Magnezyum eksikliği neden olur ?

Uzman SühaN

Administrator
Magnezyum eksikliği neden olur ?
Magnezyum eksikliğinin çeşitli kronik sağlık sorunlarıyla bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Magnezyum, vücuttaki 300 den fazla biyokimyasal süreçte yer alır ve vücut ısısı düzenlemesi, kemik gücü, enerji üretimi ve kan damarlarının genişlemesi gibi hayati fonksiyonlar için önemlidir. Bu nedenle magnezyumdan zengin gıdalarla beslenmek önem taşır. Magnezyum baş ağrısı, migren, astım ve şeker hastalığı olan insanlar için popüler bir takviye haline geliyor . Yüksek kolesterol, kas krampları ve sindirim bozuklukları, düzenli bir magnezyum alımı ile etkili bir şekilde ortadan kaldırılabilir.




magnezyum.jpg



Aşağıda , her gün magnezyum tüketmenizin başlıca nedenlerini ve vücudunuz için gerekli günlük dozu elde etmek için hangi gıdalar ve takviyeleri alabileceğinizi açıklayacağız . Magnezyumun şaşırtıcı faydalarını içeren çok az besin vardır. Aslında, vücudumuzun hücrelerinde kalsiyum, fosfor ve potasyumdan sonra dördüncü en bol mineraldir . Anormal kalp ritimlerini düzenler.Yüksek tansiyonla savaşır. Uykusuzluk, kaygı, hiperaktivite, huzursuzluk, panik atak, fobi gibi durumlarda sinir sistemini düzenler.İskelet, tendon ve kıkırdak için temel olan kolajen yaratmaya yardımcı olur.


Eklem ağrısını hafifletir.
Uzmanlar , magnezyum alımını artırmanın eklem ağrısını hafiflettiğini vurguluyorlar.
Kas problemlerine karşı korur.
Magnezyum, kas ağrısını hafifletmek için kullanılan ana maddedir. Bu sorunları önler kramplar, spazmlar, karıncalanma, uyuşma ve titreme gibi.
Adet kramplarını rahatlatır.
İlginçtir, magnezyumun PMS sırasında kadınların ruhsal durumunu iyileştirdiği gösterilmiştir . Ayrıca mide krampları, yorgunluk ve menstrüasyon ile ilişkili diğer semptomları önlemeye yardımcı olabilir.
Hipertansiyon ile mücadele eder
Hipertansiyonuz varsa magnezyum içeren besinler tüketin yada takviyeler alın.

Kalp ritminin anormalliklerini düzenler.

Magnezyum kan damarlarını korur ve bazı araştırmalara göre düzensiz bir kalp atışına karşı direnebilir . Fakat vücut tarafından kolaylıkla emilen magnezyum sitrat olmalıdır.

Enerji sağlar ve yorgunluğu azaltır.

Magnezyum genellikle kronik yorgunluk yaşayan ya da genellikle zayıf hissedenler için önerilir.

Depresyonu önler.

Magnezyum, beyin fonksiyonlarında ve ruh halinde önemli bir rol oynamaktadır. Bazı uzmanlar , modern gıdalardaki düşük magnezyum seviyesinin depresyona ve zihinsel hastalığa neden olduğuna inanmaktadırlar.


depresyon.jpg




Anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Düşük bir magnezyum alımı, obezite ve kronik hastalıklara yol açan yaşlanmayı hızlandırabilen kronik iltihaplanma ile ilişkilidir . Benzer şekilde, magnezyumun yüksek bir tüketimi iltihaplanma riskini azaltır.

Baş ağrılarından kurtulun.

Migren geçiren insanlar vücutlarında düşük magnezyum seviyesine sahip olabilir ve çalışmalar minerallerin ek alımının rahatlamayı sağlayabileceğini göstermiştir. Magnezyum takviyeleri, migrenli insanlarda bulantı, kusma ve ışık ve ses hassasiyetine karşı koyabilir

Kanser riskini azaltır.

Magnezyum içeren besinleri tüketenlerde kanser olasılığının düşük olduğu yapılan araştırmalar sonucu belirlenmiş.

Uykuyu daha iyi hale getirir.

Magnezyum eksikliği stres ve uyku sorunlarının artmasına neden olabilir. Bu nedenle, daha iyi uyku almanın bir yolu ekstra magnezyum almaktır.

Kabızlıkla savaşır.

Magnezyum bağırsak fonksiyonunu iyileştirerek kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir . Demir ve kalsiyum takviyeleri bağırsak kurumasına neden olabilir.

kabızlık.jpg


İnsülin direncini düşürür.

İnsülin direnci , vücudun hücrelerinin insülini kullanmadığı bir durumdur. Neyse ki artan magnezyum alımı, bazı araştırmalara göre bunu önlemeye yardımcı oluyor .

Magnezyum yüksek gıdalar:

Kakao: saf koyu çikolata 100 gram başına yaklaşık 500 miligrama sahiptir.
Koyu yapraklı yeşillikler: pazı, marul, ıspanak.
Meyve: muz, kayısı, avokado, şeftali, erik.
Fındık ve tahıllar: badem, kaju fıstığı, ceviz.
Bakliyat: Fasulye ve mercimek.
Tahıllar: kahverengi pirinç, darı, yulaf.
Patates.
Kabak.

Magnezyum , kasların ve kan damarlarının gevşetilmesi için gereklidir, bu nedenle magnezyum alarak migren ve gerginliğe bağlı baş ağrılarını önlemeye yardımcı olabilir.Magnezyum depresyon ve kaygı hafifletmeye yardımcı olur. Magnezyum, mutlu bir hormon olarak bilinen serotonin düzeylerini yükseltmede önemli bir rol oynamaktadır. Beyin tarafından üretilen serotonin ruh hali, uyku ve iştah düzenlemeye yardımcı olur. Magnezyum ayrıca adrenal hormonların kontrol altına alınmasına yardımcı olur.Magnezyum, sağlıklı sinir uyarılarını, kas kasılmasını ve normal bir kalp ritmini desteklemeye yardımcı olur.Magnezyum, güçlü diş ve kemiklerin sağlıklı büyümesi ve gelişimi için hayati bir mineraldir, çünkü kalsiyumun işlenmesinde hayati bir rol oynar.Hücrelerin detoksifikasyonu için magnezyum gerekir. Magnezyum, enerji üretimi rolünden dolayı vücuttaki detoksifikasyon sistemlerini desteklemektedir.

Magnezyum, vücuttaki kalsiyum, bakır, çinko, potasyum ve vitamin D gibi birçok besin maddesinin emiliminden sorumludur. Magnezyum, kan şekeri düzeylerini, metabolizma ve protein sentezini düzenleyen sindirim sistemine yardımcı olur. Aynı zamanda, enerji üretimi için enzimleri de aktive eder.Magnezyum vücuttaki diğer besin maddelerinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynadığından, magnezyum eksikliği birçok besin eksikliğine (örneğin D vitamini) neden olabilir, daha sonra zayıflamış bir bağışıklık sistemi ortaya çıkarabilir. Magnezyum, sinirlerin ve kasların heyecanlanmasında büyük rol oynamaktadır.
 
Magnezyumun faydaları sizin diğer makalenizde öğrenmiştim. Bende huzursuz bacak sendromu var birde aşırı migren ataklarım. Makalenizi okuduktan sonra magnezyum takviyesi aldım. İçinde kalsiyum, magnezyum,çinko ve D vitamini var. Hayatımda ilk defa 5 gün bacak ağrısı çekmedim. Baş ağrım olmadı . Bu takviye sayesinde ayrıca güne daha zinde uyanıyorum.
 
Bende magnezyum takviyesi alıyorum. Kullandığımdan beri kendimi daha dinç hissediyorum. Bende duygusal dalgalanmalar migren ve regl ağrısı vardı. Magnezyum takviyesi aldığımdan beri bu sorunlar ortadan kalktı. Bende ersağ dan almıştım . Kullandığım ürünün resmi aşağıda. Mutlaka kullanmalısınız.

ersag-kalsiyum-magnezyum-çinko-d-vitamini.jpg
 
Geri
Üst