Mantar Kavurma

  • Konbuyu başlatan suskun_gız
  • Başlangıç tarihi
suskun_gız

suskun_gız

Yeni Üye
Üye
Mantar Kavurma
mantar nasıl pişirilir mantar kavurma kavak mantarı nasıl pişirilir çıntar mantarı kayın
MALZEMELER
50 gr tereyağı
3 adet yumurta
1 kg mantar
2-3 diş sarımsak
tuz

üzerine:
1 kase sarımsaklı yoğurt
50 gr tereyağı
kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak,
tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber yakılır. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt konulur, üzerine yakılan kırmızı biberli yağ dökülür ve servis yapılır.
 
Ayışık

Ayışık

Yeni Üye
Üye
Cevap: Mantar Kavurma

emeğinize sağlık
 

Benzer İçerikler

Üst