Nefes darlığı için burun estetiği yaptıran kadınlar

Nefes darlığı için burun estetiği yaptıran kadınların bilmesi gerekenler



nefes_darligi_baska_hastaliklarin_habercisi_olabilir_h8136.jpg


Burunun orta bölmesi olan septumun eğri olması nefes alıp vermeyi zorlaştırır. Septumun eğri olması bazen doğuştan bazen de travmatik meydana gelebilir. Bu eğrilikler dışarıdan bakıldığında burunda yamukluk gibi anlaşılacağı gibi bazen ancak muayene ile anlaşılması mümkün olacak kadar gizli olabilir.
Septorhinoplasty ameliyatında burun estetiği ile beraber nefes darlığı problemi de ortadan kaldırılabilir. Bu burun ameliyatı ile birlikte,



Burundan nefes alma problemlerini çözmeye yönelik girişimler yapılabilmektedir. Nefes darlığı (septorhinoplasty) ameliyatları bayanlarda 17, erkeklerde 18 yaşından itibaren uygulanabilir. Bunun sebebi, vücudun anatomisinin gelişmesini tamamlamış olması gerekmesidir.
Ameliyat genel anestezi altında yapılacağı için herhangi bir ağrı sızı hissetmezsiniz.

Burun ameliyati kaç saat sürer ?

Ameliyat, burundaki problemin yoğunluğuna göre değişmekle beraber ortalama 2 - 3 saat sürer.
Ameliyat, burun içinden yapılır ve burun içine ufak dikişler atılır. Atılan dikişler birkaç gün sonra kendiliğinden düşer.
Ameliyat sonrası hastanede kalmanız gerekebilir ancak bu en çok bir gecedir. Ameliyattan sonra burun üzerine tamponlar konulur. Split takılır. Ameliyat sonrası kayda değer ağrı olmaz ancak ufak ağrı sızılar için ağrı kesici ilaçlar kullanmanız gerekebilir.
Septorhinoplasty nefes darlığı ameliyatlarında buruna içerden müdahale edildiği için burnun dış yüzünde herhangi bir kesik veya iz oluşmaz. Ancak morluklar ve şişlikler oluşabilir.

Burun ameliyatı sonrası şişlikler morluklar ne zaman geçer ?

Morluklar ortalama 1 hafta içinde yok olur. Şişlikler ise ortalama 15 gün sonra inmeye başlar ve burun şekline en yakın hale gelir. Geriye kalan şişliklerin inmesi ve burnun tam olarak oturabilmesi için 3 ilâ 6 ay zamana ihtiyaç vardır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benim sağ burun kemiğimde eğrilik var geceleri uyurken nefes almakta zorlanıyorum ve sabaha kadar ağzım açık yattığım için sürekli boğuz kuruluğu yaşıyor ve sonucun da faranjit oluyorum doktorum ameliyat olmamı önerdi ama korkuyorum çünkü çevremde burun kemik eğriliği ameliyatı olanların bazıları memnun olsada bazıların nefes almasında bir değişiklik olmadı kararsız kaldım olup olmama konusunda...
 

Ecem ;)

Aktif Üye
Üye
Nefes darlığı için burun estetiği yaptıran kadınlar
benimde daha önce nefes almamda problem vardı. Nedeni kronikleşen iltihaptı. Durumu estetik ameliyat olarak atlattım.Hem burnum şekillendi hemde çok rahat nefes alıyorum.Ayrıca daha önce koku pek almazdım.Ameliyat sonrası 50 metreden kokuyu hissedebiliyorum.
 
Geri
Üst