1. *BEYZA*

    *BEYZA* Administrator Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    16.336
    Beğenilen Mesajlar:
    2.405
    Ödül Puanları:
    113

    Nohutla yoğurt mayalamayı denedinizmi?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında *BEYZA* tarafından paylaşıldı.

    Bir çoğunuz yeni duyacaksınız bu mayalama yöntemini.Nohutla yoğurt mayalama.Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu mayalama şekli ayrıca helal olduğu için çok tercih ediliyor.Çcuklarınız için çok sağlıklı ve faydalı olan nohutla yoğurt mayalama işlemini detaylarıyla sizlere sunuyoruz..


    < Konu Resmi..>





    Önce sağlıklı olduğuna inandığımız sıcağa yakın ılık 2 bardak sütün içine 30 tane nohut konur, kavanozun kapağı kapatılır ve sıcak tutacak kazak, havlu, battaniye gibi bir şeyle sarılır ve 24 saat kadar oda sıcaklığında bekletilir.24 saatin sonunda süzgeç veya temiz tülbentle süzerek nohutları ayırın ve atın. Süzgeçte kalan yoğurdumsu çökelti kullanacağımız maya oluyor. Sütle ezilerek bir litrelik kavanoz süte maya olarak yetiyor. Bunu normal maya gibi kullanıp ılık süte katalım ve yoğurdumuzu mayalayalım.


    Bu İşlem İçin
    1,5 Su bardağı süt.
    20 Adet çiğ nohut.


    Hazırlanışı

    Akşamdan 20 adet nohutu yıkayıp kavanozun içine koyalım Üzerine yoğurt mayalayacağımız sıcaklıktaki 1,5 su bardağı ılık sütü (serçe parmağımızı süte batırdığımızda yanmayacak) ekleyelim.Kavanozun ağzını kapatıp bir beze yada havluya sararak varsa kalorifer peteğinin üzerine yoksa sıcak su torbasının yanına sıcak bir ortama 12-13 saatliğine bırakalım(akşam 9’da sarıp koydum sabah 10’da açtığımda kalıp gibi tutmuştu)


    12-13 saat sonra yoğurt kıvamına gelen sütü süzgeçten süzerek nohutları çıkaralım artık mayamız hazır.Doğal mayamızı 1 seferlik çok kullanacağız Yarım litrelik yada 1 litrelik bir sütü mayalayacağız daha sonraki 2, 3, 4′ üncü mayalama için normal yoğurt mayalarken kullandığımız yoğurt miktarı kadar kullanacağız.


    Doğal mayamız’la ilk yoğurdumuzu yapalım 500 gramlık kavanoza ılık sütü koyalım sütün birazını mayaya karıştırarak katalım(sıcaklığı eşitlemek için)sütle karıştırdığımız mayayı kavanoza ilave edip kapağını kapatalım bir beze yada havluya sararak 6,7 saat sarılı olarak bırakalım 6,7 saat sonra açıp ister hemen ister biraz dolapta dinlendirdikten sonra kullanalım.
     
  2. Sevimli cadı

    Sevimli cadı Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2016
    Mesajlar:
    1.182
    Beğenilen Mesajlar:
    152
    Ödül Puanları:
    63
    Ya ben ev yoğurduna bayılıyorum ama nedense beceremiyorum. Her yaptığımda sulanıyor.Kalıp gibi sert olsun istiyorum olmuyor.Bunun için ne yapabilirim acaba ?
     
Nohutla yoğurt mayalamayı denedinizmi? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Nohut

    Nohut

    Güçlükle elde edilen mala, zorluk ve çetinliğe delalet eder.Rüyada nohut görmek, bugünlerde iyi bir iş haberi alacağınıza işarettir. Rüyada nohut görmek, yakınlarda güzel bir haber alacağınıza yorumlanır. Rüyada nohut zorlukla kazanılan paradır. Rüyada bir yerden nohut aldığını görmek parayla ilgili bir söz vererek güç durumda kalır. Nohut yediğini görmek para kazanmak demektir. Güçlükle...
  2. nohut

    nohut

    (Kichererbse / Pois chiche / Chickpea / Cicer arientinum) Yemeklik baklagillerden bir bitki. Derin bir kazik köke sâhiptir. Toprak içinde 50-60 cm kadar derine gidebilir. Fazla yankökü vardir. Bunlar toprak yüzeyine yakin olup, böbrek seklinde nodoziteler (yumrular) ihtivâ eder. Gövdenin topraga yakin yaprak koltuklarindan meydana gelen çiçek saplari, çiçekleri tasir. Çiçek beslidir ve beyaz,...
  3. Nohut

    Nohut

    (Kichererbse / Pois chiche / Chickpea/ Cicer arientinum) Yemeklik baklagillerden bir bitki. Derin bir kazik köke sâhiptir. Toprak içinde 50-60 cm kadar derine gidebilir. Fazla yankökü vardir. Bunlar toprak yüzeyine yakin olup, böbrek seklinde nodoziteler (yumrular) ihtivâ eder. Gövdenin topraga yakin yaprak koltuklarindan meydana gelen çiçek saplari, çiçekleri tasir. Çiçek beslidir ve beyaz,...
  4. Nohut Salatası

    Nohut Salatası

    Malzemeler 250 gram yoğurt 1 diş sarmısak 1 adet soğan 1 demet maydanoz 10 adet küçük domates 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı Nohutları bol suda 3-4 saat ıslatın. Tuz ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 1 saat orta ateşte haşlayın. Soğumaya bırakın. Sarmısağı ve soğanı soyun. Soğanı ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maydanozun...
  5. Evde Lezzetli Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları

    Evde Lezzetli Yoğurt Mayalamanın Püf Noktaları

    Yoğurt, atalarımızın bize bıraktığı en lezzetli ve sağlıklı miras olabilir. Bu mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için, evde yoğurt mayalamanın inceliklerini bilmek gerekir. Son zamanlarda, hazır yoğurtlar hakkında çıkan haberlerde görüldükçe, evde yoğurt yapmanın şart olduğu bir kez daha anlaşılacaktır. Yoğurt, bir parça yoğurdu maya olarak kullanarak yapılır. Sütü yoğurt haline...

Sayfayı Paylaş