üst