Muz suyunun , muzlu sütün faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Muz suyunun , muzlu sütün faydaları
Muz dünyanın en popüler meyveleri arasındadır . Muz B3, B5, B6 ve C vitamini gibi vitamin bakımından zengindir. Bu vitaminlerin varlığı nedeniyle muz suyunun içilmesi vücuttaki bağışıklığı arttırır. Bu vitaminler ayrıca sinir sistemine çeşitli yararlar sağlar. Muzlu süt sağlık faydaları, daha iyi sindirimi destekleyen, beyin gücünü destekleyen, popüler bir diyet takviyesi, inmeyi önleyen, ruh halini iyileştiren ve mide ülserlerini hafifletmeyi içerir. Diğer faydalar vücuttaki toksinlerden kurtulmak, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin olmak, depresyonu hafifletmek, böbrek sağlığını desteklemek, kemikleri güçlendirmek, kolesterol seviyesini kontrol etmek, serbest radikallerle mücadele etmek, iyi kan basıncını korumak ve iyi bir vizyonu desteklemektir.


muz  süt.jpg








Muz iyi bir potasyum kaynağıdır. Potasyum, vazodilatatör görevi nedeniyle kan basıncını korumaya yardımcı olur. Bu nedenle, tek bir muzda yüksek miktarda potasyum (günlük gereksiniminizin yaklaşık % 10'u) sizi hipertansiyonun yanı sıra kalp krizi, felç ve aterosklerozdan korumanıza yardımcı olabilir.Yüksek seviyede triptofan ile birlikte yüksek potasyum seviyeleri, muz suyunu stres ve ankesiyete belirtilerini azaltabilen mükemmel bir duygudurum dengeleyicidir.Muz sütte dikkate değer magnezyum, manganez ve potasyum seviyeleri vardır. Potasyum gibi mükemmel bir elektrolit kaynağıdır . Potasyum ve sodyum gibi elektrolitler su dengesini sağlamak ve sinir sistemi iletişimini sürdürmek için dengeli kalması gerektiğinden , çok fazla potasyum kas fonksiyonunu da olumsuz yönde etkileyebilir .



Muzlar, bir lif türü olan pektin açısından zengindir.Diyet lifi, iyileştirilmiş sindirim dahil olmak üzere birçok sağlık yararları ile ilişkilendirilmiştir. Muz , önemli ve sağlıklı miktarda mineral ve vitamin içeren olağanüstü sağlıklı meyvedir. Şahane bir tada sahip olmanın yanı sıra genel sağlığınız için de faydalıdır.Muz, enerjinizi artırmanın yanı sıra yaşam standardını yükseltmek için daha iyi önerilen meyvelerden biridir.Harika bir atıştırmalık olmaktan başka, aşina olmamanız gereken diğer faydalar da var. Yapılan en son araştırmalara göre, kahvaltıda muz tüketmek, küçük çocuklar için çok faydalıdır çünkü muz, bellek gücünü arttırmak için iyi çalışır.Muz suyu, vitaminler, lifler ve potasyum ve magnezyum gibi mineraller gibi çeşitli besinlerle doludur. Bu nedenle, diyet programının çoğunda temel bir besin maddesidir.


Muz hem çözünür hem de çözünmez lifle yüklüdür.Yüksek lifli gıdalar kalbe iyi gelir. Potasyum, kalsiyum , manganez, magnezyum, demir, folat, niasin, riboflavin ve B6 gibi temel vitamin ve minerallerle yüklüdür . Bunların hepsi vücudun düzgün işleyişine katkıda bulunur ve sizi sağlıklı tutar.Bu yüzden, kalbinizi ve beyninizi sağlıklı tutmak için günlük olarak muz tüketmenizi öneririz. Muzlardaki yüksek demir içeriği nedeniyle , anemiden muzdarip olanlar için iyidir. Anemi, kandaki kırmızı kan hücrelerinin veya hemoglobin sayısının azaldığı bir durumdur. Bu, yorgunluğa, nefes darlığına ve solgunluğa yol açar. Ancak, her zaman söylediğimiz gibi bu ılımlılık anahtarıdır.

Muz suyu, lif, potasyum, manganez ve çeşitli vitaminler bakımından zengin olduğu için mükemmel bir besin takviyesi olarak kabul edilir. Muz suyu, bir diyet programında önemli bir rol oynar, hem kilo kaybı hem de kilo alımı için farklı hazırlama yöntemleriyle kullanılabilir. Zengin lif içeriğinden dolayı “mükemmel lif takviyesi” olarak da adlandırılabilir . Bütün gerekli besin maddeleri, vitaminler ve mineraller ile yüklüdür; muz sadece enerji seviyelerini arttırmaz, aynı zamanda vücudu birçok hastalığa karşı korur.Doğanın bu armağanını diyetinize eklemek, çok sayıda avantajı garanti eder. Ayrıca iyileştirici güçleri sayesinde sindirimi destekler ve sigaranın yan etkilerini azaltır.


Bu basit adımları izleyerek kendi muz sütünüzü yapabilirsiniz:

2 muz alın ve onları küçük parçalara ayırın
Doğranmış muzları 30 saniye 120 ml sütle karıştırın
Suya 2 çay kaşığı bal ekleyin
Tadını arttırmak için birkaç damla kakule veya vanilya özü ekleyin.


Muzdaki lif içeriği sayesinde, sindirimi destekleyen en iyi meyvelerden biridir. Muz suyu sağlıklı sindirimi teşvik eder. Kabızlık ve diğer mide rahatsızlıklarının giderilmesinde de yardımcıdır . Muz hafızayı güçlendirmek için harikadır ve bu yüzden muz suyu çocukların bilişsel yeteneklerini geliştirmek için tavsiye edilir. Meyve suyu çeşitli mineraller , vitaminler ve liflere sahip olduğundan kilo verme diyetinize dahil ediebilir. Muz sütün tüketilmesinin en önemli faydalarından biri, deneyimlerin inme şansını önemli ölçüde düşürmesidir. Muzdaki yüksek potasyum içeriğinden dolayı, daha az kalp komplikasyonuyla sonuçlanacak iyi bir kalp sağlığını garantiler. Meyve suyu, sükroz, fruktoz ve glukoz da dahil olmak üzere tüm doğal şekerleri içerir ve bu da kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Yani ruh halinizi iyileştirir.

Potasyum, uygun kalp işlevini sürdüren ve tansiyonunuzu düzenleyen önemli bir mineraldir. Muz gibi potasyum açısından zengin besinler, kan basıncınızı yükseltmede sodyumun (tuz) etkisini dengelemektedir. Bu, sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı ile birlikte kalp krizi ve felç riskini azaltır.Muzların potasyum içeriği de böbrek ve kemiklerinize fayda sağlar. Artan potasyum alımı , idrarda kalsiyum atılımını bastırır ve ağrılı böbrek taşlarını önler.Çoğumuz diyetimizde yeteri kadar lif almıyoruz. Sindirim sistemi boyunca yiyeceklerin rahatça ilerlemesine yardımcı olmak için lif gereklidir. Muzlar büyük bir diyet lifi kaynağıdır. Yukarıda bahsedilen yüksek potasyum ve B6 vitamini düzeylerine ek olarak, muzlar yüksek düzeyde C vitamini, magnezyum ve manganez içerir. Aynı zamanda diğer B vitaminlerinin çoğunun ve iyot, demir, selenyum ve çinko gibi az miktarda eser mineral kaynağıdırlar


Pek çoğumuz muz suyunun C vitamini , Vitamin B5 , Vitamin B6 ve Vitamin B3 gibi vitaminlerin en besleyici kaynaklarından biri olduğunu biliyoruz . Bu gerçek, muz suyunu iyi miktarda enerji elde etmek için olmazsa olmaz bir içecek yapar. Muz suyu, bir kişinin ruh halini sakinleştirmekten sorumlu olan serotonin üretiminde vücudu uyaran triptofan açısından zengindir. Muz suyunu düzenli olarak içmek stres geçiren bir kişinin sinir sistemini sakinleştirebilir . Muz, glikoz, fruktoz ve glukoz gibi üç doğal şekeri içerir. Bu şekerler enerji seviyesinde ani bir artış sağlayabilir. Muz süt vücutta daha serbest radikaller üreterek kronik rahatsızlığı önlemeye yardımcı olan zengin bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca, potasyum açısından zengin olması kalp sağlığına yardımcı olur.Muz suyunu düzenli olarak tüketmek, mide ülserinin iyileşmesi ve sigaranın yan etkilerini azaltabilir.


B6 vitamini, sindirimi destekler ve beyin performansını artırır. Ayrıca stresin azaltılmasına yardımcı olan yararlı hormonların üretimini de tetikler. Bu nedenle stresli olaylar yaşarsanız muzlu süt tüketmeniz önerilir.Araştırma ayrıca muz suyunun düzenli kullanımının stresli bir olayın ardından kalp krizi ve inme şansını azalttığını kanıtlamaktadır. Tuzun olumsuz etkilerini dengelemek için muz suyunda birçok yararlı bileşik vardır. Bu böbreğin işini yapmasını kolaylaştırır. Bu nedenle, böbrek sorunları yaşıyorsanız, her gün bir bardak muz suyu içebilirsiniz.Muz suyu ayrıca vücutta iyi kolesterol seviyelerini korumak için bir çözelti lif olan pektin içerir. Suda çözünebilir lifler HDL kolesterolü etkilemeden kötü kolesterol seviyelerini (LDL) azalttığından, bu meyve suyunu tüketmek sağlıklı bir kolesterol düzeyini düzenlemenin doğal bir yoludur.Çok miktarda antioksidanlar sayesinde muz suyu serbest radikallerin neden olduğu hasarı önlemek için harikadır. Muz, potasyumla dolu olduğundan böbrek sağlığını desteklemek için iyi çalışır. Muz suyunda genellikle B3, B5, B6 ve C vitamini gibi zengin bir vitamin kaynağıdır. Muz suyu, probiyotik bakterilerin üretimini artırır.Ek olarak, vücudu sindirim sistemi içindeki zararlı mikroorganizmalardan korur
 
Geri
Üst