lutfen bılen yazsın:(

blmr_dnz

Yeni Üye
Üye
lutfen bılen yazsın:(
ceviz kabuğu saça nasıl uygulanır turp saçı uzatırmı turp saç uzatır mı ısırgan otu saçı uzatırmı yılan yağı saça nasıl uygulanır
melekler ya benm sorunm saclarımla cok cabuk kırılıoyor ve cok zor uzuyor...herkestırdıgımde artık duzlestırıp yakmıcam dıyorum ama uzamak bılmıoyor ve o donem ıcınde ıster ıstemez fon cekılıo veya duzlestırılıyor..yaklasık 3 ay once saclarımı kestırdm ve toplasan 3 kere fon cektırdım ama yok yok yok uzamıyor..bıldıgınız bır yag sampuan vs. varmı varsa yazarmsınz...
 
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

valla benmim saçlarım aşırı hızlı uzuyor yılda 4 kere kestirip durmaktan sıkıldım. bilmiyorum ama tahminen yardım ediyim. düzleştirici kırıyor ama onunda çok etkisi yok aslında ben hergün düzleştiriyorum. benim saçlarım çok çabuk yağlanır 1 günde bile yağlanır. ama ben kış yüzünden 2 günde bir yıkanmak zorunda kalıyorum yani kafam saçıon kendi doğal yağını çok alıyor belki o uzatıyordur herhalde.
 
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

ya baktım ona bugun var ıı yorumlar da kesın kullanılmıs ve sonuc alınmıs garıntı seyler beklıorum mesela ben karınca yagı kullandım ve sonuc aldım ılk aydan...yılan yagı varmıs sac cıkartıomus ama yenı sacmı yoksa uzatıomu ona bakıorumda cevap alamıorum
 
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

canım yılan yağı genelde kellik ve saç dökülmesi için öneriliyor bence başka araştırlamara bak
 
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

ısırgan otu şampuanı bence süperr hem saçımı uzatıyor ehmde dökülmesini engellioyr bide dove kullanıyorum oda yumuşaklık veriyorrrr
 
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

saçını biraz kendi yağına bırak normal yıkanm gününden bir gün geçir uzar . yılan yağı falan filandan ziyade saçın kendi yağı daha çok besliyim uzatıyo heh birde yağmurda yürü öyle derler :D
 
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI LAVANTA KÜRÜ


Saç dökülmesini durduramıyorsanız ve ne yaptıysanız kar etmediyse, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlunun önerilerine kulak verin derim. İbrahim Saraçoğlunun geliştirmiş olduğu, lavanta kürü saç dökülmeleri konusunda yardımcı olabilecek gibi görünüyor.

SAÇ DÖKÜLMELERİNE KARŞI LAVANTA KÜRÜ
*Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.
* Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
* Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce yeşil sabun veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.
* Eğer, saçlarınızda kepek var ise veya saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırmak istiyorsanız, bunun için çözüm ısırgandır.

DR İBRAHİM SARAÇOĞLU PARLAK VE KEPEKSİZ SAÇLAR İÇİN ISIRGANOTU KÜRÜ
GEREKLİ MALZEMELER : 4-5 gr ısırgan otu, 750 (3 su bardağı) ml su,
YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Bir tutam kadar yani 4-5 gr ısırgan otunu (Isırgan otunu kuru veya taze olarak kullanabilirsiniz. ) 750 ml kaynamakta olan suda 4 dakika hafif ateşte haşlayınız. Soğuduktan sonra süzünüz. Eğer saçlarınız temiz ise ısırgan otu suyu ile yıkayınız. Yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile yıkayıp kurulayınız. Eğer saçınız kirli ise önce şampuan veya sabunla yıkayınız. Daha sonra hazırladığınız ısırgan otu suyunu saçlarınıza yarım saat etki ettiriniz ve sadece suyla yıkayıp kurulayınız. Bu uygulama ile saçlarınıza, canlılık, parlaklık kazandırmış olursunuz. Aynı zamanda kepeklenmeyi de önlemiş olursunuz.


SAÇLARINIZIN ÇABUK UZAMASI İÇİN BİTKİSEL BAKIM KÜRÜ

Uzun saçlar her zaman kadının en güzel süsü olmuştur. Bazı kadınların saçı çabuk uzarken, bazıları ne kadar uğraşsa bunu başaramaz. Bitkilerin bu konuda size çok yararı olduğunu düşünerek, saçlarınızın çabuk uzaması için sizlere önerimiz ;
1. TARİF : Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı ovarak yıkayın.
2. TARİF : Bu tarifimiz koyu renk saçlara sahip olan hanımlar için. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.
DR.AHMET MARANKİ SAÇ DÖKÜLMELERİNE KARŞI CEVİZ KABUĞU

Mevsim geçişleri genellikle saç dökülmelerinin daha çok yaşandığı dönemlerdir. Günde belli bir sayıdan fazla saç telinizi kaybediyorsanız, kellik tehlikesi altındasınız demektir.Saç dökülmelerini önlemek için Ahmet Maranki'nin ceviz kabuğu kürünü deneyin:

Ceviz kabuğu kürü;20 tane cevizin sert olan kahverengi kabuğunu,1 litre suya koyarak 10-15 dakika kaynatın elde ettiğiniz ceviz kabuğu suyunu hergün sabah akşam saçlarınızı yıkayın.düzenli uyguladığınızda kısa sürede saç dökülmeniz duracaktır. -ALINTI-

Umarım yardımcı olur bu bilgiler :)
 
Son düzenleme:
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

ben de bişi duymuştum ama onu temin etmek biraz zor asma kökü suyu saçı uzatıyor ben denedim biraz işe yaradı ama bulabilirsen bi dene :)
 
Cevap: lutfen bılen yazsın:(

canım aynı sorun bendede vardı. saçlarım sert cabuk kırılıyor ve cansız duruyordu.sıcak yağ bakımkremi aldım haftada 2 kere onu kullanıyorum yıkadıktan sonra,nemli saça. haftada birkerede has zeytin yağı sürmüştüm,saçlarım hem uzadı hemde kırılmıyor,hatta soranlar oluyor nasıl uzadı diye soruyorlar. ama vitamin takviyeside almıstım. solgar dnilen ilacın tırnak ve saç güclendrici vitaminleride var. umarım en kısa zamanda istediğin saçlara kavusursun.
 
Geri
Üst