Öncelikle böylesine hayırlı bilgileri öğrenmemize vesile olduğun için seni yürekten tebrik ediyor ve Allah razı olsun diyorum canım🙂
Benim sorum şu; Namaz kılarken, namaz dualarından birini unutunca, o anda namaza devam mı etmeli, yoksa selam verip duayı ezberlemeli mi? Ya da duanın yazılı olduğu kitabı seccadenin karşısına koyup, o duanın okunacağı yerde, kitaba bakarak namaz kılınmalı mı? 🙂
canım rüyacım sorun tam olarak ne yani namazda unutunca o an napmalıyızmı diyosun? veya duayı bilmiyorum ama o dua namazda okunması gereken bi dua onu ezberlemelimiyimmi diyosun? ona göre cvblıyayım 😀
bu durumda sevih secdesi gerekli canım😀 sevih secdesini bilmiyosan için bilgi vereyim..sevih secdesi "yanılma ve unutma secdesidir"Mesela; Vitir namazında Kunut dualarını unutmak, Fatiha'dan sonra zamm-ı sure okunması gereken yerde zamm-ı sureyi okumadan rükûa gitmek, birinci tahiyyâta oturmayı unutmak, namazda secde ayeti okunduğu zaman secde etmemek gibi durumlarda vacip terk edildiği için sehiv secdesi gerekir.
sevih secdesi kılınışı;
Son oturuşta yalnız "Tahiyyat" okuduktan sonra iki tarafa selam vereceksin. Ondan sonra "Allahu Ekber" diyceksin secdeye varılıp üç kere " Sübhane Rabbiye'l-alâ " okuyacaksın. sonra "Allahu Ekber" diyerek kalkacaksın. Bir tesbih miktarı duraklamadan sonra tekrar "Allahu Ekber" deyip ikinci secdeye varacaksın. Yine üç kez " Sübhane Rabbiye'l-alâ " okunduktan sonra "Allahu Ekber" diyrek kalkıp ve oturacaksın. Tahiyyat, Salli-Barik ve"Rabbena atina" okunup önce sağ tarafa sonra da sol tarafa selâm vereceksin.
Benim unutupta ezberlediğim ve namaz başında yine unuttuğum süre bu işte😕 Ne yazık değil mi, şaytan iş başında😕
Peki ben sana "Tahiyyat Süresi"ni unuttum desemBenim unutupta ezberlediğim ve namaz başında yine unuttuğum süre bu işte😕 Ne yazık değil mi, şaytan iş başında😕
Verdiğin bilgiler için sonsuz teşekkürler Asiruki. Allah razı olsun ve hayatın boyuncada yardımcın olsun tatlım![]()

rüya canım sana tahiyatla ilgili çok güzel bişey anlatıcam bence ozaman unutmassın bu duayı çünü çok güzel bi fazileti vvar😀 hatta ben bunu konu olarak açarım sitede öğrenmiş olsun![]()