Muhabbet kuşunu konuşturmak için ne yapılmalıdır ?

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
Muhabbet kuşunu konuşturmak için ne yapılmalıdır ?
muhabbet kuşu konuşturma muhabbet kuşu konuşturma teknikleri kuşlar alemi kuşunu yöntemleri kuş yöntemleri
MUHABBET KUŞUNU KONUŞTURMAK İÇİN NE YAPILMALIDIR ?
muhabbet-5243.jpg

Muhabbet kuşları konuşma yeteneğine sahiptirler. Bazı kuşlar, yeni kelimeleri ve deyimleri çabuk sökerken bazıları da asla tek kelime bile öğrenemeyebilir. Öncelikle yavru muhabbetkuşları 2-4 aylık iken konuşmaya eğitmeniz daha iyi sonuç verecektir. Belli bir ayı geçen kuşlar zor konuşur, hatta tek kelime bile öğretemeyebilirsiniz. Konuşma yeteneğine erkek muhabbetkuşlarının daha yatkın olduğu gözlenmiştir. Ancak dişi kuşlarda konuşur ama erkek kuşa göre kelime dağarcığı sınırlı kalır.
Muhabbet kuşlarının hayranlık uyandırıcı bir kelime dağarcığı olsa da, bunu anlamak zor olabilir. Çünkü kelimeleri yüksek bir hızda çıkarırlar. Erkek ve dişi kuşlar konuşmayı öğrenebilir, ama erkekler sözlük dağarcıklarına sık sık yeni kelimeler eklerler ve sözcükleri daha doğal çıkarmaya başlarlar.
Eğer konuşan bir muhabbet kuşuna sahip olmayı gerçekten çok istiyorsanız, en iyi seçim, küçük yaşta, elle besleyebileceğiniz bir yavru alın. Fakat bunun bir garantisi olmadığını unutmayın.
 
benimde muhabbet kuşum var ama 5 yaşında hemde diş
çok yabaniydi
şimdi kafamıza geliyo özellikle açsa senden ayrılmaz ama konuşmazda yıllardır yanımızda
 
muhabbet kuşlarının konuşabilmesi için ilk önce yavru olmaları lazım ve bayağı bi ilgi istiyolar biz yavruyken aldık komşumuzun oğlundan sürekli ilgilendik konuştuk ve şuan her dediğimizi sölüyo maşallahı var yani :) bu arada erkek olması lazım konuşabilmesi için dişiler konuşmuyo biliyorum...
 
bnm bir muhabbet kusum var 2 yasında dişi konusabilir mi ???
 
Son düzenleme:
Dişi kuşlarda konusturulabilir fakat yumurtladıkları için bazen unutabiliyorlar benim kusum konustu yumurtlamaya baslayınca unuttU :( yumurtalarına onem verdi bizleri unuttu :(
 
benim biir muhabbbet kuşum var daha uçmayı bilmiyor.Yani daha yaş vermedi daha alalı 5 gün oldu .Ama bize acayip alıştı omzumuza geliyor kafamıza geliyor oyunlar oynuyor.Bu normal değil mi?
 
Tabiki gayet normal, daha neler yapacak gözlerinize inanamayacaksınız. Biraz daha zaman ayırın ve onu sevdiğinizi gösterin. :)
 
erkek ve yalnız olmalı eş alırsanız konuşmayı bırakır.. Onunla sürekli ilgilenip konuşun neler dediklerine inanamazsınız :)
Gerçi biz zamanında kuş çiftliği kurduğumuzdan üremekden konuşmalarına fırsat kalmıodu :D:D:D
 
Geri
Üst