Etiketler:
  1. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.693
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0

    Muzu ve patatesi yoğurtla yiyin kepekli makarnayı tercih edin!

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında zuzu65 tarafından paylaşıldı.

    [​IMG]
    Uzman Dr. Ayça Kaya, şişmanlıkla mücadelenin en etkili yolunun 'akıllı besinler' olarak nitelendirilen gıdaları tüketmek olduğunu söylüyor. Dr. Kaya, kalıcı kilo vermede son derece etkin bir rol oynayan akıllı besinleri ve şişmanlamamak için mutlaka uzak durulması gereken gıdaları sıraladı:

    DÜŞÜK ŞEKER İÇEREN BESİNLER:

    İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu kullanır. Glikozun kaynağı ise yiyeceklerle aldığımız karbonhidratlardır. Karbonhidratları kabaca basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olarak ikiye ayırırız. Basit karbonhidratlar, şeker yükü fazla olan yiyeceklerdir. Bunlar kan şekerimizi hızla yükseltir, bizi daha çok acıktırır ve daha çok yememize neden olur. Kompleks karbonhidratların içindeki şeker ise kana daha yavaş karışır ve bizi daha uzun süre tok tutar. Basit karbonhidrat ihtiva eden ve glisemik indeksi yüksek olan başlıca yiyecekler şeker, bal, reçel, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır. Zaman zaman bu besinleri tüketmek gerekir. Ancak bunları şeker oranlarını düşürerek yemek şarttır. Örneğin; muzu yoğurtla, patatesi de yine yoğurtla ve etle karıştırarak yemek bizi daha geç acıktırır. Kalıcı kilo vermede en sık başvurulması gereken başlıca kompleks karbonhidratlar ise; elma, armut, kivi, greyfurt, kiraz, çilek, kurubaklagiller, bulgur, esmer pirinç ve kepekli makarnadır.

    YÜKSEK LİF İÇERİKLİ BESİNLER:

    Yüksek lif içeren besinleri öğünlerimizde sık kullanmak, kalıcı kilo kaybında en büyük yardımcımız olur. Bu yiyecekler sindirim sistemimizde daha uzun süre kalır. Çiğneme hızımız bile, bu tür besinlerde daha yavaştır. Bunlar, bizi daha tok tutar. Lif oranı yüksek besinlerin şeker oranı düşüktür. Örneğin kabak, lahana, brokoli, ıspanak, kurubaklagiller, kepekli unlar çok iyi seçimlerdir. Bunlar, kabızlık sorunu olanlar için de iyi çözümlerdir.

    YAĞ ORANI YÜKSEK BESİNLER:

    Yağlı besinler, kilolar ile savaşta uzak kalınması gerekli grupta yer almaktadır. Yağ oranı yüksek kızartmalardan, milföy gibi hamurlardan, baklava gibi tatlılardan ve soslardan uzun vadeli olarak uzak durulmalıdır






    sabah.com
     
Muzu ve patatesi yoğurtla yiyin kepekli makarnayı tercih edin! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ÖSS öncesi patates yiyin tavsiyesi

    ÖSS öncesi patates yiyin tavsiyesi

    Pazar günü yapılacak ÖSS öncesi son taktikler verilirken Geçen yıl OKS'de tüm soruları çözerek birinci olan Fatih Özkan'ın 'patates tavsiyesi' uzmanlar tarafından da onaylanıyor. Fatih Özkan ”Sınava kısa süre öncesi çok çalışmak zarar bile verir. Ben üç gün kala çalışmayı bıraktım. Sınav öncesi haşlanmış patates yedim. Nişasta hafızayı canlı tutar. Yanınızda şeker de olsun” demişti. Uzmanlara...
  2. Sıcaklarda pamuklu giysileri tercih edin

    Sıcaklarda pamuklu giysileri tercih edin

    pamuklu giysiler pamuklu giysiler ne sağlar pamuktan giysi yapımı Pamuklu giysiler, teri emmesi ve vücuda uyumuyla yaz aylarında en çok tercih edilen giysilerin başında yer alıyor. Dermatologlar vücut sağlığı açısından pamuklu elbiselerin altın değerinde olduğunu belirtiyor. Tekstilciler ise yaz aylarında en çok pamuklu ürünlerin satıldığını kaydediyor. Yaz sıcaklarının kendini iyice...
  3. Bu Makarnayı Yiyin Acıkmayın

    Bu Makarnayı Yiyin Acıkmayın

    Acıkma hissini geciktiren makarna Gıda sıkıntısı çekilen Kuzey Kore'de, "acıkma hissini geciktiren" bir makarna türü geliştirildiği belirtildi. Kuzey Kore kendine yetecek besini üretemediği için dış yardıma bağımlı durumda. Japonya'da yayınlanan, Pyonyang yönetimine yakın olduğu belirtilen "Choson Shinbo" adlı bir gazetede yer alan haberde, Uzakdoğu...
  4. Karamelli Muz ve Kivi Kızartması

    Karamelli Muz ve Kivi Kızartması

    4 kivi , 2 muz , 1 yumurta , 4 çorba kaşığı mısır unu , 600 ml sıvı yağ. Karamel için: , 100 g toz şeker , 3 çorba kaşığı susam yağı , 1 çorba kaşığı susam. Servis için: , limon dilimleri , krema Kivileri soyun ve dörde bölün. Muzları soyun, ikiye böldükten sonra her bir parçayı tekrar uzunluğuna ikiye bölün. Yumurtayı bir kasede çırpın. Mısır ununu ilave edin ve yeteri kadar su ekleyerek...
  5. Kepekli saçlara veda edin!

    Kepekli saçlara veda edin!

    şampuana aspirin Bu yaşıma geldim hiç kepek sorunuyla karşılaşmadım:Dçok şanslıyım galiba.Hep aynı şampuanı kullanıyorum galiba ondan:DKepek konusunda dertli olanalr için bir öneri.Buyrunuz meleklerim. Kepek saç derisinde kapanan gözenekler şampuan artıkları stres gibi çeşitli faktörlerden dolayı oluşabilir. Her sorunun olduğu gibi saçlardaki kepek sorunun da tedavisi var. Üstelik...

Sayfayı Paylaş