Oyun Alanında Güvenlik

zuzu65

Yeni Üye
Üye
Oyun Alanında Güvenlik
.
Oyun Alanında Güvenlik

Oyun alanları neşelidir. Çocuğunuz yeteneklerini açığa çıkarma, test etme ve diğer çocuklarla karşılaşma fırsatı bulur. Fakat bunun yanında oyun alanları tehlike de olabilir. Birçok çocuk oyuncaklardan düşünce canını yakar.

Güvenlik Kontrolü ;
Oyun alanına gitmeden önce çocuğunuzu kontrol edin. Çocuğunuzu boğabilecek her türlü malzemeyi ondan alın.
Çocuğunuz oynamaya başlamadan oyun sahasını kontrol edin. Yumuşak, kalın ve lastik yerleri araştırın. Bu yerler çocuğunuz düştüğünde onu korur. Eğer oyun alanı böyle yumuşak ve kalın bir yüzeye sahip değilse, çocuğunuzu yere yakın, yüksek olmayan, oyuncaklarla oynatın.
Çocuğunuzu yakından takip edin. Oyuncaklardan aşağıya düşmesine engel olacak kadar yakın durun.

Oyun Alanına Gitmeden Önce :
Çocuğunuzu onu boğabilecek malzemeler açısından kontrol edin. Çocuğunuzun elbiselerinde bulunan ipleri ve bağları üzerinden alın. Kışın eldivenleri tutturmak için ip yerine klips kullanın. Çocuğunuzun atkı eşarp yerine boynunu sıcak tutacak boyunluk giydiğinden emin olun. Çocuğunuzun oyuncakların üzerinde atlama ipi ve bisiklet kaskı ile bulunmasına müsaade etmeyin.

Oyun Alanını Çocuğunuz Oynamaya Başlamadan Kontrol Edin :
Lastik veya kalın yer kaplaması olan oyun alanlarını kirli ve çim satıhlı alanlara tercih edin. Yer yumuşak lastik şilteli veya bol kumlu, ince çakıllı veya tahta talaşlı olmalı. Bu çocuğunuz düştüğünde onu korur. Oyun alanınızda yüzey kalın ve yumuşak değilse, çocuğunuzu yüksek olmayan oyuncaklarda oynatınız. Çocuğunuzu yakından takip edin.
Çocuğunuzun bir oyuncağı kullanmasına müsaade etmeden önce, oyuncağın onun düşmesini engelleyecek tutamaklara, bariyere ve trabzana sahip olduğundan emin olun.
Çocuğunuzun kafasının veya boynunun sıkışacağı yerleri kontrol edin. Boşluk belki çocuğunuzun gövdesinin sığacağı kadar geniş olabilir fakat kafası veya boynu kısılabilir. Bu çocuğu boğabilir. Kontrol edilecek aralıklar kaydırak merdivenlerini ve trabzan aralıklarını da içerir ve güvenli aralıklar 9 cm. den küçük veya 22.5 cm.den büyük aralıklardır.
Kırık cam, çöp, keskin kenarlar ve ucu çıkmış vida açısından kontrolünüzü yapın.

Çocuğunuzu Yakından Gözetin :
Çocuğunuzu yüksekliği 1.5m. den fazla olan oyuncaklardan uzak tutun. Bu yükseklik birçok yetişkinin ulaşabileceği bir yüksekliktir. Çocuğunuzun bundan daha yükseğe çıkmasına müsaade etmeyin.
Çocuğunuz tırmanırken, salıncakta sallanırken yerden yüksek oyuncaklarda oynarken hemen onun yanı başında olun. Onun düşüşüne engel olabilmelisiniz.
Çocuklarınızı büyük çocuklar için yapılmış oyuncaklardan uzak tutun. Oyun alanları genel olarak iki yaş gurubu için oyuncaklara sahip olur; 5 yaşından küçük çocuklar, 5-12 yaş arası çocuklar. Eğer çocuğunuz oyuncağa tırmanmak için sizin yardımınıza ihtiyaç duyuyorsa, o oyuncağı kullanmamalı. Bu büyükler için yapılmış demektir.

Çocuğunuza Oyun Alanı Güvenlik Kurallarını Öğretin :
  • Sıranı bekle.
  • İlk önce ayaklarını kaydır.
  • Kaydırakta kayan aşağıya ulaşmadan, kaydırak merdivenlerinden tırmanma.
  • Tutamağa tutun.
  • Salıncakta ve kaydırakta otur.
  • Sallanan salıncaktan ve kaydırağın altından uzak dur.
Eğer oyun alanında kalın yumuşak bir yüzey yoksa veya bazı oyuncakların güvenli olmadığını düşünüyorsanız, oyun sahasının sorumlularına durumu iletin.





cocukguvenligi.com
 
Cevap: Oyun Alanında Güvenlik

sende saol tatlım yıllar nce bı film izlemitim aklıma o geldi..çocuğa babası tahtadan araba yapıyo ipide var çocuk onu iple çekiyo falan...çok sevindiği içinarabasıyla uyuyo ve ip boğazına dolanıp ölüyo...hiçç ama hiç unutmadım
 
Geri
Üst