Muz kabuğu ile neler yapılabilir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Muz kabuğu ile neler yapılabilir?
muzun faydaları, doğal diş beyazlatma yöntemleri, muz kabuğunun faydaları ile ilgili bilgiler sizlerle..

Tropikal meyveler arasın da bulunan muzun faydaları saymakla bitmiyor. Mutfakların vazgeçilmez meyveleri arasın da bulunun muz meyvesi sade bir şekil de yenmesinin yanısıra muzlu tatlılar ve pastalar muzlu sütlü karışımlı içecekler de benim de çok sevdiklerim arasın da yer alıyor.

Yalnız birçok kişi şurda hata yapıyor ki muzu tükettikten sonra hemen hemen hepimiz muzun kabuğunu çöpe atarız. Bu yazıyı okuduktan sonra eminim ki birçoğumuz artık muzun meyvesini tüketip kabuğunu atmaktan vazgeçecektir;)

Muzun başlıbaşına birçok faydası olduğu kadar kabuğunun da inanılmaz faydaları bulunuyor.

disleri_beyazlatmak_icin_muz_kabugu_yontemi_1477142476_8325.JPG


Hepimiz bembeyaz dişlere sahip olmak isteriz. İnsanlarla olumlu ilişkinin temeli güleryüzden geçer ve bunun için de güleryüzle birlikte sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak çok önemlidir. Farklı diş beyazlatma yöntemleri bulunuyor ama muz kabuğu ile tamamen doğal diş beyazlatma yöntemini eminim ki birçoğunuz ilk kez duyuyordur.

Peki muz kabuğu dişleri nasıl beyazlatıyor? Muz kabuğunu diş beyazlatma da nasıl kullanıyoruz?

Dişlerinizi fırçalamadan önce muz kabuğu ile dişlerinizi bir güzel ovuyorsunuz ve diş renginizin nasıl açıldığını gördüğünüz de çok şaşırıyorsunuz:)

Muz kabuğunun faydaları sadece bu kadarla bitmiyor. Muz kabuğu sayesin de bakın daha neler yapabiliyoruz;

Akne, kırışıklıklar ve sivilceler için de oldukça faydalı olan muz kabuğu ile yatmadan önce cildinizi 10 dakika kadar ovuyorsunuz.


muz_kabugu_sivilce_maskesi-5.JPG


Muz kabuğu için de bulunan vitamin ve minareller ciltteki iltihabı kurutucu özelliğe sahip olup cildi sıkılaştırıcı etkiye sahiptir.

Özellikle biz bayanların en çok şikayet ettiği sağlık sorunlarından biri de baş ağrılarıdır. Hele bazen tuttumu saatlerce bu ağrılardan kurtulamayıp ızdırap dolu zamanlar yaşarız. Bu aşamada muz kabuğunu alnınız da ovarak ağrının hafiflediğini göreceksiniz.

Eğer eviniz de çiçek ve bitki yetiştiriyorsanız doğal bir gübre olarak muz kabuğundan faydalanabilirsiniz. Muz kabuğunu ince ince dilimleyerek toprağa koyarak bitkiniz için doğal gübre elde edersiniz.

Bitti mi... Tabi ki hayır...

Evde ki ayakkabılarınızı muz kabuğu ile ovarak hem temizleyebilir hemde ayakkabılarınızın daha parlak olmasını sağlarsınız;)


hqdefault.JPG
 
muz kabuğunun diş beyazlatmada ve ayakkabı parlatmada etkili olduğunu duymuştum ama yalan olmasın hiç denemedim mutlaka denicem diğerlerini ilk kez şimdi duydum özellikle cilt bakımına olan katkılarının olduğunu duyunca bundan sonra kesinlikle muz kabuklarını çöpe atmayıp değerlendirecem
 
Geri
Üst