nesli tükenen 12 hayvan türü

büşra.shid

Yeni Üye
Üye
nesli tükenen 12 hayvan türü
nesli tükenen 12 hayvan nesli tükenen hayvanlar neler nesilleri neden tükeniyor hayvanların nesillerinin tükenmesi hakkında bilgiler bilinmeyenler
Değişen yaşam koşulları küresel ısınma ve bilemediğimiz bir çok etken hayvanların yaşam alanlarındaki koşulları değiştirdiğinden populasyonlarda doğal bir üreme azalışı,rekabet,göç sonucu nesil tükenmesi gibi durumlar ortaya çıkıyor.Tabi bunları dışında kaçak avlanma,orman tahripleri gibi beşeri nedenler de bu içler acısı duruma bizlerin katkısı(!)

Arakan Orman Kaplumbağası
Arakan orman kaplumbağası, Myanmar'daki Arakan tepelerinde en ender rastlanılan türlerden biridir. Günümüzde yalnızca 10 ila 20 Arakan orman kaplumbağası yaşamaktadır. Nesillerinin tükenmesinin en büyük sebebi tıbbi değerlerinin olduğu düşüncesiyle insanlar tarafından avlanmaları ve kocakarı ilaçlarına katılmalarıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,2,con-a8.jpg



Pernambuco Cüce Baykuşu
Pernambuco cüce baykuşu Brezilya'daki Pernambuco'da yaşamaktadır. Dünya üzerinde 50'den az kalmış olan kuşun neslinin tükenmesinin sebebi yaşama alanının tahrip olmuş olmasıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,3,con-3e3.jpg



Bodur Zeytuni Aynak
Bodur zeytuni aynak, Sao Tome and Principe adalarında yaşamaktadır. Dünya üzerinde 50 adet kalmış olan kuşun neslinin tükenmesinin sebebi yaşama alanının tahrip olmuş olması ve insanlar tarafından avlanmasıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,4,con-28c.jpg


Körfez muturu (Kaliforniya Muturu)
Körfez muturu, Kaliforniya Körfezi'nde yaşamaktadır. Gözlerinin ve ağzının çevresinde geniş siyah halkalar vardır. Bu canlıdan dünya üzerinde yalnızca 300 tane kalmıştır. Neslinin tükenmesinin sebebi klorlu böcek ilaçları, depresyon ve tatlısu akımının azalmış olmasıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,5,con-37b.jpg


İki Hörgüçlü Deve
İki hörgüçlü deve, kuzeydoğu Asya'nın bozkırlarında yaşamaktadır. Bu büyük, geviş getiren canlının adından da anlaşılacağı gibi iki hörgücü vardır. İnsanlar tarafından yetiştirilen iki hörgüçlü develer olsa da, bu canlılardan yabani doğada yalnızca 100 ila 200 adet kalmıştır. Neslinin tükenmesinin sebebi evcilleştirme ve nüfusun düşmesidir.


nesli-tukenen-12-hayvan-turu,6,con-17a.jpg


Güney Afrika Tavşanı
Güney Afrika tavşanı, Güney Afrika'daki Karoo Çölü'nün birkaç yerinde yaşamaktadır. Geceleri avlanan bu hayvan türünün nesli tükenmek üzeredir. Bunun sebebi ise nüfusun azalmasıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,7,con-2b5.jpg



Brezilya Tarakdişi
Brezilya, Paraguay ve Arjantin'de yaşayan Brezilya tarakdişinin uzun, sivri köşeli gagasında dişe benzeyen uçlar vardır. Dünya üzerinde yalnızca 250 tane kalan bu su kuşunun nesli tükenmek üzeredir. Neslinin tükenmesinin sebebi yaşama alanının tahrip olmuş olmasıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,8,con-21d.jpg


Mavi Boyunlu Ara Papağanı
Mavi boyunlu ara papağanı Bolivya'da, özellikle merkezin kuzeyindeki küçük bir bölgede, yaşamaktadır. Genellikle savanlarda ve palmiye ağaçlı adalarda bulunurlar. Bu türün dünyadaki şu anki sayısı 250 ila 300'dür. Mavi boyunlu ara papağanının neslinin tükenmesinin sebepleri evcil hayvan ticareti için kaçırılmaları ve yaşama alanının tahrip edilerek yerine otlaklar yapılmasıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,9,con-2e3.jpg


Sumatra Gergedanı
Sumatra gergedanı, Sumatra'da yaşayan, dünyanın en küçük gergedan türüdür. Çin kocakarı ilacı yapmakta kullanılan çok değerli iki boynuzu bulunmaktadır. Günümüzde dünyada yalnızca 300 adet kalan bu gergedanların neslinin tükenmesinin en büyük sebebi boynuzları için kaçak olarak avlanmasıdır. Diğer bir sebep ise yaşama alanının yitimidir.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,10,con-8d.jpg


Hirola
Hirola, Kenya ve Somali'deki kurak, çimenlerle kaplı arazilerde yaşamaktadır. Gözlerinin altında büyük prepreoküler keseler olduğu için "dört gözlü antilop" olarak da bilinmektedir. Gündüzleri avlanan bu canlıdan dünya üzerinde 500 ila 1200 adet kalmıştır. Neslinin tükenmesinin sebepleri aşırı kuraklık ve sığırlarla rekabete girmesidir.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,11,con-3cf.jpg


Cüce Su Aygırı
Cüce su aygırı Güney Afrika kökenli bir hayvandır. Genellikle ormanlarda ve bataklıklarda yaşar. Geceleri avlanan bu canlıdan dünya üzerinde 3,000'den az kalmıştır. Neslinin tükenmesinin sebepleri arasında yaşam alanı yitimi, kaçak avlanma ve doğal avcılar vardır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,12,con-38e.jpg


Dev Panda
Çin asıllı olan dev panda sıra dağlarda ve alçak bölgelerde yaşamaktadır. Günümüzde doğada 2,000 ila 3,000 panda kaldığı bilinmektedir. Neslinin tükenmesinin sebepleri yaşam alanı yitimi ve çok düşük doğum oranı olmasıdır.

nesli-tukenen-12-hayvan-turu,13,con-48.jpg


Her canlı ekosistem içinde belli bir yer alır.Herhangi birisinin yokluğu enerji zincirini,besin piramidini bozar ve dolayısıyla ortaya dünyanın coğrafi biyolojik düzeni aleyhinde olaylar gerçekleşir.Dünyamıza karşı sorumluluklarımız olduğunun farkında olup içinde barındırdığı her türlü canlı cansız etmene karşı duyarlı olalım melekler..
 
Geri
Üst