Madımak bitkisinin faydaları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Madımak bitkisinin faydaları
madımak bitkisi madımak faydaları madımağın faydaları bitkisinin yemeği
Madımak ismini hepiniz duymuşsunuzdur :)

Hele ilkokul dersinde müzik dersinde hepimiz öğrenmişizdir madımak parçasını:D

Peki bu bitkinin faydalarını biliyor musunuz?Madımak tam bir şifa kaynağı arkadaşlar neleremi iyi geliyor buyrun o zaman :tik:

Uzmanlar madımaktan hazırlanan çayın, mide ve bağırsak hastalıklarıyla dizanteriye karşı antiseptik olarak kullanıldığını belirtti.

Uzmanlar madımağın "drog" denen yumrusundan hazırlanan çayın, mide ve bağırsak hastalıklarıyla dizanteriye karşı antiseptik olarak kullanıldığını belirtti.

Madımağın doğranmış ve kurutulmuş yumrusundan hazırlanan çayın, karın ağrısının giderilmesinde, ishal ve iltihaplara karşı etkili olduğunun bilindiğini belirten uzmanlar “Çok yıllık, otsu bir bitki olan, bahar aylarında yağan yağmurla ortaya çıkan madımak, şeker hastalığı ve böbrek taşı rahatsızlığına da iyi geliyor.

Adına türküler yazılan, yemeği, konservesi yapılan madımağın tozundan hazırlanan merhem yaraların iyileşmesinde kullanılıyor" dedi. Madımak otu, literatürde Polygonum cognatum olarak biliniyor ve çoğunlukla Sivas, Amasya, Tokat ve Gümüşhane bölgesinde yetişiyor. Halk dilinde keçi memesi, kuşekmeği, çoban ekmeği ve söğüt otu olarak da bilinen madımak, genelde köylü kadınlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor.
 
Geri
Üst