Mide kanseri nedenleri belirtileri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Mide kanseri nedenleri belirtileri ve tedavisi
Mide kanseri, mide astarında kanserli hücreler oluştuğunda meydana gelir.Bu tür kanser genellikle sonraki aşamaya kadar semptomlara neden olmaz, bu nedenle daha gelişmiş hale gelinceye kadar teşhis edilmez.Algılanması zor olsa da, mide kanseri tedavisi kemoterapi, radyoterapi ve ameliyat yoluyla mümkündür.


mide kanseri.jpg



Midemiz, yediğimiz yiyecekleri alır ve tutar; sonra parçalamaya ve sindirmeye yardımcı olur.Kısacası Mide sindirim sisteminin üst kısmının bir parçasıdır. Mide kanseri, kansere bağlı ölümlerin üçüncü önde gelen nedenidir. Erken belirtiler arasında mide ekşimesi , kalıcı hazımsızlık ve yutma güçlüğü bulunur. Adenokarsinom, mide kanserinin en yaygın türüdür.

Mide kanseri belirtileri

Mide kanseri ile ilişkili çeşitli belirtiler vardır. Bununla birlikte, çok daha az ciddi diğer koşullarda da bulundukları için, başlangıçta mide kanserini tanımak zor olabilir. Bu nedenle, hastalığın durumu iyice ilerleyinceye kadar pek çok hastaya tanı koymak zor olabilir.

Mide kanseri belirtileri ve belirtileri şunları içerebilir:

Yorgunluk
Yedikten sonra şişkinlik hissi
Şiddetli Mide yanması
Ağır ve susuzluk veren hazımsızlık
Sürekli ve açıklanamayan mide bulantısı
Karın ağrısı
Kusma
İstenmeyen kilo kaybı
Mide ekşimesi

Mide kanseri teşhisi

Yukarıda listelenen belirtilerden bazılarını taşıyan kişiler mümkün olan en kısa zamanda hekime görünmelidir.. Doktor, hastaya semptomlar, aile öyküsü, muhtemelen bazı yaşam tarzı özellikleri (yeme alışkanlıkları), tıbbi geçmiş hakkında soru soracak ve mide hassasiyetini kontrol etmek için fizik muayene yapacaktır.Doktor tanısal testlerle özellikle mide ve yemek borusunda şüpheli tümörler ve diğer anormallikler arar.Yapılacak tstler BT taramaları ve X-ışınları gibi görüntüleme testleridir.Ayrıca doktorunuz biyopsi yapabilir.

Mide kanseri türleri

Tümörü oluşturan hücreler mide kanseri türünü belirler. Mide kanserinizdeki hücre tipleri tedavi seçeneklerini belirlemenize yardımcı olur. Mide kanseri türleri şunlardır ; denokarsinoma tüm mide kanserlerinin büyük çoğunluğunu oluşturur.Lenfoma Midenin duvarları kanseri geliştirebilecek az sayıda bağışıklık sistemi hücresi içerir.Lenfoma nadirdir.Hormon üreten hücreler karsinoid kanser geliştirebilirler. Midede karsinoid kanser nadirdir.Ve sinir sistemi dokularında oluşan kanser.GIST nadir görülen bir mide kanseri şeklidir.


Mide kanseri nasıl tedavi edilir?

Mide kanseri vakalarının çoğu tamamen tedavi edilemez, fakat semptomları hafifletmek ve yaşam kalitesini iyileştirmek hala mümkündür kemoterapi ve bazı durumlarda içinde radyoterapi ve cerrahi müdahale gerekebilir.Tam tedavi planınız kanserin kökeni ve evresine bağlı olacaktır. Yaş ve genel sağlık da rol oynayabilir.Mide kanseri tedavisinde cerrahi, kemoterapi veya radyasyon terapisi gerekebilir. Muhtemelen birden fazla tedavi türü alacaksınız. Örneğin, cerrahi öncesi veya sonrası kemoterapi verilebilir. Genellikle radyasyon tedavisi ile birlikte verilir.

Ek bilgi ;

Mide kanserinin erken dönemlerinde teşhis edilmesi zordur. Hazımsızlık ve mide rahatsızlığı erken kanser belirtileri olabilir, ancak diğer sorunlar aynı semptomlara neden olabilir. İlerlemiş durumlarda, dışkıda kan, kusma, açıklanamayan kilo kaybı, sarılık veya yutma sorunu olabilir. Doktorlar mide kanserini fiziksel muayene, kan ve görüntüleme testleri, endoskopi ve biyopsi ile teşhis eder.

Mide kanseri ve tedavisi diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Kanser tedavisi öncesinde, sırasında ve sonrasında destekleyici bakıma sahip olabilirsiniz.Destekleyici bakım, ağrıyı ve diğer belirtileri kontrol altına almak, terapinin yan etkilerini hafifletmek ve kanser tanısının getireceği duygularla baş etmenize yardımcı olmak için yapılan tedavidir. Bu sorunları önlemek veya kontrol altına almak, tedavi sırasında konforunuzu ve yaşam kalitenizi artırmak için destekleyici bakım alabilirsiniz.


Kemoterapi

Kemoterapi, kanser hücrelerini öldürmek için kimyasallar kullanan bir ilaç tedavisidir.Kemoterapi yan etkileri hangi ilaçların kullanıldığına bağlıdır. Sahip olduğunuz mide kanseri türü hangi kemoterapi ilaçlarını alacağınızı belirler.

Görünüm

Mide kanseri için görünüm, yaş, genel sağlık ve kanserin ne derece yayılmış olduğu dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır.

Mide Kanserini Önleme

Mide kanseri tek başına önlenemez. Bununla birlikte, tüm kanserleri geliştirme riskinizi azaltabilirsiniz :

Sağlıklı kilo vermek
Dengeli, az yağlı bir diyet uygulamak
Sigarayı bırakmak
Düzenli egzersiz yapmak
Bazı durumlarda, doktorlar mide kanseri riskini azaltmaya yardımcı olan ilaçlar bile reçete edebilir. Bu genellikle kansere katkıda bulunabilecek başka hastalıkları olan insanlar için yapılır.
 
bir akrabamız bu illet mide kanserinden vefat etti hastalığının teşhisinden sonra ki tedavi süreci çok fazla sürmedi sanırım çok geç kalınmış ama kemoterapilerde inanılmaz acı çektiğini biliyorum son zamanlarda artık morfin yapılıyordu ağrıları için Allah dert verip derman aratmasın
 
Eniştemin kardeşi mide kanserinden vefat etti . Doktor 3 ay ömür biçmişti. İnternetten bir herbaliste ulaştılar. Herbalistin verdiği bitkisel ürünlerle 1 yıl yaşadı . Bu süre zarfında sindirim sistemiyle ile ilgili çok çekti. Sürekli kusuyordu ve ishal oluyordu. Mide ağrıları dayanılmazdı. Allah kimseye yaşatmasın gerçekten zor bir durum.
 
Mide kanseri dünyadaki en yaygın ikinci kanserdir ve farklı coğrafi bölgeler arasında değişen sıklıkta bir hastalıktır.En yaygın mide kanseri türü midenin adenokarsinomudur. Erken belirtiler arasında mide ekşimesi , kalıcı hazımsızlık ve yutma güçlüğü bulunur. Mide kanseri ile ilişkili çeşitli belirtiler vardır. Bununla birlikte, çok daha az ciddi diğer koşullarda da bulundukları için, başlangıçta mide kanserini tanımak zor olabilir. Bu nedenle, hastalığın durumu iyice ilerleyinceye kadar pek çok hastaya tanı konulmaz.Yukarıda listelenen belirtilerden bazılarını taşıyan kişiler mümkün olan en kısa zamanda hekime görünmelidir.Mide kanseri tedavisi kanser şiddeti ve hastanın genel sağlığı ve tercihleri gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.Tedaviler ameliyat, kemoterapi, radyasyon terapisi, ilaçlar ve klinik araştırmalara katılmayı içerebilir.
 
Midey özofagus ile ince bağırsak arasında bir organtır. Gıda ile mide asidini karıştırır ve protein sindirmesine yardımcı olur. Mide kanserinin erken dönemlerinde teşhis edilmesi zordur. Hazımsızlık ve mide rahatsızlığı erken kanser belirtileri olabilir, ancak diğer sorunlar aynı semptomlara neden olabilir. İlerlemiş durumlarda, dışkıda kan, kusma, açıklanamayan kilo kaybı, sarılık veya yutma sorunu olabilir. Doktorlar mide kanserini fiziksel muayene, kan ve görüntüleme testleri, endoskopi ve biyopsi ile teşhis eder.Genetik mutasyonlar tüm kanserlerin gelişiminde rol oynar. Çoğu kanser, bir kişinin yaşam süresi boyunca meydana gelen gen değişimlerinden kaynaklanır, ancak bu nadir görülen kalıtsal mutasyonlardan birine sahip olursa, kişinin kanser riski daha yüksek olabilir. Doktorlar belirli gen türleri için test yapabilirler.ide kanseri çok ciddi bir hastalıktır. Teşhisi, evrelemesi ve tedavisi hepsi karmaşıktır . Mide kanseri tedavisi, tümörün büyüklüğü ve konumu, kanserin yayılıp büyümediği ve hastanın genel sağlığına bağlıdır.
 
Mide yiyeceklerin sindirilmesini sağlayan kaslı organdır.Yiyeceklerin kısmen sindirimi burada gerçekleşir.Midede yiyeceklerin kimyasal olarak parçalanması için asitler ve enzimler salınır. Pepsin enzimi protein parçalanmasından sorumludur.Mide kanseri genellikle ileri bir evrede teşhis edilir, çünkü erken bir belirti veya semptom yoktur.Mide kanseri olarak da adlandırılan hastalık genellikle yavaş yavaş ilerler.Uzmanlar kanser hücrelerinin midede büyümeye başlamasının tam olarak neden olduğunu bilmiyorlar.Ancak hastalığa yakalanma riski hakkında bir kaç olasılık belirtiyorlar.Bunlardan biri, ülsere neden olan ortak bir bakteri olan H. pylori ile enfeksiyondur . Enflamasyon gut denilen gastrit , uzun ömürlü anemi , ve mide denilen polip büyümeler de kansere yol açabilmektedir.
 
Mide kanseri dünya çapında en yaygın 2. kanserdir. Semptomlar erken tokluk, tıkanıklık ve kanamayı içerir ancak hastalığın geç dönemlerinde ortaya çıkma eğilimindedir. Tanı endoskopi ile takip edilir, bunu evreleme için BT ve endoskopik ultrasonografi takip eder. Tedavi esas olarak cerrahidir; Kemoterapi geçici bir cevap verebilir. Belirsiz karın ağrısı, kilo kaybı ve zayıflık bazı tipik belirtilerdir.Tanı endoskopi ve biyopsiyi içerir.Kanseri ortadan kaldırmak veya semptomları gidermek için cerrahi yapılır.Bazı gen mutasyonları olan kişiler de, otoimmün atrofik gastriti olan insanlar kadar risk altındadır . Sigara içmek mide kanseri için bir risk faktörüdür. Sigara kullanan kişiler de tedaviye yanıt vermeyebilir.Erken evrelerde, mide kanserinin semptomları belirsizdir ve kolayca göz ardı edilir. Semptomlar ortaya çıktığında, aşağıdakileri içerebilir:


Hazımsızlık ya da mide ekşimesi
Karında rahatsızlık veya ağrı
Mide bulantısı ve kusma
İshal veya kabızlık
Yemeklerden sonra midenin şişmesi
İştah kaybı
Zayıflık ve yorgunluk
Kan kusması veya kanda kan bulunması dahil kanama
 
Geri
Üst