Muz kabuklarını çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün ! Muz kabuğunun bilinmeyen faydaları .

Uzman SühaN

Administrator
Muz kabuklarını çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün ! Muz kabuğunun bilinmeyen faydaları .
Muz yediğimiz zaman kabuklarını çöpe atıyoruz, işe yaramadığını düşünüyoruz. Oysa muz kabuklarının bilmediğiniz o kadar çok faydası vardır ki . Muz kabuğunun karbonhidrat, magnezyum, B6 vitamini ve B12 vitamini içeren bir sürü yüksek besinle yüklü olduğunu biliyor muydunuz? Kabuğun siyaha döndüğü zaman şeker içeriğinin yüksek olduğunu da biliyor muydunuz? Muz kabuğunun aşağıdaki şaşırtıcı yararlarını okuduktan sonra, çöpe atmadan önce iki kez düşüneceksiniz . Muz B6, manganez, C vitamini, lif, potasyum, biotin ve bakır bakımından zengindir. Yüksek tansiyonu önleme ve ateroskleroza karşı koruma gibi faydaları vardır. Yüksek triptofan seviyeleri serotonine dönüşür ve insanların depresyonu yenmelerine yardımcı olur. Demir seviyeleri anemiyi hafifletir ve kalsiyum kaybını önleme ve kemiğin güçlenmesini sağlama gücüne sahiptir. Muzun kendisi bu kadar faydaya sahipken kabuğuda size bir çok yarar sağlıyor. Muz kabuğu göz altı morluğundan evde yetiştirdiğiniz bitkilere kadar yararlar sunuyor. Makalemizin devamında muz kabuğunun hiç duymadığınız faydalarına değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




muz kabuğunun cilde faydaları.jpg





Muz en çok sevilen meyvelerden biridir. Tadı aroması kokusu mükemmeldir. Bu lezzetli meyve sağlığımız üzerinde bir çok faydaya sahiptir. Daha önceki makalemizde bu faydalarını ele almıştık. Bu makalemizde muz kabuğunun faydalarına değineceğiz.Muz kabukları çiğ olarak yenebilir, ancak dünyadaki bir çok kültür muz kabuğunu daha lezzetli hale getirmek için pişirir. Lifin en iyi bağırsak hareketini sağladığı ve kabızlığı giderdiği bilinen bir gerçektir. Muz kabukları çözünür lif bakımından da zengindir. Muz kabuğu tüketreek kalp krizi riskini azaltabilir, diyabeti yönetebilirsiniz.Muz kabuğundaki çözünen lif, kolesterol seviyelerinin düşürülmesinede yardımcı olur. Muz kabuğunu kaynatmak ve akabinde tüketmek kilo vermenize yardımcı olabilir.Muz kabuğunu kaynatıp tüketmek aynı zamanda mutluluk hormonlarının salgılanmasına neden olur buda psikolojik sorunlarla başa çıkmanızı sağlayabilir.



Muz kabuğunun cilt lekelerine faydaları saymakla bitmiyor. Kahverengi cilt lekeleri kadınlar için ortak bir sorundur . Cilt lekelerinizi muz kabukları ile giderebilirsiniz. Muz kabukları , C vitamini ve E vitamini içerir ve ayrıca potasyum, çinko, demir ve manganez içerir. Bu besinler iltihaplı cildi sakinleştirir ve sivilce salgınlarını azaltır. Ayrıca, muz kabukları, iltihaplanma ve akne dökülmelerine karşı savaşmaya yardımcı olan ve yağda çözünen bileşikler olan lutein ve karotenoidleri içerir.





muz kabuğunun bilinmeyen faydaları.png





Muz kabuğunun faydaları diş



Hepimiz sağlıklı beyaz dişere sahip olmak isteriz . Bunu sağlamak için diş beyazlatma ürünlerine para harcarız. Muz kabuğunu bir hafta boyunca her gün bir dakika boyunca dişlerinize sürün. Bu aslında diş beyazlatma ile sonuçlanır. Olgun muz kabukları, kahve ve çay gibi bazı içeceklerin ve yaban mersini ve ahududu gibi bazı yiyeceklerin tüketiminin bir sonucu olarak ortaya çıkan sarı lekeleri azaltmaya yardımcı olabilecek potasyum bakımından çok zengindir .


Dişlerinizi fırçalayın ve dişlerinizi iyi temizleyin.

Muz kabuğunun içini alın ve 2 dakika boyunca dişlerinizi ovalayın.

Dişlerinizi tekrar durulayın ve her gün tekrarlayın.



Muz kabuğunun bitkilere faydaları




Çiçeklerin büyümesi için toprağın verimli ve iyi kalitede olması gerekiyor. Çiçeğinizin toprağına muz kabuğu karıştırmak bitkileriniz için faydalı olacaktır. Muz potasyum açısından zengindir. Muz kabuğundan doğal potasyum gübresi elde ediyorsunuz.Muz kabuğu sadece hızlı bir şekilde ayrışmaz, aynı zamanda sağlıklı bitki ve çiçeklerin büyümesine yardımcı olacak potasyum ve fosfatlar gibi önemli mineraller de içerir.
Muz kabuğunu daha küçük parçalara bölün.
Döllenmek istediğiniz bitkinin altındaki muz kabuğunu, ideal olarak köklerin yanına gömün.
Toprağın üzerine oturmasını sağlamak için bitkiyi hemen sulayın.





muz kabuğunun cilt lekelerine faydaları.jpg



Muz kabuğunun dizlere faydaları



Diz ağrısı kadın erkek herkesin ortak bir sorunudur. Muz kabuğu ile diz ağrılarına son verebilrisiniz. Dr. Feridun Kunak diz ağrısı için muz kabuğunun çok etkili olduğunu belirtiyor. Dizleriniz ağrıyorsa muz kabuğuyla masaj yapın ve sıcak havluyla dizlerinizi kapatın. Düzenli olarak bu uygulamayı yaparsanzı diz ağrılarından kurtulacaksınız.



Muz kabuğu ile tüylerden kurtulma



Geçmişten günümüze kadar istenmeyen tüyler için bir çok alternatif sunulmuş ve uygulanmıştır. Traşlama, ağdalama, lazer epilasyonlar, tüy dökücü kremler vs. Hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Şimdilerde internette muz kabuğu ile istenmeyen tüyleri gidermenin mümkün olduğu söyleniyor ancak maalesef bunun doğruluk payı yok. Ancak muz kabuğu cildiniz için bir çok harikalar yaratabilir.



Muz kabuğunun et benine faydası



Muz kabuğu siğilleri gidermede yardımcı olur ve yenilerinin oluşumunu engeller. Bunun için, kabuğu etkilenen bölgeye sürtün veya bir gece boyunca kalması için bantlayın. . Et beni olanlarda aynı uygulamayı yapabilir.




Sadece sivilceleri iyileştirmek için her gün 5 dakika boyunca yüzünüze ve vücudunuza muz kabukları uygulayın. Sonuçlar bir hafta içinde görünür olmalıdır. Sivilce kaybolana kadar kabukları tatbik etmeye devam edin.Muz kabuğu, cildinizin nemli kalmasına yardımcı olur. Kırışıklıkları önler.Muz kabuğu püresine bir yumurta sarısı ekleyin. Bu karışımı yüzünüze uygulayın ve 5 dakika bekletin. 5 dakika sonra yıkayın. Muz kabuğu ağrı gidericidir. Muz kabuğuna doğrudan acı veren bölgeye uygulayın. Acı geçene kadar 30 dakika bekletin. Muz kabuğu sedef hastalığı iyileştirir.Kabuğunu sedef hastalığından etkilenen bölgeye uygulayın. Muz kabuğu nemlendirici özelliklere sahiptir ve ayrıca kaşıntıyı azaltır. Hızlı bir şekilde sedef hastalığını iyileştirir ve kısa sürede fark edilir sonuçlar görebilirsiniz.


Gümüş parlaklığını kaybetmeye başladığında ya da kararmaya başladığında muz kabuğu kullanmayı deneyin. Bir muz kabuğunun içi, metal cisimlerin temizlenmesine yardımcı olan potasyum gibi maddeler içerir .


Muz kabuğunu alın ve bir blenderin içine koyun.

Karışıma yarım bardak su ekleyin.

Bir macun haline gelinceye kadar karıştırın.

Gümüşü birkaç dakika macunla ovalayın.



Muz suyunun , muzlu sütün faydaları





Muz kabuğunun özellikleri üzerinde yapılan klinik çalışmalar, muz kabuğunun triptofan adı verilen özel bir madde içerdiğini keşfetti. Triptofan, bir beyin hormonu olan serotonin gibi bir ruh hali güçlendiricisi olarak işlev gören hormonların üretimi için gerekli olan esansiyel bir amino asittir. Bu özellik muz kabuğunda bulunur.Anti-oksidanlar, üstün yaşlanma karşıtı faydalar sunar.Muz kabuğunun antioksidan özelliklere sahip fitokimyasal maddeler olan polifenoller ve karotenoidler bakımından zengin olduğu bulunmuştur. Muz kabuğundaki diğer bir antioksidanın 'lutein' olduğu, oksidatif stresi azalttığı ve cilt dahil çeşitli organlardaki serbest radikal hasarını nötralize ettiği bilinmektedir. Ancak luteinin aynı zamanda gözlere besinsel kalıcılık sağladığı da bilinmektedir. Muz kabuğu sadece maküler dejenerasyon ve katarakt risklerini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda zararlı UV ışınlarının gözlere zarar vermesini önleyerek gözlerdeki hücreleri serbest radikal hasarlarından korur.


Deri mobilyalarınızı ve gümüş eşyalarınızı, kimyasal parlatma sıvılarına doğal bir alternatif olarak muz kabuğuyla parlatın. Deri mobilyalarını temizlemek için olgunlaşmış bir muzun kabuğunun içini doğrudan deriye sürün. Ardından tüm ip parçalarını temizleyin ve pamuklu bir bezle parlatın.Muz kabuğunun iç kısmını yüzünüze uygulamak cildinizi aydınlatmanıza ve renklendirmenize yardımcı olabilir. Cildiniz kuru mu? Muz kabuğundaki vitaminler ve mineraller, nemi hapsederek kuru ve mat ciltten kurtulmanıza yardımcı olabilir. Sivilceniz var mı? Muz kabuğundaki enzimler sadece sivilcelerden değil, koyu lekelerden de kurtarabilir. Kırışıklıklarınız var mı? Sorun değil! Muz kabuğundaki antioksidanlar, cildin nemlenmesine ve esnekleşmesine gençleşmesine yardımcı olacaktır.



Muzun faydaları nelerdir?





Muz kabukları aynı zamanda zengin potasyum kaynaklarıdır ve etlerinden çok daha fazla çözünür ve çözünmeyen lif içerir. Diyet lifi sindirim ve bağırsak hareketlerini arttırır ve kan kolesterol seviyesini azaltabilir. Muz kabukları aynı zamanda vücuttaki serotonin düzeylerini artırır.Ayrıca muz cildi, gözü serbest radikallerden ve güneşten gelen UV ışınlarının zararlı frekanslarından koruyan güçlü bir antioksidan olan lutein içerir.Muz kabukları yemeye ek olarak, kaşıntıyı durdurmak, iltihabı azaltmak, siğilleri gidermek, kırışıklıkları gidermek, sivilceden kurtulmak, sedef hastalığını kontrol etmek ve cilt tonunu ve dokusunu iyileştirmek içinkullanılabilir.Muz kabuğu gözlerin altındaki koyu halkaları aydınlatmaya yardımcı olabilir. Beyaz lifleri kabuğundan çıkarın ve aloe jel ile karıştırın. Bu ikili göz altı torbaları ve halkaları tedavi etmeye yardımcı olacaktır.



Parmağınıza kıymıkmı battı ? Kıymığı çıkarmadan önce kıymığın battığı alana muz kabuğu yerleştirin. Muz kabuğu kıymığı yüzeye yakın hale getirecektir.Muz kabukları, şişme, kızarıklık ve yara izi gibi cilt tahrişini büyük ölçüde azaltabilir. Migreninizi tedavi etmek için doğal bir yol arıyorsanız, muz kabuğunu önerebiliriz.Muz kabuğunu dondurucuda 1 saat bekletin alnıza yerleştirin.Muz kabukları, kaşıntılı ciltler için mükemmel bir ilaçtır. Muz kabukları , magnezyum, C vitamini ve E vitamini gibi besinleri azaltan histamin içerir . Zehirli sarmaşık veya sivrisinek ısırıklarından kaşıntıyı hafifletmek için bir muz kabuğu kullanın.Aradığınız sağlık yararına bağlı olarak, ya muz kabuğunu doğrudan cilde uygulamanız gerekebilir ya da gerçekten kabuğunu tüketmeniz gerekebilir.Bu tuhaf gelse de, tamamen güvenli ve doğaldır.Muzları serin ve kuru bir yerde saklayın ve daima sıcaktan veya güneş ışığından uzak tutun. En iyi sonuçları elde etmek için taze bir muz kabuğu kullanın
 
Geri
Üst