Mucizevi bitkiler

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Mucizevi bitkiler
Asırlar öncesinden beri çeşitli hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılan bitkiler, modern tıbbı destekleyici ve tamamlayıcıdır.
Alternatif tıp veya tamamlayıcı tıp, daha çok geleneksel doğal bitkileri kullanarak elde edilen ilaçlarla tedavi etme yöntemidir. Modern tıbbın hastalık sebepleri ve tedavisi konusunda somut verileri olmadığında, hasta için henüz kanıtlanmış bir tedavi yöntemi bulunmadığında hastanın isteğiyle başlanılabilir. Veya modern tıp tedavilerini destekleyici olarak hastanın rahatlaması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi amacıyla uygulanır.
Zaman içerisinde tıp bilimi ilerledi
Tıp bilimi, asırlar önce bugün "alternatif tıp" olarak tanınan şekilde yapılıyordu. Doktorlar, kendilerince hastaları muayene ediyor ve işe yarayabileceğini umdukları veya öğrendikleri bitkiler, sular ve diğer maddelerle tedavi ediyorlardı. İnsanlığın bilgisi arttıkça ve yeni teşhis araçları bulundukça, yöntemler daha kapsamlı olarak geliştirildi. Hastaya herhangi bir bitki yaprağı verilmek yerine, fayda sağlayan madde damıtılıp ilaç yapıldı. Etken maddelerin insan dokularında nasıl iyileşme yarattığı öğrenilip, etken maddeden farklı, daha az yan etkisi olan ilaçlar sentezlendi.
'Siz de bir deneyin'
Sentetik ilaçlarla meydana gelebilen yan etkilerin yol açtığı ciddi sağlık sorunları, bazı kronik rahatsızlıkların tedavisinin olmayışı ya da hasta için uzun, rahatsızlık verici oluşu ve getirdiği ekonomik yük, kimyasalların kullanımı sonucu ortaya çıkan çevre kirliliği, alternatif tıp uygulamalarının yeniden popüler olmasına katkıda bulundu. Farmakoloji (ilaç bilimi), etken maddeleri damıtarak ilaçlar yapar, fakat alternatif tıpta bu maddeleri içeren bitkiler ham olarak kullanıldığından madde sentezi yapılmaz. Bir bitkide, etken maddeye ilaveten çeşitli maddeler de bulunur. Bu açıdan birçok doktor alternatif tıp yöntemini "Bir deneyin" diyerek önerebilir. Daha etik yaklaşımlı hekimler ise güvenilir bulmadığı için asla önermez...
Doğadan şifa kaynakları
AĞIZ YARALARI: Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapabilirsiniz. 1'er çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yaprağı kaynatıp ılıkken gargara yapabilirsiniz. Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp yaraların üzerine sürebilirsiniz.
AKCİĞER HASTALIĞI: Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardalı eşit miktarda karıştırıp sabah-akşam 1'er çorba kaşığı yiyebilirsiniz.
ALERJİ: 100 gr ısırgan otu ve 100 gr kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip günde 3 çay bardağı içebilirsiniz. Bu tedaviye en az 20 gün devam edilmelidir. Şahtere otunu çay gibi demlenip sabah-akşam 1 su bardağı içebilirsiniz. 1'er çorba kaşığı acı yonga ve ravendi demlenip sabah-akşam 1'er bardak tüketebilirsiniz. Kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp koyabilirsiniz.
ARPACIK: 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya koyup süzerek bununla gözünüze masaj yapabilirsiniz. Bu tedaviyi 2 saatte bir 10 dakika süreyle tekrarlamalısınız.






kaynak: BUGÜN
 
Ce: Mucizevi bitkiler

Canım bilgiler için teşekkürler artık ilaçlardan ziyade doğada aranıyor şifa...
 
Geri
Üst