Neden hamile kalmıyorum ?

Uzman SühaN

Administrator
Neden hamile kalmıyorum ?
Bir çok çift için, tekrarlanan girişimlere rağmen hamileliği sağlayamamak gerginliğe neden olabilir. Ancak unutulmamalıdırki sağlıklı bir çift için, her ay hamile kalma şansı sadece yüzde 25 tir. Dönemleriniz düzenli olabilse de, yaşam şekliniz , beslenmeniz gebe kalmayı zorlaştırabilir.Tek ya da bir arada birçok faktör hamile kalmamanıza katkıda bulunur. Stres, hipertiroidizm, kilo sorunları veya PKOS'unuz varsa, bu hormonlarınızı etkileyebilir ve hamile kalmayı zorlaştırır. Bazı alışkanlıklarınız ya da bağımlılıklarınız gebe kalmayı engelleyebilir. Çalışmalar, zayıf veya aşırı kilolu olmanın gebe kalma veya gebe kalma şansınızı azaltabileceğini söylüyor. Tiroid bozuklukları, düzensiz periyotlar, yetersiz kanama, aşırı kanama gibi problemlerle menstrüel siklusunuza zarar verebilir. Günlük olarak kullandığınız birçok şey sizi zararlı toksinlere maruz bırakabilir ve tüm bunlar hamile kalmanıza engel olacak bazı etkenlerdir. Makalemizin devamında hamile kalmaya engel durumlara değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




niye hamile kalamıyorum.jpg






Hormonal problemler, skarlı overler, prematür menopoz ve folikül problemleri ovulasyon bozukluklarına neden olur. Bir kadının normal yumurtlama döngüsüne müdahale eder ve yumurtlamayı tamamen durdurabilir. Kadın doğurganlığı yumurtlamadan (veya eksikliğinden) etkilenir. Düşük östrojen seviyeniz varsa , vücudunuzda azalmış FSH ( folikül uyarıcı hormon ) ve LH (luteinizan hormon) nedeniyle hamile kalmayabilirsiniz . Bu hormonların ikisi de gebe kalmak için gereklidir. Düzensiz adet döngüsüne ve erkek hormonlarında artışa neden olabilen polikistik over sendromu, kadınların yaklaşık yüzde 5 ila 10 unu etkilemektedir ve kadınların yumurtlamadığı en yaygın nedenlerden biridir. Ayrıca, aşırı kilolu, obez veya düşük kilolu olmakla birlikte tiroid dengesizliğine sahip olmak yumurtlamayı etkileyebilir.



Erkek faktörü infertilitesi, infertilite vakalarının üçte birinden sorumludur. Eşiniz aşırı kilolu, obez veya sigara içiyor ise, hamile kalma şansınızı etkileyebilir. Kilo vermek ve sigarayı bırakmak önemlidir. Sağlıklı yumurtalara sahip olamama hamile kalmanızı engelleyebilir. Sabit sayıda yumurtayla doğuyorsunuz, ancak yaşlandıkça yumurtalarınızın sayısı ve sağlığı da azalır. Yumurta sağlığının optimize edilmesi anahtardır, bu yüzden sağlıklı bir kilo alınız ve eğer sigara içiyorsanız, bırakın. Endometriozis, uterus kavitesinin astarının karın boşluğunda ortaya çıkmasına neden olan, ağrılı dönemlere, ağır kanamaya ve kadınların yüzde 30 ila 50'sine infertiliteye neden olabilen bir hastalıktır. Bu durumda hamile kalmak istiyorsanız tedavi olmanız gerekiyor. Fallop tüpleri tıkandığında veya hasar gördüğünde, infertilitenin yaklaşık yüzde 35 ini oluşturan tubal faktör oluşur. Tubal faktör infertilitesi, bir önceki ameliyat, endometriozisten kaynaklanabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, özellikle klamidya, yıllar sonra tubal faktör infertilitesine neden olabilir.




Bazı insanlar daha fazla ilişkiye girmenin gebe kalmaya neden olabileceğine inanırlar. Ancak bu her zaman doğru olmayabilir. Sık ilişki bir erkeğin spermini azaltmayacak olsa da, yorgunluk, baş dönmesi, halsizlik ve sık idrara çıkma gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu durumda bereketli günlerinizde ilişki mümkün olamayabilir. Ve bir çift olarak gebe kalma fırsatını kaybedersiniz.Spermi güçlü ve yoğun tutmak içinde ilişkiyi kısıtlamayın. Ovülasyon günlerine yakın ve ovülasyon gününde birlikteliğe özen gösterin.. Düzensiz periyotlarınız varsa veya doğurganlık dönemlerinizi izlerken problem yaşıyorsanız, bir yumurtlama kiti kullanın. Sonuç ovulasyonun bir veya iki gün içinde ortaya çıktığını gösteriyorsa, bu süre zarfında ilişkiye girin.



Bir kadının yaşı, hamile kalma ve sağlıklı bir bebek sağlama yeteneğini etkileyen en önemli faktördür. Bu nedenle, doğurganlık tedavisine ne zaman başlayacağınıza karar vermede yaşınız çok önemlidir.Kısırlık sadece kadına bağlı değildir. . Hem kadında hem de erkeklerde infertiliteye neden olan sorunlar olabilir. İnfertilite vakalarının yaklaşık üçte biri kadına bağlı gerçekleşmektedir.. Doğurganlık problemlerinin üçte biri, erkeğe bağlıdır . Diğer olgular ise erkek ve kadına bağlı veya bilinmeyen problemlerden kaynaklanır.



Bir kadının yaşı, doğurganlığını etkileyen en önemli faktördür. Kadınlar sabit sayıda yumurta ile doğarlar ve yaşlandıkça yumurtalarını azalır. Bir kadının doğurganlığı 30 ların başında azalmaya başlar ve 35 yaşına kadar yaklaşık % 40 düşmüştür. 40 yaşına gelindiğinde bir kadının doğurganlığı daha da düşmüştür. Ek olarak, kadın yaş endometriozis gibi durumlar da doğurganlığı etkileyebileceği bir düzeye kadar ilerleyebilir . PCOS, adet ve yumurtlama döngüleri ile sonuçlanan bir hormon dengesizliğidir. Anovülasyona bağlı infertilitenin en sık nedenidir . PKOSlu kadınlar düzensiz dönemler, fazla kilo (özellikle karın bölgesinde), yüz ve vücutta aşırı tüy, akne ve erkek tipi kellik gibi ek semptomlara sahiptir. İnfertil kadınların% 30 unun PKOS lu olduğu tahmin edilmektedir. Endometriozis, yumurtalıklara zarar vererek doğurganlığı etkileyebilir, böylece yumurtlama gerçekleşemez. Benzer şekilde, fallop tüplerinin içerisine hasar ve / veya tıkanmalar yumurtanın rahmine olan yolculuğunu engelleyebilir



Bir doktora gitmeden önce ne kadar süre denemeliyim?



İlk adım, bir jinekoloğa danışmaktır. Bir jinekolog doğurganlığınızı değerlendirmenize yardımcı olabilir ve doğurganlık tedavileriniz gibi yaşam tarzı değişiklikleri veya tedavi seçenekleri aracılığıyla doğurganlığınızı optimize edebileceğiniz yolları tanımlayabilir. Birlikte, hangi faktörlerin konuya katkıda bulunabileceğini değerlendirebilir ve denemeye devam edip etmeyeceğinizi veya bir uzmana danışmanız gerekip gerekmediğini belirleyebilirsiniz.


Doğum kontrolünü kullanmadan bir yıllık düzenli cinsel ilişkiye girdikten sonra hamile kalmadınız.

35 yaşın üzerindeyseniz ve 6 aydır doğum kontrolünü kullanmadan düzenli cinsel ilişkiye girdikten sonra hamile kalmadınız

Adet döngüsünüz düzenli değildir.

Siz veya eşinizin bilinen bir doğurganlık probleminiz var.



Kısırlık hamile kalmakta zorluk çekmenizdir. Kadınlarda ve erkeklerde doğurganlık sorunları olabilir ve birçok sebebi olabilir. Genellikle 1 yıl veya daha fazla denemeden sonra hamile kalmazsanız veya birden fazla düşük yaptıysanız infertilite tanısı alırsınız . İnfertilitenin birçok olası nedeni vardır. Kısırlık konusunda uzmanlaşmış bir doktora görünmek, doğurganlık sorunlarınıza neyin yol açtığını belirlemenize yardımcı olabilir. Bazen kısırlık için bilinen bir neden yoktur - buna açıklanamayan infertilite denir. Bir erkeğin doğurganlık konusunda zorluk çekmesinin birçok nedeni vardır. Neyse ki, bir kez teşhis edildiğinde, bu nedenlerden bazıları tedavi edilebilir. Bir çok doğurganlık problemi sperm bozukluğu ile ilişkili olabilir. Spermin sağlıklı olup olmayacağını belirlemede çeşitli faktörler rol oynar:


sperm sayısı (sperm sayısı)

sperm motilitesi (hareket etme yeteneği)

ileri ilerleme (hareket kalitesi)

sperm boyutu ve şekli




Bu faktörlerin herhangi birinde bir eksiklik doğurganlık zorluklarına neden olabilir. Sperm sayımı önemli olmakla birlikte, sperm motilitesi ve ileriye doğru ilerleme, yumurtayı dölleyen sperm olasılığını belirlemede daha da önemli görünmektedir. Düşük sperm sayısına rağmen, yüksek kaliteli spermi olan birçok erkek hala verimli olabilir. Yaşlanmanın erkek doğurganlığına etkisi açık değildir; Ancak, kanıt bir faktör olabileceğini büyüyor. Genel olarak, bir erkeğin sperm kalitesi 35 yaş civarında azalmaya başlar. Ayrıca sperm motilitesi de yaşla birlikte azalabilir. Döllenme oranları genellikle 39 yaşın altındaki erkekler için% 60'ın üzerindedir, ancak bu yaşın üzerindekiler için oranlar yarıdan biraz fazladır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar , spermin üreme yolu boyunca taşınan kısımlarına zarar verebilir. Varikosel, erkek infertilitesinin en sık rastlanılan nedenlerinden biridir. Varikosel, sperm üretimini engelleyebilecek bir testis etrafındaki bir varisdir. Normal erkeklerin yaklaşık % 15 inde ve infertil erkeklerin yaklaşık % 40 ında, çoğunlukla sol tarafta veya aynı anda her iki tarafta bulunur. Kanser tedavilerinde kullanılan ilaçlar dozaja bağlı olarak, kemoterapi ve radyasyon doğurganlık sorunlarına katkıda bulunabilir. İmmünolojik bozukluklar da kısırlık yapabilir. Retrograd ejakülasyon, çoğu sperm vajinaya ve kadın üreme sisteminin geri kalanına ulaşmadığı için, bir çiftin infertiliteye sahip olmasına neden olabilir. Erektil disfonksiyon kısırlığa nedne olabilir. Zirai ilaçlar, radyoaktivite, X-ışınları ve elektromanyetik veya mikrodalga emisyonlarına maruz kalmak sperm anormalliklerine yol açabilir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı da insanın doğurganlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Vazelin veya vajinal kremler gibi ilişki sırasında kullanılan bir çok yağlayıcı maddenin sperm kalitesi üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu gösterilmiştir.
 
korunmadığım halde neden hamile kalamıyorum
2. çocuğa neden hamile kalamıyorum
herşey normal neden hamile kalamıyorum
hamile kalamayanlara tavsiyeler
düzenli adet olan kadın neden hamile kalamaz
neden hamile kalınmaz
düzenli adet görüyorum ama hamile kalamıyorum
8 aydır hamile kalamıyorum ne yapmalıyım

Yayınlamış olduğunuz makalede kısırlığa dair olası nedenler listelenmiş Bu faydalı bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. Kısırlık kadına erkeğe yada her ikisine bağlı olabiliyor. Nedeni olduğu gibi nedensiz kısırlıkta olabiliyor. Çiftlerin çoğu düzenli ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamıyor. Bu uğraş bir yılı aşıyorsa altta yatan bir neden olabilir. Çiftlerin en kısa zamanda bir doktora görünmeleri faydalarına olur. Tabi kısırlık tanısı almadan önce çiftler yaşamlarını gözden geçirmelidir. Sağlıklı besleniliyormu, kötü alışkanlıklar varmı, kaç günde bir ilişki oluyor, yumurtlama günleri dikkate alınıyormu, ilişki esnasında her hangi bir yağlayıcı vs kullanılıyormu. Çünkü bunlar hamile kalmanıza engel olabilir. gebelikle ilgili çok faydalı bilgiler melekler mekanında mevcut . Özellikle şu kategoriyi mutlaka inceleyin -- > GEBELİK hamile kalmaya yardımcı bir çok bilgiyi verdiğim linkte bulabilirsiniz.
 
bizde 17 yıldır evliyiz çocuğumuz yok eşimde ve bendede sorun yok yinede bebeğimiz olmuyor öyle üzülüyorumki Allah başka acı vermesin ama çok zor bir durum . benim gibi uzun yıllar hamile kalmayan sonrası gebelik süprizi yaşayan varmı aranızda acaba
 
Canım üzülme inan bu devirde evladının olmaması daha hayırlı . Evladın yoksa bir derdin evladın varsa bin derdin var . Geçen tik tok uygulamasında 20 yıl sonra hamile kalan kadının sevincine şahit oldum elbetteki çok uzun süre bekleyip sonradan gebe kalan kadınlar var moralini yüksek tut Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah.
 
Geri
Üst