Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Mükemmel pilavın sırları

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    artan pilavla ne yapılır artan pilavdan ne yapılır Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
    Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
    Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
    Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
    Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
    Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
    Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
    Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler



     
  2. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    823
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    pilavda en önemli olan tabikide pirinçtir.en berbat yapan biri bile pirincin marifetiyle güsel pilav yapar.ben kavurarak yapıyorum.kırılıyor ama daha lezzetli oluyor.
     
  3. berennaz

    berennaz Forum Okuru

    kavurduğunda neden kırılıyorki bende kavurarak yaparım çok güzel olur kırılmazda prinç değişikliği yap canm
     
Mükemmel pilavın sırları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<<Mükemmel pilavın sırları

    püf noktaları<<Mükemmel pilavın sırları

    pilavın püf noktaları pilavda püf noktalar pilav ölçüsü pilav ölçüleri pirinç pilavı ölçüsü Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın...
  2. mükemmel makyajın sırları

    mükemmel makyajın sırları

    Güzelliğiniz ile aefes kesmek mi istiyorsunuz? O zaman vereceğimiz ipuçlarına çok dikkat edin. Krem şeklindeki fondötenden yüzünüze bir parça sürüp parmak uçlarınızla yavaş yavaş yüzünüze yedirin. Fondöte*nin üstüne, kesinlikle pudra sürmeyin. Göz makyajına başlamadan önce gözkapağınızın çevresi*ne yüzünüze sürdüğünüz fondötenden bir ton açık başka fondöten sürün. Göz altına hafifçe pudra...
  3. Güzel makyaj, Mükemmel makyajın sırları

    Güzel makyaj, Mükemmel makyajın sırları

    Güzel makyaj, Mükemmel makyajın sırları Güzelliğiniz ile nefes kesmek mi istiyorsunuz? O zaman vereceğimiz ipuçlarına çok dikkat edin. Krem şeklindeki fondötenden yüzünüze bir parça sürüp parmak uçlarınızla yavaş yavaş yüzünüze yedirin. Fondötenin üstüne, kesinlikle pudra sürmeyin. Göz makyajına başlamadan önce göz kapağınızın çevresine yüzünüze sürdüğünüz fondötenden bir ton açık...
  4. Mükemmel Makyajın Küçük Sırları

    Mükemmel Makyajın Küçük Sırları

    makyaj nasıl yapılır göz makyajı nasıl yapılır kalem nasıl sürülür makyaj yapmanın püf noktaları mükemmel makyajın sırları Meleklermekanı.com'da Çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır diye bir söz var melekler...Bakımlı bir kadın olmanın yoluda yeri ve zamanına göre makyaj yapmaktan geçiyor...Daha önceki yazılarımızda sizlere 2011 makyaj trendlerinden ipuçları sunmuştuk şimdi ise makyaj...
  5. Bebeğinizle Mükemmel Bir Tatilin Sırları!

    Bebeğinizle Mükemmel Bir Tatilin Sırları!

    bebeğinizle tatil, bebekle nasıl tatil yapılır, bebekli tatil Sevgili melekler, bebeğinizle çıkacağınız ilk tatil sizin için son derece heyecan verici olmasıyla birlikte biraz da korkutucu olabilir. Çünkü her yönden savunmasız olan bebeğinizin bir hava değişimine dahi nasıl tepki vereceğinizi bilemez, gereksiz evhamlara dahi kapılabilirsiniz. Oysa almanız gereken tedbirleri bildikten sonra...

Sayfayı Paylaş